Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Krievijas paukotāji, triatlonisti un volejbolisti drīkstēs startēt Rio

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Krievijas paukotāji, triatlonisti un volejbolisti drīkstēs startēt Rio
Krievijas izlases volejbolisti
Foto : PressFocus/SIPA

Par spīti Krievijas sportistu nedienām dopinga sakarā, kļuvis zināms, ka šīs valsts olimpisko komandu papildinājušas paukošanas, triatlona un volejbola (gan klasiskā, gan pludmales) izlases, kuru dalībnieki nav pieķerti dopinga lietošanā.

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojums par organizētu krāpšanos ar dopinga analīzēm Krievijas sporta sakarā pēdējo nedēļu ir sagrāvis vai attaisnojis ne viena vien sportista cerības startēt Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. Šoreiz atļauju piedalīties saņēmuši Krievijas paukotāji, triatlonisti un volejbolisti.

Jau 108 Krievijas sportisti ir diskvalificēti no startiem Rio, turklāt to skaitā ir veseli 67 vieglatlēti, kuri pieķerti dopinga lietošanā. Savukārt virsrakstā minēto sporta veidu pārstāvji izrādījušies "tīri", un drīkstēs piedalīties četrgades nozīmīgākajās sacensībās. Rio spēlēs startēs 16 paukotāji un 6 triatlonisti, kā arī pludmales un klasiskā volejbola izlases, kuras kopā sastāv no 30 spēlētājiem.

Starptautiskā Paukošanas federācijas ziņojumā teikts : "Ir vēlreiz pārbaudītas visu paukotāju, kuri kvalificējušies olimpiādei, dopinga proves pēdējo 3 gadu laikā, un tās visas izrādījušās negatīvas."

"Neviens no Krievijas triatlonistiem (3 vīrieši un 3 sievietes) nav minēts Maklarena ziņojumā un pieķerts, lietojot aizliegtās vielas. Viņu visu analīzes ir pārbaudītas ārpus Krievijas, tāpēc nevajadzētu būt nekādiem šķēršļiem viņu startam Rio," tā Starptautiskā Triatlona federācija.

Jāatgādina, ka 2012. gada Londonas Olimpiskajās spēlēs Krievijas vīriešu volejbola izlase izcīnīja zelta godalgas, tāpēc arī šogad krievi būs starp favorītiem. Pludmales volejbolā Krieviju pārstāvēs dueti Semjonovs/Krasiļņikovs un Barsuks/Ļjamins, bet sieviešu konkurencē - Birlova/Ukolova.

Tāpat atļauju piedalīties saņēmuši arī jāšanas, tenisa, šaušanas, loka šaušanas un džudo sporta veidu pārstāvji.

Izmantotie resursi :
Rio 2016: Russia's fencing, volleyball &...

     [+] [-]

, 2016-07-27 16:16, pirms 8 gadiem
Nav pieķerti! Fuc... sh....

     [+] [-]

, 2016-07-27 22:30, pirms 8 gadiem
Par to jau vis šums,kapēc paukotājam kas nelieto dopingu,jācieš par vieglatlētu,svarcēlāju kas nevar bez tā neko sasniegt.Nevar visus medt pār vienu kārti.