Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa izcīņa regbijā 15: “Kalve” uzvar un iekļūst finālā

Jānis Celmiņš

Latvijas kausa izcīņa regbijā 15: “Kalve” uzvar un iekļūst finālā
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ceturtdien, 26. jūlijā, Anniņmuižas stadionā notika Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēle starp “Miesnieki/Banku eksperti” un “Kalves” komandām. Samērā pārliecinošu uzvaru izcīnīja “Kalve ar 59:9 (25:6).

Spēle sākās ar vairākiem “Kalves” uzbrukumiem. Pēc viena no tiem Andrejs Borisovs piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Mihails Tumins precīzi izpildīja realizācijas sitienu, izvirzot “Kalvi” vadībā 7:0. Turpinājumā Tumins divreiz precīzi sita soda sitienus, panākot jau 13:0. Tad “Miesnieki/Banku eksperti” atbildēja ar Artūra Andersona precīzu soda sitienu – 3:13. Pēc brīža atkal izcēlās “Kalves” regbisti. Vitālijs Haleckis piezemēja bumbu, bet Tumins precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 20:3. “Miesnieki” atbildēja ar precīzu Andersona soda sitienu, panākot 6:20. Pirmā puslaika izskaņā Matīss Zalcmanis palielināja rezultāta starpību “Kalves” labā līdz 25:6.

Mača otrajā daļā “Kalves” pārsvars izpaudās arvien noteiktāk. Vispirms Tumins ar soda sitienu panāca 28:6, tad Borisovs ar piezemējumu 33:6, bet Tumins ar realizācijas sitienu 35:6. Šajā brīdī sekmīgs trešais soda sitiens padevās “Miesnieki/Banku eksperti” “sitējam” Andersonam, samazinot rezultāta starpību līdz 9:35. Atlikušajā laikā punktus guva vairs tikai “Kalves” regbisti. Elmārs Imbrass ar piezemējumu panāca 40:9, Tumins ar realizācijas sitienu 42:9, vēlreiz Imbrass ar piezemējumu 47:9, Tumins ar realizācijas sitienu 49:9. Pēc brīža Tumins precīzi izpildīja soda sitienu, panākot 52:9, bet spēlei punktu ar piezemējumu (57:9) pielika Sandris Jauntēvs un Tumins ar realizācijas sitienu – 59:9.

“Miesnieki/Banku eksperti” galvenais treneris Normunds Struža: “Miesnieku” otrā komanda, jau tiekot pusfinālā izpildīja savu uzdevumu šajās sacensībās. Pirmajā puslaikā spēlējām savā līmenī, bet otrajā jau bija jaušams nogurums. Vairāki spēlētāji ar laiku varētu tikt mūsu kluba pirmajā sastāvā. Liels paldies, par komandas kopā saturēšanu jāsaka mūsu veterānam Marekam Raupam.

“Kalve” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs: Finālā esam tikuši, taču pusfinālā diemžēl dominēja netīra spēle. Rezultātā no laukuma tika noraidīts mūsu viens no labākajiem spēlētājiem Vitālijs Haleckis, kurš finālmaču būs spiests izlaist. Bija jūtams, ka ilgāku laiku mums nav bijusi spēļu prakse.

Otrs Latvijas kausa izcīņas pusfināls starp “LDE/Miesnieki” un LMT regbija klubu “Eži/EK sistēmas” risināsies svētdien, 29. jūlijā, pulksten 13.00 Latvijas Universitātes stadionā.

Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs