Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Otrs Latvijas šosejas riteņbraucējs olimpiskajās spēlēs būs Saramotins

Otrs Latvijas šosejas riteņbraucējs olimpiskajās spēlēs būs Saramotins
Aleksejs Saramotins
Foto: lrf.lv

Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Vitālijs Smirnovs izvirzījis un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas padome apstiprinājusi, ka otrs Latvijas šosejas velosportists Riodežaneiro olimpisko spēļu grupas braucienā būs 34 gadus vecais Šveices komandas “IAM Cycling” sportists Aleksejs Saramotins. Pirmdien LRF apstiprināja Toma Skujiņa pieteikšanu olimpisko spēļu grupas brauciena sacensībām.

Riodežaneiro Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensības grupas braucienā notiks pirmajā olimpiādes sacensību dienā, 6. augustā. 256 kilometru garajā distancē dalībniekus sagaida nopietni pārbaudījumi. Bez lielā karstuma, būs jāpievārē arī virkne dažāda garuma kāpumu. Smagā reljefa dēļ sacensības izteikti piemērotas ir kalnu braucējiem.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) Latvijai piešķīra divas vietas Olimpisko spēļu grupas brauciena sacensībām, bet individuālajā braucienā, tāpat kā Igaunijai un Lietuvai, kvotas mūsu valstij nepienācās. Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Vitālijs Smirnovs izstrādāja sportistu atlases kritērijus, kur viens braucējs tika noteikts pēc UCI pasaules ranga punktiem, bet otru izvēlējas galvenais treneris, ņemot vērā vairākus kritērijus, tostarp sacensību rezultāti sezonas laikā un spēja sevi apliecināt kalnainā distancē. Pirmdien LRF paziņoja, ka apstiprinājusi Toma Skujiņa virzīšanu dalībai Rio. Carnikavieti izvēlējās izlases galvenais treneris, pamatojot izvēli ar sportista spējām sevi apliecināt paugurainā distancē.

Tikmēr kā otro sportistu Smirnovs nosauca Alekseju Saramotinu. 33 gadus vecais rīdzinieks, kurš startēja arī Londonas olimpiskajās spēlēs, no Latvijas sportistiem ieguvis visvairāk UCI pasaules ranga punktus. Jāizceļ, ka teju visi punkti gūti pavasara periodā, kad sportists ieguva astoto vietu “Parīze-Rubē” velobraucienā. Pēdējā mēneša laikā gan Saramotina rezultāti veselības problēmu dēļ nebija sekmīgi, kas lika trenerim nopietni izsvērt viņa gatavību godam aizstāvēt valsts godu lielajā sporta forumā.

Tomēr ceturtdien izlases galvenais treneris Smirnovs nolēma izšķirties par labu Saramotinam, virzot viņu apstiprināšanai LRF padomē, kas arī trenera izvēli akceptēja. Tādējādi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm nedosies divkārtējais šī gada Latvijas čempions un Latvijas Olimpiādes uzvarētājs Gatis Smukulis, kurš pērn, izcīnot trešo vietu Polijas daudzdienu velobrauciena posmā, kā pirmais deva Latvijai vienu vietu olimpisko spēļu grupas brauciena sacensībās. Vēlāk, pateicoties galvenokārt Toma Skujiņa izcīnītajiem UCI punktiem, mūsu valsts ieguva iespēju saņemt divas vietas dalībai Rio grupas braucienam.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +4 [+] [-]

, 2016-07-14 12:15, pirms 8 gadiem
Vari būt labāks ,bet ja nav blata tad uz OS netiec.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-14 12:45, pirms 8 gadiem
Sanāk, kā vienā krievu filmā:
"Otboročnije viigral ja, a pojehal drugoj, s mohnatoj rukoj..."

  +6 [+] [-]

, 2016-07-14 12:57, pirms 8 gadiem
Nu , kaut kā nesmuki ar Gati apgājās.....

     [+] [-]

, 2016-07-14 13:04, pirms 8 gadiem
Wow, laikam ar to, ka kotējies visaugstāk riteņbraukšanas pasaulē un visus stabili apbrauc Latvijas čempī nepietiek, lai federācija aizsūtītu uz OS.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-14 13:09, pirms 8 gadiem
Pirms 8 gadiem situācija bija pretēja.Ceļazīmi izcīnija Aleksejs,bet uz Pekinu aizbrauca Gatis.Par Toma pērn izcīnītajiem punktiem,tie lielākoties bija Amerikas tūrēs,kas neiet Eiropas tūres ieskaitē,līdz ar to maldinošs ir priekšstats ka otru ceļazīmi izcīnija Toms.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-14 13:10, pirms 8 gadiem
ThePower rakstīja: Wow, laikam ar to, ka kotējies visaugstāk riteņbraukšanas pasaulē un visus stabili apbrauc Latvijas čempī nepietiek, lai federācija aizsūtītu uz OS.
kurš kotējas augstāk???Gatis???rangu papēti.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-14 13:23, pirms 8 gadiem
Nekorekta rīcība,korupcija un personiskās simpātijas.Kaut nu Gatis rastu sevī spēku un motivāciju vēl turpināt iesākto,un neapstāties.Ka tik nesanāk pēc pāris gadiem,kaut kas līdzīgs kā ar Turciju pārstāvošās mūsu airētājas,kas nesen izcēla augstu godalgu un dodas uz OS pārstāvot TURCIJU!!! Idritvai kociņ,velns arārā!

