Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Pēc šova olimpiādē brīvās cīņas treneri diskvalificēti uz trijiem gadiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēc šova olimpiādē brīvās cīņas treneri diskvalificēti uz trijiem gadiem
Mongolijas treneris izģērbjas
Foto: AFP/Scanpix

Mongolijas brīvās cīņas treneri Cerenbātars Cogtbajars un Bjambarenčins Bajara diskvalificēti uz trijiem gadiem par neadekvātu protestēšanu pēc zaudējuma Riodežaneiro olimpiādes bronzas mačā.

Kā jau ziņots, Riodežaneiro olimpiādes brīvās cīņas 65 kilogramu turnīrā mongolis Mandahnarans Ganzorigs bronzas mačā zaudēja uzbekam Ihtijoram Navruzovam (7:8). Pēdējās sekundēs vadībā esošais mongolis bēguļoja no pretinieka un par to tika sodīts. Šajās spēlēs Mongolijai tā bija pēdējā cerība iegūt cīņas medaļu. Ganzorigs palika bez godalgas nepareizas tiesāšanas dēļ, - uzskatīja mongoļu treneri un protestēja ar izģērbšanos [foto, video].

Starptautiskā Cīņas savienība (UWW) šonedēļ informē, ka Mongolijas Cīņas federācijai uzlikts naudas sods - 50 tūkstoši Šveices franku (apmēram 45 943 eiro), savukārt minētajiem treneriem piespriesta diskvalifikācija uz trijiem gadiem. Mongoļu treneri atzīti par vainīgiem neadekvātā rīcībā un darbībās pret UWW reputāciju.

Atgādinām, ka Rio olimpiādē Latvijas cīņu pārstāvēja tikai Anastasija Grigorjeva, kura tika līdz 63 kilogramu bronzas pusfinālam un finišēja astotajā pozīcijā. Bronzas fināla zaudētāja Inna Tražukova (Krievija) saņēma kāvienu no Krievijas Cīņas federācijas prezidenta Mihaila Mamiašvili - cīkstone sākotnēji nepieņēma atvainošanos un solīja lietu novest līdz tiesai, bet pēcāk puses tomēr panāca izlīgumu.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz

  +1 [+] [-]

, 2016-09-22 14:21, pirms 8 gadiem
Kā, vai tad sporta veidu nesauc BRĪVĀ cīņa?

     [+] [-]

, 2016-09-22 14:32, pirms 8 gadiem
Mongoļu treneris izlasīja bimbja rakstīto un piesaistīja uzmanību sporta veidam, bet viņu par to DSQ un vēl naudas sodu piespriež!