Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sieviešu regbija izlase sāk gatavošanos Eiropas čempionātam

Andrejs Siliņš

Sieviešu regbija izlase sāk gatavošanos Eiropas čempionātam
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Olimpiskajā sporta centrā gatavošanos Eiropas čempionātam uzsāka Latvijas regbija 7 sieviešu izlases kandidātes.

Pirmā nodarbība nebija pulcējusi sevišķi daudz pretendenšu, taču Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Avotiņš izteica pārliecību, ka ar katru jaunu treniņu regbija spēlētāju skaits pieaugs.

Valdis Avotiņš:

"Šogad Eiropas čempionātā nav dalījuma A un B divīzijās. Tās ir apvienotas kopā un izveidotas divas līdzvērtīgas kvalifikācijas grupas 2013. gada pasaules čempionātam. Latvija iedalīta A grupā un spēlēs A apakšgrupā kopā ar Rumāniju, Bulgāriju, Ungāriju, Lietuvu un Slovākiju. B apakšgrupā spēkiem mērosies Horvātija, Austrija, Dānija, Andora, Bosnija un Hercegovina un Velsa. Jācenšas izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu, un atkarībā no tās būs jāspēlē ar attiecīgo B apakšgrupas vienību. Eiropas čempionāta spēles risināsies 9. un 10. jūnijā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. Pirms tam 15. aprīlī rīkosim Latvijas atklātā kausa izcīņu ar spēcīgu komandu piedalīšanos. Maijā sāksies Latvijas čempionāts sieviešu komandām, bet pirms paša Eiropas čempionāta 26. maijā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā piedalīsimies spēcīgā starptautiskā turnīrā."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs