Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija federācija kopsapulcē atskatās uz padarīto

Jānis Celmiņš

Regbija federācija kopsapulcē atskatās uz padarīto
Regbija federācijas prezidents
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien, 28. janvārī, viesnīcā “Days Hotel VEF Rīga”, notika gadskārtējā Latvijas Regbija federācijas (LRF) biedru kopsapulce. Pēc tās atklāšanas, mandātu komisijas vadītājs Vigo Valdavs seniors ziņoja, ka sanāksmei reģistrējušies 16 dalībnieki – 14 ar balss tiesībām un divi bez balss tiesībām.

Par LRF kopsapulces vadītāju tika apstiprināts tās prezidents Juris Silovs, par sekretāri Dace Ametere, bet par balsu skaitīšanas komisijas vadītāju – LRF padomes vadītājs Māris Šmits. Turpinājumā tika apstiprināta kopsapulces dienas kārtība un darba reglaments, kā arī 2011. gada sanāksmes protokols. Pēc tam sekoja LRF prezidenta ziņojums.

“Nemanot ir pagājis gads,” savā uzrunā teica federācijas prezidents Juris Silovs. “Iepriekšējā sezona bija diezgan smaga. Ja pirms gada mēs bijām uz pacēluma viļņa, tad tagad gribētu būt paškritiskāks. Lielā regbija jeb regbija 15 izlases sniegums aizvadītajā gadā nebija no veiksmīgākajiem. Īpaši žēl, ka nespējām nodrošināt pilnvērtīgu treniņu darbu. Tiesa, jākritizē arī spēlētāji, no kuriem daļai nebija vēlme nākt trenēties, bet citi izvirzīja prasības pēc dažādiem labumiem. Paldies jāsaka tiem, kuri nesavtīgi nāca, trenējās un spēlēja. Diemžēl nespējām papildināt komandu ar leģionāriem. Šopavasar noslēgsim Eiropas Nāciju kausa izcīņas ciklu. Pagaidām darbu ar lielo izlasi varu vērtēt kā apmierinošu,” pauda prezidents

Savas runas turpinājumā Silovs pakavējās pie aizvadītā gada centrālajiem regbija notikumiem Latvijā – Eiropas čempionātiem regbijā 7 sieviešu un vīriešu komandām. “Ar Eiropas čempionāta rezultātiem meitenēm – saglabāto vietu A grupā – varu būt daļēji apmierināts,” teica Silovs. “Savukārt vīriešiem sāpīgākais bija zaudējums finālspēlē un palikšana B grupā. Tādējādi starts vērtējams vairāk vai mazāk kā negatīvs., jo tādēļ jau atvilkām šo čempionātu uz Rīgu, lai iekļūtu A grupā,” teica Silovs.

Vērtējot Latvijas čempionātu regbijā 15, Silovs uzsvēra, ka tā sistēma bijusi apmierinoša, lai arī brīžiem, regulārā čempionāta laikā, zudusi intriga. “Daudzi klubi mazāk svarīgās spēlēs laukumā laida pieredzējušos regbistus, lai gan gribējās vairāk redzēt tieši jaunos,” atzina LRF prezidents. “Tomēr ceturtdaļfinālā un pusfinālā, par fināliem nemaz nerunājot, bija intriga. Čempionāts kopumā iznāca tīri labs. Tagad visiem kopā jādomā, kāds tas būs šajā gadā,” pauda Silovs

Analizējot Latvijas jauno regbistu sacensības, Silovs atzina, ka “pēc daudzsološā starta 2010. gadā, 2011. gadā objektīvu iemeslu dēļ jaunatnes čempionāti palikuši bez “Livonia” kluba komandām, kā dēļ vairākās vecuma grupā nācās spēlēt pat tikai ar trim komandām.” Savukārt, kad jaunie latvieši mēro spēkus ar lietuviešiem, neesam daudz sliktāki, tikai nedaudz pietrūkstot sportiskās nekaunības. “Šogad atjaunojās “Ežu” kausu izcīņa, un tajā tas labi bija redzams,” secināja LRF prezidents.

Pozitīvi J. Silovs vērtēja Latvijas čempionātu regbijā 7, kas aizvadītajā gadā notika trijos posmos. “Regbijs 7 iet uz augšu un attīstās,” uzsvēra LRF prezidents. “Protams, visi piekritīs, ka krāšņākie ir “Livonia/Garkalne” rīkotie turnīri. Tie bija vieni no labākajiem, kas pagājušajā gadā notika Latvijā,” uzskata Silovs.

Vēl Juris Silovs izteica pateicību Regbija Attīstības asociācijai (RAA) par organizēto pirmo regbija turnīru Latvijas Jaunatnes olimpiādē.

Kopsapulces turpinājumā sekoja LRF ģenerālsekretāra Māra Zeltiņa ziņojums, kurā vairāk tika analizēti federācijas finansiālie aspekti. Galvenais, kas tika uzsvērts, bija tas, ka, neraugoties uz sarežģījumiem, 2011. gadā visi pasākumi tikuši nodrošināti ar naudu. Savukārt nākamā gada budžeta projekts tika apstiprināts bez būtiskām iebildēm. Pozitīvi ir tas, ka regbijs tagad Latvijā ir to septiņu sporta veidu skaitā, kas atzīti par prioritārajiem valdības līmenī.

LRF tehniskais direktors Uldis Bautris analizēja Latvijas vīriešu izlases startu Eiropas Nāciju kausa izcīņā. Pēc tam sekoja karstas un aktīvas debates starp kopsapulces dalībniekiem par dažādiem jautājumiem. Visbeidzot tika pasludināta balsošana par jaunu biedru uzņemšanu un statusa maiņu. Tādējādi RK “Mītava” kļuva par LRF pastāvīgo biedru, RK “Valle” palika asociētā biedra statusā vēl uz gadu, bet par LRF asociētajiem biedriem tika uzņemti RK “Jūrmala” un Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas Sporta klubs. Savukārt RAA vadītājs Aivars Pilenieks par 2011. gada regbija cilvēku Latvijā pasludināja “Livonia/Garkalne” spēlētāju un menedžeri Jāni Zumentu.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  +2 [+] [-]

, 2012-01-28 21:11, pirms 12 gadiem
Nav ko piebilst! Atklāti, godīgi un koncentrēti. Kuģis ir stabils un tā virziens ir jāturpina!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-28 21:26, pirms 12 gadiem
Regbijs ir spēcīgs, kad spēcīgi ir izpildītāji un veidotāji! Bez sponsoriem arī neiztikt.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-28 21:29, pirms 12 gadiem
Ir jārada pozitīva vide, tad arī viss notiks
P.S. Šogad regbija saimi papildinās Liepājas komanda.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-28 21:53, pirms 12 gadiem
Gaidām Liepāju

  +2 [+] [-]

, 2012-01-28 22:59, pirms 12 gadiem
Organizēšanas līmenis ir cēlies gan (cepuri nost vadītājiem un 'pionieriem'). Spēlētāju līmenis ir gan pliekans - ja domā ka esi izlasē tad esi zvaigzne - nekā. Ja netrenēsies individuāli un neizkopsi savu fizisko formu tad par olimpiādi vispar nav ko sapņot.

     [+] [-]

, 2012-02-05 15:52, pirms 12 gadiem
maksimālu uzsvaru vajadzētu likt uz R7 , jo to varētu ar laiku ieviest ari skolu sporta stundu nodarbībās no kā arī rastos nākamie spēlētāji un nākotnē jūtami uzlabotos valsts izlases līmenis. R15 Latvijā vienmēr paliks tikai hobija, brīvā laika pavadīšanas veids.