Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija veterāni apliecina nevīstošu meistarību un pārākumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Regbija veterāni apliecina nevīstošu meistarību un pārākumu
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

20 gadu jubilejas spēlē par godu Latvijas uzņemšanai Starptautiskajā Regbija federācijā FIRA-AER un Starptautiskajā Regbija padomē IRB, kas sestdien risinājās Upesciema stadionā, Latvijas 1991. gada izlase uzvarēja Latvijas klubu sastādīto izlasi ar 12:7 (7:0).

Šajā mačā laukumā devās pirmā neatkarīgās Latvijas regbija izlase, kas tika izveidota 1991. gadā, un Latvijas klubu sastādītā izlase. 1991. gadā RAF meistarkomanda izcīnīja uzvaru PSRS I līgas čempionātā un jau tajā pašā gadā, atjaunojoties Latvijas valstiskajai neatkarībai, bet Latvijas Regbija federācijai iestājoties FIRA-AER un IRB sastāvā, veidoja valstsvienības sastāvu, kas 1992. gada jūlijā aizvadīja pirmās spēles pret Ukrainu un Gruziju. No šī virknējuma tika izveidota arī pirmā Latvijas regbija 7 izlase, kas 1992. gadā spēja kvalificēties un 1993. gadā piedalīties pirmajā Pasaules kausa izcīņā regbijā 7.

20 gadu jubilejas spēlē Latvijas pirmo izlasi cīņā vadīja tās toreizējais galvenais treneris Uldis Bautris, kurš arī pats nevairījās doties laukumā, bet Latvijas klubu sastādīto izlasi treneris Normunds Struža un menedžeris Kārlis Vents. Jāpiebilst, ka šis mačs vienlaikus bija arī ilggadējā RAF meistarkomandas kapteiņa, ilggadējā Latvijas valstsvienības kapteiņa un pašreizējā galvenā trenera Vladimira Ņikonova atvadu spēle no regbija, kuram 11. decembrī apritēs 50 gadu jubileja.
Pirmajā puslaikā laukumā risinājās līdzīga cīņa. Rezultātu pirmie atklāja Latvijas 1991. gada izlases spēlētāji. Bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Vlads Biloks, bet Vladimirs Ņikonovs meistarīgi izpildīja realizācijas sitienu – bumba vispirms trāpīja pa vārtu pārliktni, bet pēc tam ievēlās starp abiem stabiem. 7:0 – tā arī noslēdzās mača pirmā daļa.

Otrajā puslaikā aktivizējās Latvijas klubu sastādītā izlase. Vienā no viņu uzbrukumiem Mareks Raups piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Raimonds Priednieks precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot neizšķirtu 7:7. Turpinājumā cīņa laukumā kļuva arvien principiālāka un sīvāka. Neviens no pretiniekiem negrasījās padoties, metoties bumbas izspēlēs ar lielu sparu un pašaizliedzību. Tomēr galavārds piederēja Latvijas regbija “zelta” paaudzei. Pēc ilgstoša uzbrukuma un skaistas sānu izspēles Vigo Valdavs piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, pieliekot spēlei punktu – 12:7 Latvijas 1991. gada izlases labā.

Latvijas Regbija federācijas prezidents un Latvijas 1991. gada izlases spēlētājs Juris Silovs:
– Viss šodien notika gandrīz tāpat kā pirms 20 gadiem, kad RAF izcīnīja izšķirīgo uzvaru PSRS I Līgas čempionātā un nodrošināja sev vietu augstākajā sabiedrībā, kurā gan neiznāca izmēģināt spēkus. Pat laiks toreiz bija gandrīz tāds pats – nedaudz lietains un mitrs. Paldies visiem dalībniekiem, paldies atbalstītājiem “Isover” personā un paldies skatītājiem. Domāju, ka mēs aizvadījām sekmīgu regbija pēcpusdienu.

Ilggadējais Latvijas izlases kapteinis un pašreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Paldies visiem, kas šos ilgos gadus kopā ar mani ir spēlējuši gan vienā komandā, gan laukuma pretējā pusē. Tie noteikti nav velti nodzīvoti gadi. Paldies visiem par sadarbību un konkurenci.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2011-11-26 23:07, pirms 13 gadiem
Smieklīgi - 50-gadnieki pārspēj pašreiz aktīvos. Pēdējiem ir vērts padomāt, vai regbijs ir viņu sporta veids.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-26 23:35, pirms 13 gadiem
Izskatas , ka jaatrod kads atbalstitajs un jasak komplektet izlase no 50 gadigajiem - ieguvums ! Varetu labot kadu Ginesa rekordu un liekas , ka pakaptos paris vietas starptautiska regbija unijas reitinga !

     [+] [-]

, 2011-11-27 19:16, pirms 13 gadiem
Klaksevi ; Tu maz redzēji to spēli, ka komentē? Kam te par ko jāpārdomā! Tā bija draudzības spēle ar draudzīgu iznākumu. Neuztverat to tik nopietni draugi, kas kuram zaudēja!