Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sestdien Kauņā spēkosies Lietuvas un Latvijas regbisti

Jānis Pārums

Sestdien Kauņā spēkosies Lietuvas un Latvijas regbisti
Juris Silovs un Juris Straume
Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Sestdien, 30. aprīlī, pulksten 14.00, Kauņā, S. Dariaus un S. Gireno stadionā sāksies Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A divīzijas spēle starp Lietuvas un Latvijas regbija valstsvienībām. Šis mačs ievadīs 2011. gada pavasara ciklu, kurā bez spēles pret lietuviešiem, Latvijas izlasei 14. maijā Rīgā jāaizvada arī mačs pret Zviedriju. Vēl 30. aprīlī 2A divīzijā Valetā Malta uzņems Horvātiju, 7. maijā Splitā Horvātija uzņems Lietuvu, bet Stokholmā Zviedrija – Maltu.

Pirms šīm spēlēm 2A divīzijā līderi ir Zviedrija ar 9 punktiem. Tālāk seko Latvija ar 6, Lietuva ar 5, Horvātija ar 4 un Malta – 3 punktiem. Nav grūti secināt, ka gaidāmais abu Baltijas valstu mačs ir ļoti svarīgs gan no turnīra tabulas viedokļa, gan no abu valstu regbija prestiža – kā jau kaimiņu savstarpējā spēle. Lietuva patlaban Starptautiskās Regbija padomes (IRB) valstu rangā ieņem 39. vietu, bet Latvija – 54 vietu.

Līdz šim ar Lietuvas ovālās bumbas meistariem Latvija ir tikusies septiņas reizes. Piecās no tām Latvija izcīnījusi uzvaras, bet divreiz piedzīvojusi zaudējumus. 1993. gadā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Šauļos Latvija pieveica dienvidu kaimiņus ar 7:6, 1994. gadā FIRA Eiropas čempionātā Rīgā izcīnīja uzvaru 28:10, 1996. gadā šajās pašās sacensībās Latvija Rīgā bija pārāka ar 34:20, 1997. gadā Viļņā mūsu regbisti piekāpās ar 23:25, 1999. gadā turpat Viļņā mūsējie revanšējās ar 30:10, 2005. gadā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra sacensībās Rīgā Latvija uzvarēja ar 19:12, bet 2008. gadā pārbaudes spēlē Klaipēdā atzina sāncenšu pārākumu ar 17:43. Kā redzam, visas spēles aizvadītas sīvā, bezkompromisa un principiālā cīņā.

Latvijas izlases galvenais treneris Juris Straume:
– Lietuvieši ir fiziski labāk sagatavoti, tādēļ mēs uz panākumu varam cerēt tikai ar taktiski gudru spēli, kas neļautu laukuma saimniekiem izmantot savas priekšrocības. Pret Lietuvu laukumā dosies tikai amatieri, kas laiku regbija treniņiem atrod no darba brīvajā laikā, tādēļ līdzjutēju prasībām pret savu komandu jābūt samērīgām. Latvijas izlase par uzvaru Kauņā cīnīsies ar lielu apņēmību un valstsvienības ierindā būs visi labākie spēlētāji, kam neradīsies problēmas darba dēļ. Cīnīsimies un nevienam neko tāpat vien neatdosim!

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs:
– Latvijas valstsvienības izredzes uzvarēt nedaudz samazina divu profesionāļu prombūtne, jo veselības problēmu dēļ nespēlēs Krievijas kluba Krasnojarskas "Jeņisej" regbisti Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs. Praktiski nav cerību, ka Saulīte un Baranovs izlasē varētu iekļauties arī uz nākamo spēli 14. maijā Rīgā pret Zviedriju, jo tad Krasnojarskas klubam paredzētas principiāli svarīgas spēles. Turpmāk Latvijas izlasei ir iespējas kļūt par daudz nozīmīgāku spēku, ja sastāvā būs Saulīte un Baranovs, kā arī Anglijā dzimušais un spēlējošais Toms Deividsons, kura iespējas tikt uz Latviju pašlaik ierobežo pienākumi pret viņa pārstāvēto klubu.

Jācer, ka Latvijas spēlētāju cīņassparu uzkurinās arī Lietuvā nodrukātais spēles plakāts, kurā Latvijas regbijs attēlots kā... zirga galva.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Lietuvu 30. aprīlī Kauņā

1. Jānis Skuja (“Miesnieki”)
2. Edgars Cīrulis (“Miesnieki”)
3. Romāns Odnokurcevs (“LMT/Eži”)
4. Santis Podāns (Jelgavas “Alnis”)
5. Māris Streikišs (“LMT/Eži”)
6. Māris Čeksters (SK “Ovāls”)
7. Aigars Muzikants (“LMT/Eži”)
8. Leno Bramanis (“Miesnieki”)
9. Sergejs Avdejevs (SK “Ovāls”)
10. Jānis Priede (“Miesnieki”)
11. Kristaps Bērziņš (“LMT/Eži”)
12. Nauris Bērziņš (SK “Ovāls”)
13. Reinis Pepa (“LMT/Eži”)
14. Valters Raņķis (“Miesnieki”)
15. Ruslans Kotļevs (“LMT/Eži”)
16. Andris Andersons (“Miesnieki”)
17. Āris Andersons (“Miesnieki”)
18. Sandris Jauntēvs (RK 1964)
19. Mareks Larionovs (“LMT/Eži”)
20. Raimonds Krūmiņš (“LMT/Eži”)
21. Viktors Silvoniks (“Miesnieki”)
22. Ingus Aivars (“LMT/Eži”)
23. Jānis Riekstiņš (SK “Ovāls”)
24. Mikus Ozols (“Miesnieki”)
25. Vigo Valdavs jun. (“Livonia/Garkalne”)

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-04-28 20:31, pirms 13 gadiem
Ja nav Saulītes un Baranova, mūsu cerības, protams, sarūk, bet tās nav bezcerīgas!