Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ugunskristības pret grandiem: Latvijas U18 meitenes startēs Eiropas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Ugunskristības pret grandiem: Latvijas U18 meitenes startēs Eiropas čempionātā
Uldis Bautris. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas U18 meiteņu regbija-7 izlase šajā nedēļas nogalē Jarocinas pilsētā Polijā startēs Eiropas čempionātā starp 16 spēcīgākajām kontinenta izlasēm. Mazpieredzējušo sastāvu gaida ļoti nopietns pārbaudījums, jo apakšgrupā pretim stāsies regbija grandi Īrija un Skotija, kā arī Gruzija.

"Ilgu laiku cīnījāmies ar sastāva komplektēšanu un varu teikt, ka man ir sešas ļoti labas meitenes," stāsta izlases galvenais treneris Uldis Bautris. "Būtu septiņas, tomēr Sabīne Broka saslimusi ar angīnu. Viņa ir Polijā, bet, visticamāk, nepagūs izveseļoties, lai varētu pilnvērtīgi piedalīties turnīrā."

"Sacensības notiks ļoti labā sporta kompleksā, kurā ir augstas kvalitātes zālājs, es pat teiktu, ka vēl labāks nekā Baldones stadionā. Viesnīca ir vien 30 metru attālumā," atklāj Bautris.

Kā stāsta treneris, pamatsastāvā cīņas pozīcijā, visticamāk, spēlēs šogad arī Latvijas pieaugušo izlasē bijusī Anna Viktorija Žeimunde, Sintija Reide un Veronika Šulte, kura aizstās Broku. Tāpat pamatsastāvā būs Patrīcija Mūrniece, Krista Vītola, Kitija Ase. "Problēmas ir malas pozīcijā, kur spēlēs Elizabete Piļāne. Vēl sastāvā mums ir ar ļoti nelielu regbija pieredzi esošās Paula Jēkabsone, Laura Zeļģe un Ilga Zvaigzne."

Nacionālajā līmenī šogad juniorēm galvenie mači bija Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā triumfēja no "Mītavas" kluba veidotā Jelgavas pilsētas komanda, tomēr divas šīs vienības uzrunātās kandidātes diemžēl atteicās palīdzēt izlasei, kaut atbilde no viņām tika gaidīta līdz pēdējam brīdim.

Latvijas izlases menedžeris šogad ir Aldis Augstkalns, bet dakteres funkcijas pilda Jana Višņevska.

Kā stāsta treneris, pērn Latvijas izlases sastāvs bija ļoti labs, komandā esot arī Poļinai Čigakai, kura jau ir viena no pieaugušo izlases līderēm, bet šogad komandā ir vairākas spēlētājas ar ļoti minimālu pieredzi regbijā. Pērn Eiropas čempionātā Latvija apakšgrupā zaudēja Īrijai (0:50) un Nīderlandei (0:43), bet pārspēja Andoru (43:0). Pēc tam izslēgšanas turnīrā ar 17:5 tika pieveikta Gruzija, kas būs pretiniece arī šogad, zaudēts Vācijai (0:12), bet uzvarēta Zviedrija (14:5), tam noslēgumā dodot 11. vietu starp 16 komandām. Par Eiropas čempionēm pērn kļuva Francijas sportistes, kurām sekoja Lielbritānija un Īrija.

Sestdien Polijā notiks apakšgrupu sacensības. Latviju plkst. 12:50 gaida spēle ar Skotiju, kam 16:08 sekos mačs pret Īriju, bet noslēdzošajā duelī, kas sāksies plkst. 19:04 mūsu sportistes mēģinās iekosties gruzīnietēm. “Pirmajā spēļu dienā vēlamies iegūt pieredzi un negūt traumas,” saka Bautris.

Pēc tam svētdien tiks aizvadīts izslēgšanas turnīrs. Visas spēles tiešraidē būs iespējams vērot Welcome to Rugby Europe TV | Rugby Europe

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

  -1 [+] [-]

, 2019-08-31 13:29, pirms 5 gadiem
Kādā sporta veidā vēl Latvija varētu izveidot izlasi un kārtīgi dabūt iekšā?