Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas karogu atklāšanas ceremonijā nesīs Marejs

Lielbritānijas karogu atklāšanas ceremonijā nesīs Marejs
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Lielbritānijas karognesējs būs olimpiskais un Vimbldonas turnīra čempions - tenisists Endijs Marejs.

29 gadus vecā Endija Mareja kandidatūra izrādījās stiprāka par bokseri Nikolu Edamsu un airētāju Katerīnu Greindžeri. Pirms četriem gadiem Londonā mājinieku komandas karogu nesa riteņbraucējs Kriss Hojs, bet ziemas olimpiādē Sočos karogs bija uzticēts ātrslidotājam Džonam Īlijam.

Marejs, ar kuru priekšgalā pērnā gada novembrī Lielbritānija izcīnīja Deivisa kausu, kļuvis par pirmo tenisistu, kam uzticēts Lielbritānijas karogs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

"Iziet stadionā pirmajam Lielbritānijas olimpiskās komandas priekšgalā būs neticams gods, lielākais kāds vien sportā iespējams," izteicies Marejs. Pirms četriem gadiem Londonā Marejs ne tikai kļuva par čempionu vīriešu vienspēļu turnīrā, bet arī ieguva sudraba medaļu jauktajās dubultspēlēs pārī ar Loru Robsoni. "Man ir lieliskas atmiņas par Londonu un esmu 100% koncentrējies uz uzvaru Rio."

"Privilēģija būt par karognesēju būs brīdis, ko atcerēšos visu mūžu un tas noteikti kļūs par vienu no spilgtākajiem momentiem manā karjerā," uzskata tenisists, kurš Rio startēs gan vīriešu vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā, kur spēlēs kopā ar brāli Džeimiju.

Kā zināms, ka ASV karogu atklāšanas ceremonijā nesīs peldētājs Maikls Felpss, Brazīlijas karogs būs modernās pieccīņas sportistes Janas Markešas rokās, bet Krievijas karogu nesīs volejbolists Sergejs Tetjuhins. Latvijas karognesējs būs divkārtējais olimpiskais čempions BMX Māris Štrombergs.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 11:24, pirms 8 gadiem
booring
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-04 12:02, pirms 8 gadiem
tenisu es skatīšos tikai un vienīgi pēc tam, kad būšu noskatījies burāšanu un sinhrono peldēšanu. Toto kantori jau tagad pieņem likmes par Džoko un Mareja finālspēles rezultātiem. Džoko, protams, koefi labāki.