Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Regbija 7 izlase Sopotā ieņem 8. vietu

Regbija 7 izlase Sopotā ieņem 8. vietu
Latvijas izlase

Latvijas izlase regbijā 7 Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā Sopotā (Polijā) aizvadītajā nedēļas nogalē ieņēma astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Sestdien pirmajās spēlēs grupā Latvija ar 0:33 zaudēja Polijai, ar 5:31 Nīderlandei, bet uzvarēja Norvēģiju 14:5. Svētdien pēdējā spēlē grupā ar 7:19 zaudēja Gruzijai. Pēc komandas trenera Ulda Bautra teiktā, bijusi laba spēle - puslaiks 0:0, tad labi nospēlējis Jānis Priede, kurš izdarījis piezemējumu un iesitis realizāciju, taču pēc tam punktus guvuši gruzīni.

Pusfinālā par 5. līdz 8. vietu Latvija zaudēja Lietuvai 5:31 un spēlē par 7. vietu - Dānijai ar 0:17.

Finālā Īrija ar 24:0 uzvarēja Poliju, bet spēlē par trešo vietu Zviedrija uzvarēja Nīderlandi 29:5. Tālākajās vietās Gruzija, Lietuva, Dānija, Latvija, Norvēģija un Ungārija.

Eiropas čempionātā startē 35 komandas. Notiek septiņi kvalifilkācijas turnīri, kuros piedalās 10 komandas katrā. Katra komanda piedalās divos kvalifikācijas turnīros, kuros atbilstoši izcīnītajām vietām tiek vākti punkti un 11 komandas ar visvairāk punktiem kvalificēsies finālturnīram Hanoverē, kur kā rīkotāja kā 12. komanda spēlēs Vācija.

Otrs kvalifikācijas turnīrs Latvijai 7. un 8. jūnijā būs jāaizvada Tbilisi. Tomēr uz Sopotu aizbrauca komanda vājinātā sastāvā un ir gandrīz skaidrs, ka komandai nepietiks punktu, lai kvalificētos finālturnīram Eiropā, kas, savukārt būs atlases sacensības Pasaules kausam, kura pirmajā turnīrā 1993. gadā Latvijas izlase regbijā 7 spēlēja.

Izmantotie resursi:
miesnieki-rugby.lv


, 2008-05-27 21:57, pirms 16 gadiem
varētu uzināt sastāvus- atkal miesnieki aizbrauca vai arī beidzot izlase uztaisīta?
, 2008-05-27 23:01, pirms 16 gadiem
vai tad pēc bildes nevar pateikt uh ah miesnieki
, 2008-05-31 13:41, pirms 16 gadiem
no 10cilveekiem 7ini bij miesnieka paarstaavji.
Foto: RK "Livonia".
2

"Baltic XL/Livonia" izcīna otro pārliecinošo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Sestdien Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā15 RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia” ar pārliecinošu rezultātu 72:5 pārspēja Valmieras “Fēnikss”, tiekot pie otrā panākuma un sarūpējot valmieriešiem otro zaudējumu
RK "Livonia" (tumšos tērpos) pret RK "Eži". Foto: RK "Livonia".
1

"Livonia" otrā komanda pārliecinoši pārspēj "Ežus" un izcīna pirmo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Pagājušajā nedēļas nogalē Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ļoti pārliecinoši ar 79:17 pārspēja nepilnā sastāvā spēlējošos “Ežus”, tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā un saglabājot cerības uz bronzu.
Foto: RK "Livonia" (balti melnie) pret RKĢ. Foto: Juris Bērziņš-Soms.

"Livonia" un Eleja sekmīgākie Latvijas jaunatnes čempionāta 3. posmā regbijā

Pagājušajā sestdienā, 25. maijā, "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionāta trešajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās, kas norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, sekmīgāko posmu šajā gadā aizvadīja RK “Livonia”, kas bija trijniekā visās trijās grupās – uzvara un divas otrās vietas. Arī Eleja visās grupās ieguva godalgotas vietas – uzvara un divas trešās vietas.