Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Trīs Valmieras "Fēniksa" regbisti – Igaunijas čempioni

Trīs Valmieras "Fēniksa" regbisti – Igaunijas čempioni
Foto: AFP/Scanpix

Ar Tartu “Lelo” komandas uzvaru noslēgušās Igaunijas meistarsacīkstes regbijā 7. Uzvarētāju sastāvā zelta medaļas kaldināt palīdzēja arī trīs 20 gadus vecie Valmieras “Fēniksa” regbisti Kristaps Lūsiņš, Āris Kaģis un Salvis Stilbs.

Mūsu ziemeļu kaimiņvalsts čempionātā regbijā 7 piedalījās sešas komandas. Pirmo vietu, kā jau minēts, izcīnīja Tartu “Lelo” ar papildspēkiem no Latvijas, otrie palika Marjamā regbisti, bet trešie – Tallinas “Sharks”.

Valmieras “Fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa:

"Mūsu puišu piedalīšanās “Lelo” komandas sastāvā deva spēles stabilitāti. Igauņi regbiju spēlē ne tik sen, tāpēc viņiem ir raksturīga steigšanās. Savukārt valmierieši vispirms novērtēja pozīciju un tikai tad pieņēma lēmumu par tālāko rīcību. Tas arī lielā mērā izšķīra finālspēles likteni pret Marjamā komandu. Sāncenši pirmo puslaiku aizvadīja ļoti sekmīgi un varēja par uzvarēt, taču tieši “Fēniksa” regbisti mača otrajā daļā uzvaru ļāva izcīnīt “Lelo”. Salvis Stilbs guva vienu, bet Āris Kaģis – divus piezemējumus."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2011-09-29 14:45, pirms 13 gadiem
Lelo. Gruzīni?
, 2011-09-29 14:46, pirms 13 gadiem
salvis ar kukuliiti baigie weci
prieks
, 2011-09-29 16:08, pirms 13 gadiem
baigi pieredzējušie valmierieši, tik Latvija gan pēdējie, izskatās, ka tas eestu regbijs nekam neder jau jau viņi pastiprināja sastāvu
, 2011-09-29 17:42, pirms 13 gadiem
enzo rakstīja: baigi pieredzējušie valmierieši, tik Latvija gan pēdējie, izskatās, ka tas eestu regbijs nekam neder jau jau viņi pastiprināja sastāvu
pats esi redeejis kaadu winju speeli,ka taa atlaujies runaat,un cik man zinaams,ka nokomandas swakaakos taknenem paliigaa?? waj ne?!!
, 2011-09-29 18:05, pirms 13 gadiem
amurs.007 rakstīja: pats esi redeejis kaadu winju speeli,ka taa atlaujies runaat,un cik man zinaams,ka nokomandas swakaakos taknenem paliigaa?? waj ne?!!
bet nu igauņu līmenis ir zems, un jā valmierieši Latvijā tā īsti neko nav parādījuši.
ta jau jaunie miesnieki, llu vai baldonieši igaunijas čempī arī (100%)būtu baigie monstri
, 2011-09-30 10:24, pirms 13 gadiem
Salvim ir labi, ja 18, autor uzzini vecumu pirms raksti
, 2011-09-30 12:39, pirms 13 gadiem
mxs rakstīja: bet nu igauņu līmenis ir zems, un jā valmierieši Latvijā tā īsti neko nav parādījuši.
ta jau jaunie miesnieki, llu vai baldonieši igaunijas čempī arī (100%)būtu baigie monstri
tieši tā, ja LV regbijs ir zemā līmenī, tad mūsu ziemeļu kaimiņiem vispār ....
Izšķirošā spēle par uzvaru. Foto: RK "Livonia".

Ar Baldones un "Livonia" dramatisko un līdzvērtīgo finālspēli noslēdzies LČ 2. posms regbijā U16

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta otrajā posmā U16 jauniešiem RK “Livonia” bija ļoti tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru, taču aizraujošajā izšķirošajā spēlē pēdējās sekundēs pieļāva kļūdu, ko izmantoja baldonieši, uzvarot arī šajā posmā.
Edmundas Ščavinskas (no kreisās) un RK "Livonia" vadītājs Jānis Zuments ar čempionu dēli. Foto: RK "Livonia".

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā

Pēc sestdien izcīnītās uzvaras otrajā posmā un čempionu titula atgūšanas pēc gada pārtraukuma RK “Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmundas Ščavinskas un menedžeris Gregors Gorohovskis norādīja, ka panākuma pamatā ir labā sagatavošanās un komandas darbs. Un uzvara tka veltīta Roberta Miksona piemiņai.
2024. gada Latvijas čempioni regbijā-7 "Baltic XL/Livonia". Foto: RK "Livonia".

RK "Livonia" spraigā finālā atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Tikpat sekmīgi arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7.