Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Garkalne/Livonia'' regbisti iekļūst Baltijas TOP līgas pusfinālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Garkalne/Livonia'' regbisti iekļūst Baltijas TOP līgas pusfinālā
Foto: RFC "Livonia".

2021. gada Baltijas TOP līgas pusfinālā iekļuvusi "Garkalne/Livonia" komanda, bet par piekto līdz astoto vietu cīņu turpinās otra Latvijas komanda Baltijas sacensībās "Ķekava/Miesnieki".

Grupu turnīra noslēdzošajā cīņā ''Garkalne/Livonia'' spraigā mačā pieveica ''Geležinis Vilkas'' ar 16:11, bet ''Ķekava/Miesnieki'' pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pret Viļņas Regbija akadēmiju. Līdz ar to 2021. gada Latvijas čempionāta regbijā-15 pašreizējā līdervienība ''Garkalne/Livonia'' Baltijas TOP līgas pamatturnīru noslēdza ar divām uzvarām un vienu zaudējumu, kas ļāva ieņemt otro vietu A apakšgrupā un kvalificēties pusfinālam, turpinot cīņu par godalgām. Otra Latvijas komanda Baltijas TOP līgā ''Ķekava/Miesnieki'' pamatturnīrā izcīnīja vienu uzvaru, finišējot trešajā pozīcijā B apakšgrupā un nespējot iekļūt pusfinālā. Pašreizējie Latvijas čempioni turpinās cīņu par piekto līdz astoto vietu 2021. gada Baltijas TOP līgā.

Pusfinālā, kura uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā 11. un 19. septembrī, ''Garkalne/Livonia'' spēkosies pret B grupas uzvarētāju Kauņas ''Ažuolas'', kas izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras. Kauņas komanda pamatturnīrā ar 34:17 pieveica ''Ķekava/Miesnieki''. ''Ķekava/Miesnieki'' mazo pusfinālu par piekto līdz astoto vietu aizvadīs 12. un 18. septembrī, spēkojoties pret A grupas ceturtās vietas ieguvēju ''Šiauliai''. Pret šo komandu pirmajā mačā uzvaru izcīnīja ''Garkalne/Livonia'' - 17:11.

Spēles par vietu sadalījumu norisināsies septembra beigās un oktobra sākumā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija