Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Samoā un Fidži cīnīsies par uzvaru Klusā okeāna kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Samoā un Fidži cīnīsies par uzvaru Klusā okeāna kausā
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt noslēdzās Pasaules regbija federācijas organizētā Klusā okeāna kausa grupu turnīrs, pēc kura kļuva zināms, ka par uzvaru šī gada turnīrā cīnīsies Samoā un Fidži valstsvienības.

"World Rugby" Klusā okeāna kausā piedalās sešas komandas – ASV, Kanāda, Japāna, Samoā, Fidži un Tonga, kuras ir sadalītas divās grupās un izspēlē viena riņķa grupu turnīru (spēlē ar abām savas grupas komandām un vienu komandu no pretējās grupas), lai vēlāk noskaidrotu tās komandas, kuras jau izslēgšanas spēļu formātā tiksies savā starpā un cīnīsies par konkrētām vietām.

Tā šogad par čempionu titulu cīnīsies divas titulētākās pašlaik aktīvās Klusā okeāna kausa komandas Fidži un Samoā. Abas komandas trijos mačos ir izcīnījušas divas uzvaras un vienu neizšķirtu, turklāt, kas interesanti, vienīgais neizšķirts abām vienībām bija savā starpā, kad turnīra otrajā kārta, 24. jūlijā, tās nospēlēja ar rezultātu 30:30.
Par trešo vietu cīnīsies Japānas un Tongas regbija izlases, kamēr ASV un Kanāda, kuras faktiski uzņem šī gada turnīru, mēģinās izvairīties no palikšanas pēdējā vietā.

Interesanti, ka, lai arī Kanāda ir vienīgā izlase, kura netika pie uzvaras grupu turnīra ietvaros, tieši viņi sagādāja Samoā izlasei lielākās galvassāpes, jo vakarnakt notikušajā spēlē piekāpās finālistiem vien ar 20:21.

Ja mēs pievēršamies rezultatīvākajiem turnīra spēlētājiem, tad par tādu pagaidām ir kļuvis Tongas pārstāvis Kurts Morats, kura kontā 33 punkti. Savukārt piezemējumu skaita ziņā pirmajā vietā, ar trim bumbas piezemējumiem ieskaites zonā, vadībā ir trīs regbisti. ASV pārstāvis Endrjū Durutalo un Tongas izlases regbisti Sonatane Takulua un Fetū Vainikolo.

Spēles par vietām norisināsies 3. augustā, "Swangard Stadium", Kanādā.

Klusā okeāna kauss regbijā

VKomandaUNZP
1.Fidži (10.)21011
2.Samoā (9.)21011
3.Tonga (12.)2018
4.Japāna (13.)1026
5.ASV (16.)1025
6.Kanāda (17.)0031

Iekavās norādīta komandas vieta "World Rugby" rangā.

Izmantotie resursi:
World Rugby
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...