Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Pārsteidzošie kubieši sasniedz ceturtdaļfinālu, itāļu duelī uzvar Nikolai un Lupo

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pārsteidzošie kubieši sasniedz ceturtdaļfinālu, itāļu duelī uzvar Nikolai un Lupo
Serhio Gonsaless sit garām Klemensa Doplera blokam
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā aizvadītas pirmās četras astotdaļfināla spēles. Ceturtdaļfinālā pārliecinoši iekļuva latviešu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pāridarītāji Nivaldo Diass un Serhio Gonsaless no Kubas, bet Itālijas duetu savstarpējā duelī Nikolai un Lupo apspēlēja Ranjēri un Karambulu.

Astotdaļfinālus vīru duetiem sāka pirmos trīs mačus lieliski aizvadījušie krievi Konstantīns Semjonovs un Vjačeslavs Krasilņikovs. Viņu pretinieki bija Džefersons Pereira un Čerifs Samba no Kataras, kuri bija līdzautori amerikāņu Džeikoba Giba un Keisija Patersona izstumšanai no olimpiskā turnīra.

Pirmā seta sākumā Kataras pludmales volejbolisti lielu pretestību nespēja izrādīt, krieviem izvirzoties vadībā ar 5:2. Semjonovs turpināja dominēt pie tīkla, kas bija šī dueta viena no galvenajām panākuma atslēgām grupu turnīrā. Pēc veiksmīgā bloka Semjonovs izcēlās arī diviem pārliecinošiem eisiem, liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu (9:3). Seta turpinājumā pie eisa tika arī Čerifs, kad bumbu īsti nespēja atņemt Semjonovs, bet visādi citādi Kataras duets vāca punktus pēc pretinieku kļūdām servēs. Līdz tehniskajam pārtraukumam vēl ar diviem blokiem atzīmējās Semjonovs, panākot graujošo 15:6. Seta turpinājums bija tikai formalitāte. Tuvojoties tā beigām, krievi pieļāva pāris kļūdas, atdodot daļu pārsvara, bet uzvara ne uz brīdi netika apdraudēta - 21:13.

Otrā seta ievadā Kataras pludmales volejbolistiem izdevās turēties līdzās konkurentiem, bet tad divreiz aizsardzībā nospēlēja Krasilņikovs un atzīmējās ar lielisku servi pa Čerifu, panākot labvēlīgu rezultātu 8:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam krievi turpināja dominēt laukumā, pamatoti gaidot uzvaru mača beigās. Katariešiem astoņu punktu deficītu nebija reāli atspēlēt, kas piepildījās seta otrajā pusē. Arī šis mačs pierādīja, ka viens no labākajiem, ja ne labākais spēlētājs olimpiskajā turnīrā ir Konstantīns Semjonovs. Viņa rēķinā šoreiz septiņi bloki un pieci eisi, bet Krievijas duetam vieta ceturtdaļfinālā - 2:0 (21:13, 21:13).

Otrajā astotdaļfināla mačā negaidītie D grupas uzvarētāji Nivaldo Diass un Serhio Gonsaless no Kubas mērojās spēkiem ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu. Austrijas duets droši vien domāja, ka no pirmo vietu ieguvušajiem duetiem šis ir viens no labākajiem variantiem, bet kubieši parādīja pretējo. Diasa spēle aizsardzībā un Gonsalesa bloks austriešiem sagādāja lielas problēmas, kas beidzās ar nonākšanu iedzinējos ar 1:6. Dopleram un Horstam izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem, bet līdz tehniskajam pārtraukumam kubieši atkal bija vadībā ar 13:8. Seta otrajā pusē Kubas duets nepielaida pretiniekus tuvumā, gūstot panākumu ar 21:17.

Otrā seta sākumā dueti cīnījās punkts punktā, bet pirmie divu punktu pārsvaru atkal ieguva kubieši, kad eisu izpildīja Gonsaless. Pēc brīža viņš nospēlēja arī blokā, izvirzot Kubas pāri vadībā ar 9:6. Pēc tehniskā pārtraukuma austrieši jau bija bezdibeņa malā, esot iedzinējos ar piecu punktu deficītu (9:14). Līdz seta beigām Diass un Gonsaless turpināja dominēt galu galā pārliecinoši iekļūstot ceturtdaļfinālā - 2:0 (21:17, 21:14).

Dienas otrajā pusē tika gaidīts astotdaļfināla duelis starp abiem Itālijas duetiem. Turnīru pārliecinoši sāka Aleks Ranjēri un Adrians Karambula, kuri A grupā atstāja aiz sevis brazīliešus Alisonu un Brunu Šmitu. Tikmēr Paulo Nikolai un Daniele Lupo aizvadīja vairākas smagas spēles, caur "Lucky loser" kārtu iekļūstot astotdaļfinālā.

