Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

SOK piedāvā olimpisko liesmu stadionā iedegt futbola leģendai Pelem

Rolands Eliņš

SOK piedāvā olimpisko liesmu stadionā iedegt futbola leģendai Pelem
Pele
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas futbola leģenda Pele apstiprinājis, ka viņam piedāvāts olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā pielikt punktu olimpiskās lāpas stafetei un iedegt olimpisko uguni. Taču Pele vēl nevarēja pateikt, vai to patiešām darīs.

Olimpiskās lāpas stafete no Grieķijas uz olimpiādes norises vietu ir sen iedibināta tradīcija, tāpat kā ierasts, ka olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā stadionā tiek aizdegta olimpiskā uguns, kas simbolizē planētas lielāko spēļu norises gaitu. Parasti olimpiskās lāsmas aizdedzēja identitāte tiek turēta slepenībā līdz pat pēdējām brīdim, tādējādi piešķirot papildus intrigu atklāšanas ceremonijai, taču Rio gadījumā pastāv uzskats, ka intrigas nav un ka neviens nav vairāk pelnījis aizdegt olimpisko uguni kā Edsons Arantess do Naskimento jeb Pele.

„Man patiešām ir piedāvāts šāds gods,” viesojoties Brazīlijas televīzijā, atklāja Pele. „Pie manis personīgi vērās SOK prezidents Tomass Bahs un orgkomitejas vadītājs Karloss Arturs Nuzmans ar šādu piedāvājumu. Pirmajās olimpiskajās spēlēs savā valstī es kā brazīlietis to patiešām vēlētos izdarīt.”

„Taču man ir iepriekš noslēgti līgumi, kuri man jāievēro,” sacīja Pele. Viņš norādīja, ka tiesības uz viņa vārdu un brendu pieder atsevišķam uzņēmumam, ar kuru Pelem vispirms jāapspriežas par to, vai viņš var uzņemties lāpas iedegšanas godu un pienākumus. Tāpat Pele arī teica, ka olimpisko spēļu laikā viņam paredzēti dažādi sponsoru rīkotie pasākumi, kuri tādēļ būtu jāatceļ.

Savu galīgo atbildi SOK un orgkomitejai Pele sniegs ceturtdien, vismaz tā viņš norādīja sarunā ar medijiem. Ļoti gan iespējams, ka tik svarīgs lēmums ir pieņemts jau labu laiciņu iepriekš un šobrīd vienkārši tiek plašāk neizpausts, lai saglabātu intrigu pirms atklāšanas ceremonijas.

Pele ieņem īpašu vietu ne tikai Brazīlijas, bet arī visas pasaules sportā. 75 gadus vecais Pele tiek uzskatīts par visu laiku labāko pasaules populārākā sporta veida futbola spēlētāju un viņš ir vienīgais futbolists, kurš trīsreiz uzvarējis Pasaules kausā.

Izmantotie resursi:
Pele asked to light Rio pyre, checks with...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-03 13:04, pirms 8 gadiem
Hulija, Daņila Fox, kepka96 vai Rietumu vilciena kandidatūras , laikam, netika izskatītas...

     [+] [-]

, 2016-08-03 13:25, pirms 8 gadiem
Mani kandidaati..
Ronaldinho ar degošu bumbu aizdriblē lidz ugunsvietai.
Roberto Carlos ar speciigu talšavienu aizdedzina ugunslaapu.
Ronaldo ar degošu pokerkāršu kavu..

  -1 [+] [-]

, 2016-08-03 14:30, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Hulija, Daņila Fox, kepka96 vai Rietumu vilciena kandidatūras , laikam, netika izskatītas...
cik dzirdēts tad vietējā murēna ar nē

  +1 [+] [-]

, 2016-08-03 14:31, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: Mani kandidaati..
Ronaldinho ar degošu bumbu aizdriblē lidz ugunsvietai.
Roberto Carlos ar speciigu talšavienu aizdedzina ugunslaapu.
Ronaldo ar degošu pokerkāršu kavu..
Feministes jau gribētu, lai kāda dāma iededz!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 07:18, pirms 8 gadiem
Pelem vajadzētu pateikt, ka atteikuma gadījumā lāpu aizdedzinās Messi, uzreiz piekristu