Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

63% Brazīlijā: olimpiskās spēles dos vairāk slikta

63% Brazīlijā: olimpiskās spēles dos vairāk slikta
Gaidot olimpiskās spēles
Foto: Rio 2016

Pētījumu institūts "Datafolha" atklāj, ka triju gadu laikā Brazīlijā divkāršojušies iedzīvotāji, kuri ir pret 2016. gada olimpisko spēļu rīkošanu šajā valstī. Gandrīz divas trešdaļas lielajā notikumā saskata vairāk slikto nekā labo.

50% no Brazīlijas iedzīvotājiem ir pret 2016. gada olimpisko spēļu rīkošanu šajā valstī. Salīdzinot ar pētījumu pirms trijiem gadiem, tagad negatīvi noskaņoto īpatsvars ir divkāršojies. 63% respondentu patlaban uzskata, ka olimpiskās spēles dos vairāk slikta nekā laba. Pētījumā pirms trijiem gadiem šis rādītājs bija tikai 38%.

Pret četrgades lielāko sporta notikumu lielāka nepatika ir Brazīlijas dienvidu un dienvidaustrumu reģionos, kā arī labāku izglītību ieguvušajiem cilvēkiem un mājsaimniecībām ar mēneša ienākumiem 5-10 minimālo algu apmērā. Lielāku atbalstu olimpiskajām spēlēm pauž Brazīlijas ziemeļu un ziemeļaustrumu iedzīvotāji, kā arī jaunieši. Jaunākajā pētījumā 171 pašvaldībā tika aptaujāti 2792 cilvēki, kuri vecāki par 16 gadiem.

Lielais sporta notikums sakrīt ar Brazīlijas smagāko recesiju kopš 1930. gada, līdz ar to daudzi brazīlieši ir neapmierināti, ka milzu naudas summas tiek ieguldītas pompozā pasākumā, bet tikmēr daudzās dzīves jomās notiek smaga cīņa par minimālo.

Kā zināms, 5.-21. augusta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs gatavojas piedalīties arī 33 sportisti no Latvijas, bet 3 latvietes startēs zem citu valstu karogiem. Rīt notiks mūsu komandas prezentācija.

Latvijas sportisti Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs

Sporta veidsSportists(-e)Disciplīna
VieglatlētikaJeļena ProkopčukaMaratons
Ilona MarheleMaratons
Ariana HilbornaMaratons
Valērijs ŽolnerovičsMaratons
Madara PalameikaŠķēpmešana
Sinta OzoliņaŠķēpmešana
Līna MūzeŠķēpmešana
Rolands ŠtrobindersŠķēpmešana
Zigismunds SirmaisŠķēpmešana
Laura Ikauniece-AdmidiņaSeptiņcīņa
Gunta Latiševa-Čudare400m
Arnis Rumbenieks50km soļošana
Pauls PujātsKārtslēkšana
Mareks ĀrentsKārtslēkšana
Agnese Pastare20km soļošana
Riteņbraukšana-šosejaToms SkujiņšGrupas brauciens
Aleksejs SaramotinsGrupas brauciens
Riteņbraukšana-BMXMāris Štrombergs
Edžus Treimanis
Brīvā cīņaAnastasija Grigorjevalīdz 63 kg
SmaiļošanaAleksejs RumjancevsK1 200m
Kanoe airēšanaDagnis IļjinsC1 1000m
DžudoJevgeņijs Borodavkolīdz 100 kg
Artūrs Ņikiforenkovirs 100 kg
TenissJeļena OstapenkoVienspēles
Pludmales volejbolsAleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš
SvarcelšanaRebeka Kohalīdz 53 kg
Artūrs Plēsniekslīdz 105 kg
PeldēšanaAļona Ribakova200m brass
Uvis Kalniņš200m kompleksais
BurāšanaKetija BirzuleRS:X klase
ŠaušanaDainis UpelnieksStenda šaušana

Izmantotie resursi:
folha.uol.com.br


, 2016-07-20 12:31, pirms 8 gadiem
Veiksmi mūsējiem !
, 2016-07-20 13:10, pirms 8 gadiem
Ceram uz pāris medaļām !
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.