Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" turpina ignorēt Gruziju, uz Astoņu nāciju turnīru aicinās DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" turpina ignorēt Gruziju, uz Astoņu nāciju turnīru aicinās DĀR
DĀR izlases regbisti 2019. gada Pasaules kausā
Foto: Sipapress/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība, kas pazīstama ar nosaukumu "World Rugby", ir paziņojusi, ka uz rudenī gaidāmo Astoņu nāciju kausu Japānas vietā plāno aicināt esošos Pasaules kausa ieguvējus, DĀR valstsvienību.

Iepriekš jau ziņojām, ka Covid-19 dēļ 2020. gada starptautiskā regbija kalendārs faktiski ir izjucis, tāpēc "World Rugby" vadošajām izlasēm piedāvāja gada izskaņā izspēlēt tā saukto Astoņu nāciju čempionātu, kurā piedalītos visas Sešu nāciju kausa komandas (Anglija, Francija, Īrija, Velsa, Skotija un Itālija), kā arī Japāna un Fidži, kas ir nosacītā "otrā ešelona" izlašu grupas vadošās komandas.

Lai arī plāns bija labs, koronvīruss turpina ietekmēt ierasto lietu kārtību un tāpēc Japānas regbija savienība, saprotot, ka viņiem neizdosies veiksmīgi organizēt visu komandas pārvietošanās loģistiku, atteicās no uzaicinājuma piedalīties šī gada faktiski lielākajā regbija pasākumā.

Pēc šī atteikuma daudzi regbija apskatnieki un Gruzijas regbija līdzjutēji cerēja, ka beidzot Eiropas un pasaules regbija dzīves vadītāji vērsīsies pie "Lelos" komandas, aicinot viņus aizpildīt vakanto vietu, jo, pēc loģikas, tieši viņi būtu nākošie kandidāti uz to.

Tā gan nenotika, jo "World Rugby" jau ir paziņojuši, ka viņu plānos ir izdarīt visu iespējamo, lai Astoņu nāciju kausa dalībvalstīm pievienotos Dienvidāfrikas Republikas valstsvienība, kas ir 2019. gada Pasaules kausa ieguvēja un pašreizējā Pasaules reitinga līdere. Starptautiskās savienības viceprezidents Bernards Laports paziņoja, ka sarunas par DĀR pievienošanos jau ir attīstījušās diezgan tālu, taču pagaidām vēl nevar uzskatīt, ka šis jautājums ir atrisināts.

Atgādināsim, ka Gruzijas izlase pašlaik Pasaules reitingā ieņem 12. vietu, kā arī pēdējo deviņu gadu laikā astoņas reizes ir uzvarējusi Eiropas čempionātā un kopumā, kopš 2000. gada, gruzīni tikai vienu reizi EČ ieskaitē ir finišējuši zemāk kā otrajā vietā – 2003./2004. gada sezonu noslēdzot trešajā pozīcijā, kopumā izcīnot 12 titulus.
Jau ilgi tiek runāts, ka Gruziju būtu jāiekļauj Eiropas spēcīgāko izlašu pulkā, jo tā ne tikai demonstrē pārliecinošu sniegumu cīņā ar "otrā ešelona" komandām, bet Pasaules reitingā atrodas virs Itālijas (šobrīd – 14. vieta). Tiesa, pasaules regbija vadība līdz šim gruzīnus ir ignorējuši un, kā izskatās, turpinās ignorēt arī šogad.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/