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 13:32, pirms 8 gadiem
..paskatīsimies pēc Polijas otrā etapa UN??..Saramotins jau "ierija" un netika līdzi lielajai grupai!?
Igo J vairs nav gaidīts Smiltenē un nebrīnos, ka Vitālijs S, kurš knapi velk valsts valodu, nemaz nesaprata ko no viņa prasa - āksti!
Smukulim bija jābrauc!

     [+] [-]

, 2016-07-14 13:49, pirms 8 gadiem
zallais rakstīja: ..paskatīsimies pēc Polijas otrā etapa UN??..Saramotins jau "ierija" un netika līdzi lielajai grupai!?
Igo J vairs nav gaidīts Smiltenē un nebrīnos, ka Vitālijs S, kurš knapi velk valsts valodu, nemaz nesaprata ko no viņa prasa - āksti!
Smukulim bija jābrauc!
UN!!!nozīmē tas ka ierija tā teikt minūti nozīmē ka veselības problēmas Alekseju ir pametušas,jeb gandrīz pametušas.Un tas bija tas kam sekoja treneri un LRF vadība,nejau sekundēm un pozicijām finišā jo Ritenbraukšanā ir uzvarētājs,pārējie tur uz pjedestāla netiek.Personīgi manas domas jābrauc bija Gatim un Aleksejam.

     [+] [-]

, 2016-07-14 13:57, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: UN!!!nozīmē tas ka ierija tā teikt minūti nozīmē ka veselības problēmas Alekseju ir pametušas,jeb gandrīz pametušas.Un tas bija tas kam sekoja treneri un LRF vadība,nejau sekundēm un pozicijām finišā jo Ritenbraukšanā ir uzvarētājs,pārējie tur uz pjedestāla netiek.Personīgi manas domas jābrauc bija Gatim un Aleksejam.
bez tam Polijas tūrē viņiem jāpilda komandas uzdevumi. personīgi es neskatījos un nezinu, kur Aleksejam pazuda tā minūte attiecībā pret Gati

     [+] [-]

, 2016-07-14 14:14, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: UN!!!nozīmē tas ka ierija tā teikt minūti nozīmē ka veselības problēmas Alekseju ir pametušas,jeb gandrīz pametušas.Un tas bija tas kam sekoja treneri un LRF vadība,nejau sekundēm un pozicijām finišā jo Ritenbraukšanā ir uzvarētājs,pārējie tur uz pjedestāla netiek.Personīgi manas domas jābrauc bija Gatim un Aleksejam.
Tieši tā - jābrauc uz RIO bija Smukulim un Saramotinam! ..Toms ar saviem US punktiem var pagaidīt..

  -3 [+] [-]

, 2016-07-14 14:53, pirms 8 gadiem
Gatis,Atis vai Vasja-viens pīpis:tūristi.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 16:18, pirms 8 gadiem
Mīļie SC komentētāji, kuri ir gudrāki par treneriem utt, kāpēc lai kāds ņemtu vērā jūsu viedokli? Esat toto ar riteni izcēluši vismaz 100kilo €? ...mans (loha) viedoklis ir, ka tikai Tomam ir uzvaras kaut kādos kreisajos posmos (kas pēc būtības ir arī Rio) un sprintera kā Vainšteina mums nav...viens pīpis - vai Smukulis vai Saramotins ...tāpat vietas ap 100...a no Toma kà no bitēm...visdrīzāk tur pat ap 100., bet !

     [+] [-]

, 2016-07-14 18:00, pirms 8 gadiem
Ko par to saka pats Smukulis?

     [+] [-]

, 2016-07-14 21:23, pirms 8 gadiem
Ja divi, tad vienam otrs jāvelk. Vēlams iesēsties lielākas, labākās komandas astē un sastrādāties. Divatā jau nekas tur nebūs. Tā ka jāzīmē taktika. Es neizvēlos tos divus, ceru, ka Latvijas lielie speci ir izdarījuši pareizu izvēli.
p.s. ir klusa cerība, ka Toms sitīsies līdz galam, a tad redzēs...

     [+] [-]

, 2016-07-15 00:26, pirms 8 gadiem
Bez skaidrojuma paliek ēna

     [+] [-]

, 2016-07-15 00:33, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Bez skaidrojuma paliek ēna
Motjam šodien smags kritiens ,bet lūzumu nav.Arī abi pārējie musejie Polijā bija zavalā bet necieta turpināja sacīksti