Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ar SK "Imanta" uzvaru noslēdzas pirmais LČ regbijā 7 sievietēm

Jānis Celmiņš

Pēdējā laikā strauju progresu panākusi Latvijas sieviešu regbija 7 izlase, iekļūstot Eiropas A divīzijā, un trīs gadu laikā paceļoties no 33. uz 15. vietu Eiropas reitingā. Tas viss līdz šim tika panākts ar viena kluba SK „Imanta” pūlēm, jo pārējos klubos sieviešu regbija aktivitātes bija visai fragmentāras. Pēc regbija 7 iekļaušanas olimpisko spēļu programmā, pieaugusi šī sporta veida popularitāte arī daiļā dzimuma vidū. Tas radīja iespēju beidzot sarīkot arī pirmo Latvijas čempionātu regbijā 7 sievietēm.

Uz šo vēsturisko pasākumu 24. oktobrī Upesciema stadionā sapulcējās četras komandas – SK „Imanta”, laukuma saimnieces RK „Garkalne/Livonia”, RK „Selena”, kā arī „Imantas” jauniešu komanda – SK „Imanta-RPBJC”. Komandas izspēlēja viena apļa turnīra, pēc kura arī tika kronētas Latvijas pirmās čempiones un laureātes.
Kā jau tas bija gaidāms, pārliecinoši labākās bija „Imantas” regbistes, kuru rindās laukumā devās arī četras iepriekšējā Eiropas čempionāta dalībnieces. Par turnīra pārsteigumu kļuva Ģirta Sirsniņa vadītās „Selenas” pārliecinošais sniegums, ņemot vērā, ka visām komandas spēlētājām, izņemot palīgos ņemto Francijas leģionāri Deboru Kovalenko, šīs bija pirmās sacensības.

Vissīvākā izvērtās cīņa par bronzas medaļām, kurā savā starpā sacentās abas turnīra jaunākās komandas – „Garkalne/Livonia” un „Imanta-RPBJC”. Pēc pirmā puslaika ar 10:0 vadībā izvirzījās garkalnietes, tomēr „Imantas” jaunās meitenes nepadevās, panākot 10:10. Izraut uzvaru tomēr vairs neatlika laika un labākas punktu attiecības dēļ par bronzas medaļniecēm kļuva treneru Ulda Ozoliņa un Dāvja Zagorska vadītās laukuma saimnieces.

Par pirmajām Latvijas čempionēm kļuva SK „Imanta” spēlētājas – Liene Freiberga, Lūcija Ciekure, Danuta Antonoviča, Ingūna Stapāne, Sabīne Červeņaka, Gita Ūdre, Daiga Dievaite, treneris Valdis Avotiņš.

     [+] [-]

, 2010-10-27 15:52, pirms 14 gadiem
Dāmas labākās! Lai dzīvo sieviešu regbijs!!!