Nikolai un Lupo izvēlējās spēlēt uz augumā mazāko Karambulu, kurš pirmajā setā rādīja ļoti sliktu sniegumu. Nikolai nereti bloķēja Karambulas uzbrukumus - vienā no izspēlēm pat trīs reizes, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 11:4. Šādu deficītu Ranjēri un Karambulam nebija reāli atspēlēt, nomināli Itālijas pirmajam pārim atdodot pirmo setu - 21:12.

Otrajā setā aina jau bija pavisam cita. Ranjēri vienā izspēlē divas reizes bloķēja Nikolai uzbrukumus, panākot 4:2. Ranjēri un Karambula pakāpeniski audzēja savu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 10:5. Nikolai un Lupo nedomāja padoties, pa punktiņam sākot atspēlēt. Neizšķirtu izdevās panākt pie rezultāta 15:15, ievedot spēli spraigā galotnē. Lai arī Nikolai un Lupo ieguva četras mačbumbas (20:16), pēc vairākām garām izspēlēm Ranjēri un Karambula atspēlēja visas no tām un paši pēc tam tika pie setbumbas (21:20). Tas gan arī bija viss, jo nākamajās divās izspēlēs pie punkta tika Lupo. Ar piekto mačbumbu Nikolai pielika punktu mačam, kad pēc serves uzņemšanā kļūdījās Karambula. Līdz ar to ceturtdaļfinālā no Itālijas pāriem varēs redzēt Nikolai un Lupo - 2:0 (21:12, 23:21).

Ceturtdaļfinālā spēja iekļūt arī Nīderlandes pludmales volejbolisti Reinders Numerdors un Kristians Varenhorsts, kuriem pretī stājās Nikolai un Lupo uzvarējušie sīkstie meksikāņi Huans Virgens un Lombardo Ontiveros. Jau pirmā seta sākumā nīderlandieši izvirzījās vadībā ar 5:2, bet nākamos četrus punktus guva pretinieki. Sākās līdzīga abu duetu spēkošanās līdz pat seta beigām, kad ar diviem eisiem izcēlās pieredzējušais Numerdors, kas Nīderlandes duetam deva vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Šoreiz to izdevās noturēt, izcīnot uzvaru ar 21:18.

Otrajā setā meksikāņi izrādīja nopietnu pretestību vienīgi tā sākumā. Visu laiku rezultāta starpība nebija zem trīs punktiem, Numerdoram un Varenhorstam galu galā svinot uzvaru ar rezultātu 2:0 (21:18, 21:15). Nīderlandes duetus diezgan droši var piemeklēt Itālijas duetu liktenis, Numerdoram un Valkenhorstam ceturtdaļfinālā gaidot savus tautiešus Aleksandru Brūveru un Robertu Mēvsenu.

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 1/8 fināli, 12. augusts

SpēleRezultāts
Semjonovs/Krasilņikovs (Krievija) - Džefersons/Čerifs (Katara)2-0 (21:13; 21:13)
Doplers/Horsts (Austrija) - Diass/Gonsaless (Kuba)0-2 (17:21; 14:21)
Virgens/Ontiveros (Meksika) - Numerdors/Varenhorsts (Nīdrelande)0-2 (18:21; 15:21)
Ranjēri/Karambula (Itālija) - Nikolai/Lupo (Itālija)0-2 (12:21; 21:23)

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 21:48, pirms 8 gadiem
Kubieši kā tanks iet

     [+] [-]

, 2016-08-12 22:11, pirms 8 gadiem
Cīnīsies par medaļām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 22:41, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Starp citu, kad ielidos Sam-Sme? Jásaorganizéjas lielam sagaidíshanas FUI pasákumam.
Stulbs tu esi. Normāli jāsagaida. Ne jau viņi tur drausmīgi noraka. Šajā grupā jau tā bija top10 pasaules komandas un Kuba, kas vienkārši visus iznīcināja.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 07:14, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Ká, nepiedaloties starptautiskos turníros, iespéjams tá uztrenéties? Paprasiet Sam-Sme vai tas iespéjams? Jebkursh zin atbildi. Bet kubanosi pieráda pretéjo.
Kur tu to izrāvi? Viņi spēlē amerikas kontinentā,pietiekami starptautiski!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 10:33, pirms 8 gadiem
kubai bus medalis.

     [+] [-]

, 2016-08-13 13:18, pirms 8 gadiem
Man liekas,ka ar šādu sniegumu Kubas volejbolisti var cīnities par Zelta medaļām. Lai viņiem veicas un turēšu īkšķus!!!

     [+] [-]

, 2016-08-13 13:50, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Starp citu, kad ielidos Sam-Sme? Jásaorganizéjas lielam sagaidíshanas FUI pasákumam.
Čaļi ļoti gribēja. tapēc pārmest neko nedrīkst pat!

     [+] [-]

, 2016-08-13 13:51, pirms 8 gadiem
Jāsaka, kā ir. Visos pāros mūsējie piestāvētu pat pēc RIO snieguma, taču uzvarēt nespētu nevienus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja