Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbistu mērķis – vismaz trešā vieta Eiropas 2A grupā

Andrejs Siliņš

Regbistu mērķis – vismaz trešā vieta Eiropas 2A grupā
Latvijas un Horvātijas regbistu tikšanās 2009. gadā
Foto: rugby.lv

Latvijas regbija valstsvienība sestdien uzsāks jauno Eiropas Nāciju kausa izcīņas ciklu 2A grupā. Pirmie mūsu sāncenši 30. oktobrī 15:00 "Daugavas" stadionā būs Horvātijas izlase, bet 6. novembrī izbraukumā Latvija mērosies spēkiem ar Maltu.

Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A grupā bez Latvijas vēl startē Zviedrija, Horvātija, Malta un Lietuva. Pēc divu apļu grupu turnīra 2012. gadā pirmās vietas ieguvēji pāries uz 1B divīziju, savukārt piektās vietas īpašnieki automātiski atkritīs uz 2B grupu. Savukārt ceturtās vietas ieguvēji aizvadīs izslēgšanas spēles par palikšanu divīzijā ar 2B grupas otro labāko vienību.

Šoruden viena spēle 2A divīzijā jau aizvadīta – mūsu nākamie pretinieki horvāti Zagrebā ar 13:32 atzina Zviedrijas pārākumu, tāpēc nav šaubu, ka Rīgā Horvātijas izlase ieradīsies kaujinieciski noskaņota. 30. oktobrī bez Latvijas – Horvātijas mača vēl Lietuva Šauļos uzņems Maltu.

Latvijas un Horvātijas valstsvienības regbija vēsturē savā starpā tikušās piecas reizes. Divās no tām uzvaru izcīnījusi Latvijas izlase, bet trīsreiz pārāki bijuši horvāti. 1997. gadā abas vienības mērojās spēkiem Horvātijas pilsētā Makarskā, un toreiz ar 43:24 pārāki izrādījās sāncenši. 2007. gadā tajā pašā vietā Makarskā Latvijas valstsvienība revanšējās ar 27:7, savukārt 2008. gadā Rīgā, LU stadionā mūsu regbisti uzvarēja horvātus ar 20:8. Iepriekšējā Eiropas Nāciju kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Latvija divreiz zaudēja Horvātijai – Makarskā ar 13:23, bet Rīgā ar 9:23.

Latvijas regbija izlases uzdevums ir ieņemt vismaz trešo vietu 2A grupā, ceturtdien preses konferencē sacīja Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Juris Silovs. LRF prezidents uzsvēra, ka izlase mēnesi ir labi pastrādājusi treniņos un ar šo sastāvu, kas ir kļuvis jaunāks, tai būtu pa spēkam sasniegt labu rezultātu. "Sastāvs atjaunojas, veco spēlētāju paliek mazāk, taču, veicot paaudžu maiņu, uzreiz ar cirvi arī nevar nocirst," piebilda Silovs.

Eiropas Nāciju kausa izcīņā zemāk par 2A grupu nedrīkst nokrist, uzskata Silovs, un jau pirmajās divās spēlēs sestdien savā laukumā pret Horvātiju un pēc nedēļas viesos pret Maltu (6. novembrī) jādara viss, lai komanda sāktu pildīt uzdevumu. "Jācīnās par trešo vietu grupā, jo, paliekot ceturtajiem, būs jāpiedalās pārspēlēs, kas nav izdevīgi no finansiālā viedokļa, jo šis laiks nav viegls arī regbijā. Pretinieki ir spēcīgi, taču jāspēlē, pārvarot sevi, tad būs arī rezultāts. Gribētos pat pašam iet laukumā, tomēr ceru, ka vīri arī bez tā parādīs cīņassparu," sprieda Silovs.

Valstsvienības galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs norādīja, ka pēc spēlētāju testiem ir atlasīti spēcīgākie regbisti. Viņš uzskata, ka jaunajiem Latvijas U20 izlases regbistiem pēc iespējas ātrāk jāiekļaujas komandā. "Šīs spēles būs Latvijas regbija čempionāta atspoguļojums. Latvijas izlase ir laba amatieru līmeņa komanda. Sastāvā visi, izņemot divus profesionālus spēlētājus, ir no Latvijas klubiem," par komandas komplektāciju pastāstīja Ņikonovs.

Krievijas klubā Krasnojarskas "Jeņisej-STM" spēlē Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs. No abiem profesionāļiem treneris sagaida labu impulsu komandas spēlē gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Komanda centīsies rādīt spēka spēli. Arī Ņikonovs uzskata, ka grupā Latvijas izlasei ir spēcīgi pretinieki, bet principiālākā cīņa būs pret kaimiņiem lietuviešiem, kas notiks nākamajā gadā. "Galvenais, lai puiši parāda raksturu un īstu regbiju," sacīja treneris.

Savukārt izlases kapteiņa vietnieks Jānis Priede uzskata, ka 3.vieta grupā ir Latvijas izlases minimālais uzdevums. "Ar visām komandām grupā var cīnīties, bet Horvātija savā laukumā ir jāuzvar, lai varētu pretendēt uz augstāku vietu." Tā kā lielākā daļa izlases spēlētāju ir no Latvijas klubiem, ar saprašanos laukumā problēmām nevajadzētu rasties, sprieda Priede. "Galvenais ir vēlēšanās spēlēt, jo, ja nav rakstura un gribas, trenera teiktais diezin vai palīdzēs," panākuma gūšanai nepieciešamās īpašības nosauca regbists.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2010-10-28 18:05, pirms 14 gadiem
Nu, tad vienreiz horvātiem jāsadod, lai būtu 3:3...

     [+] [-]

, 2010-10-28 18:09, pirms 14 gadiem
Veiksmi, veči!

     [+] [-]

, 2010-10-28 18:15, pirms 14 gadiem
Ja skries ar galvu sienā tad diezvai uzvarēs! Divas reizes uzbrukt ar spēku un tad sitiens par teritoriju ir jāaizmirst. Ceturdaļnieki ir jalaiž iekša pa spraugām caur vidu 'vējerim'. Bet ir jau nojauta ka Saulīte rauss bet atbalsta nebūs. Prognoze ---- Latvija 12 : 20 Horvātija

     [+] [-]

, 2010-10-30 12:35, pirms 14 gadiem
iešu atbalstīt