Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa sarūpē pirmo zaudējumu Francijai

Velsa sarūpē pirmo zaudējumu Francijai
Garets Deivīss Francijas aizsardzībai sagādāja milzu raizes.
Foto: AFP/Scanpix

Sākusies Sešu nāciju kausa trešā kārta. Kārdifā Velsa savā laukumā uzveica Franciju, uz brīdi izvirzoties turnīra vadībā. Sestdien divas atlikušās kārtas spēles.

Lai arī Francijai bija labāka bilance, spēles favorītes statuss biežāk tika atvēlēts Velsai. Mačs sākās visnotaļ nervozi. Daudz spēles ar kāju, neiesisti soda sitieni abu komandu izpildījumā un maz iespēju gūt piezemējumus. Spēles rezultātu 21. minūtē atklāja velsieši, kad Dens Bigars iesita soda sitienu (3:0). 30. minūtē Bigars pārsvaru dubultoja, taču brīdi vēlāk pamatīga Francijas ofensīva noslēdzās ar trim Plisona gūtiem punktiem pēc soda sitiena. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 6:3 mājinieku labā.

Pirmajā puslaikā pieredzētais vedināja domāt, ka arī otrās 40 minūtes nebūs sevišķi rezultatīvas un vienam gūtam piezemējumam var būt izšķiroša loma. Otrā puslaika pašā sākumā Bigars ar soda sitienu guva vēl trīs punktus Velsai. Taču izšķirošie notikumi sekoja dažas minūtes vēlāk. 45. minūtē pēc Džonatana Deivīsa piespēles ar kāju pirmais pie bumbas bija Džordžs Norts, kurš vēlējās ar kāju to iesist ieskaites laukumā, lai tur to arī piezemētu. Taču viņš ātrumā netrāpīja pa bumbu. Velsai par laimi, neveikli nospēlēja franču saspēles vadītājs Plisons, kurš izdarīja to, kas nesanāca Nortam - pasita bumbu uz priekšu. Šādu dāvanu Džordžs Norts garām nelaida - 14:3. Bigars iesita realizāciju, panākot jau trīspadsmit punktu pārsvaru (16:3).

Francija metās atspēlēties, izdarot pamatīgu spiedienu uz Velsas aizsardzību. Francija vairākkārt piespieda velsiešus pārkāpt noteikumus, taču soda sitienu vietā Francija tiecās pēc piezemējuma. Francijas ofensīva bija iespaidīga, taču gūt piezemējumu tā arī neizdevās. Velsas aizsardzība bija uzdevumu augstumos.

65. minūtē noteikumus pārkāpa paši franči, un Bigars ar precīzu soda sitienu panāca komfortablo 16 punktu pārsvaru - 19:3. Spēles beigās Francija izmisīgi metās gūt goda piezemējumu, ko arī guva. 78. minūtē Francijas izlases kapteinis Giljems Girado, kurš bija Francijas aktīvākais spēlētājs visas spēles garumā, guva pelnītu piezemējumu. Fransuā Trin-Du realizācija uzstādīja spēles gala rezultātu - 19:10. Kas zina, varbūt šie septiņi galotnē gūtie punkti vēlāk Francijai lieti noderēs.

Par mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Velsas 9. numurs Garets Deivīss.

Velsa - Francija 19:10 (6:3)

Piezemējumi: Norts 45' - Girado 78'
Soda sitieni: Bigars 21', 30', 42', 65' - Plisons 33'
Realizācijas: Bigars 47' - Trin-Du 79'

Sestdien kārtas atlikušās divas spēles. Plkst. 16:25 Romā Itālija uzņems Skotiju. Savukārt 18:50 Londonā Anglija tiksies ar pēdējo divu gadu čempioni Īriju.