Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlasē debitēs Robijs Deividsons no Anglijas kluba "Wharfedale"

Andrejs Siliņš

Latvijas regbija izlasē debitēs Robijs Deividsons no Anglijas kluba "Wharfedale"
Foto: www.pixshark.com

Latvijas regbija izlasē sestdien Rīgā pret Ungāriju debitēs trīsceturtdaļnieks Robijs Deividsons no Anglijas trešā līmeņa kluba ”Wharfedale”, ziņo rugbylatvia.com.

”Wharfedale” patlaban ir 12. vietā ”National 1” čempionātā. Viņš ir viens no četriem brāļiem, kuri arī spēlē regbiju pietiekami augstā līmenī. Saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem, Latviju viņš ir tiesīgs pārstāvēt, jo viņa vectēvs ir latvietis.

”National 1”, kurā spēlē 16 komandas, ir trešais līmenis pēc ”Aviva Premiership” un ”RFU Championship”, kuras abas ir profesionālas līgas ar 12 komandām katrā.

Lielajā valstsvienībā paredzama arī Jaunzēlandē par regbistu izaugušā Dāvja Jansona debija. Viņš vasarā jau spēlēja Latvijas regbija 7 izlasē.

Latvijas regbija valstsvienība pret Ungāriju sestdien aizvadīs rudens cikla pirmo no divām spēlēm Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīrā. Spēles sākums ”Daugavas” stadionā Rīgā plkst. 14.

Latvijas komanda divu gadu ciklu pagājušā gada rudenī iesāka ar divām uzvarām – 16:14 Estergomā pret Ungāriju un 39:20 Rīgā pret Kipru, kam sekoja divi zaudējumi pavasarī ar 11:46 Viļņā pret Lietuvu un ar 5:14 Rīgā pret Andoru. Latvijai ir deviņi punkti četrās spēlēs, tikpat cik Kiprai un Andorai, kurām arī ir pa divām uzvarām, pa diviem zaudējumiem un pa vienam bonusa punktam.

Pagājušo sestdien Estergomā ar Ungāriju spēlēja Lietuva, uzvarēja ar 37:15 un vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā ENC 2B divīzijas turnīra tabulā ar piecās spēlēs gūtiem 25 punktiem. Ungārija ar četriem punktiem ieņem pēdējo – piekto vietu.

7. novembrī Pafosā Latvija spēlēs ar Kipru, bet nākamā gada 26. martā spēlēs Andorā un 16. aprīlī uzņems Lietuvu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

     [+] [-]

, 2015-10-30 18:19, pirms 9 gadiem
Te ir kāds spečuks, kurš aptuveni nojauš tās līgas līmeni?

     [+] [-]

, 2015-10-30 18:49, pirms 9 gadiem
Priekš Latvijas izlases tas ir labs līmenis

  +2 [+] [-]

, 2015-10-30 19:51, pirms 9 gadiem
tommy90 rakstīja: Te ir kāds spečuks, kurš aptuveni nojauš tās līgas līmeni?
Tieši tā, priekš Latvijas tas ir ļoti neslikts līmenis, t.i., labākais amatieru līmenis, kas ir Anglijā.

Jansons, savukārt, spēlēja labākajā Jaunzēlandes amatieru līmenī (vienā no spēcīgākajiem Jaunzēlandes regbija reģioniem).

     [+] [-]

, 2015-10-30 20:04, pirms 9 gadiem
Secinājums: kas vēlas paskatīties normālu regbiju Latvijas izlases izpildījumā, jāiet uz stadionu. Cik zināms, tad ieeja pagaidām vēl par brīvu. Ja vēl Saulīte un Baranovs būtu varējuši tikt...

     [+] [-]

, 2015-10-30 22:39, pirms 9 gadiem
Saulīte būtu ticis uz izlasi, ja nebūtu patvaļīgi nospēlējis LČ finālu...