Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livoniai", Elejai un "Mītavai" sekmīgākie rezultāti trijās jaunatnes grupās LČ 5. posmā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livoniai", Elejai un "Mītavai" sekmīgākie rezultāti trijās jaunatnes grupās LČ 5. posmā regbijā
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā “Mapri būve” Latvijas jaunatnes čempionāta piektajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās atkal sekmīgāk nospēlēja RK “Livonia” un Eleja, kuri bija trijniekā visās trijās grupās. Panākumi arī “Mītaviešiem”, kuriem uzvara un otrā vieta, un Rīgas Katoļu ģimnāzijas (RKĢ) regbistiem.

Jau ziņojām, ka svētdien Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā U18 grupā spraigās cīņās trešo panākumu šajā sezonā guva RK “Livonia”. Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas čempionāta posmā sacentās arī trīs jaunākās grupas – U14, U12 un U10, kuriem tas bija piektais posms, bet ne pēdējais, jo vēl ir paredzēts sestais posms.

Lai arī trijniekā visās trijās grupās iekļuva “Livonia” un Eleja, tomēr sekmīgāki bija livonieši, kuru kontā arī pirmā vieta, nopelnot visās trijās grupās kopā pilnu godalgoto vietu komplektu, kamēr elejiešiem divas trešās un viena otrā vieta.

Tāpat kā iepriekšējos četros posmos “Livonia” uzvaru nodrošināja U14 komanda, kas grupas turnīrā savā apakšgrupā ar 7:0 uzvarēja Eleju un 10:0 RK “Ļaudonu”, bet finālā ar 8:0 neatstāja nekādas cerības arī otrās apakšgrupas uzvarētājiem RK “Mītava”. Līdz ar to livonieši šajā posmā izcēlās ar īpašu notikumu, nezaudējot nevienu punktu un neļaujot nevienā spēlē pretiniekiem veikt piezemējumu. Spēlē par 3. vietu spraigā cīņā Eleja ar 6:4 apspēlēja Baldoni.

Kopvērtējumā pārliecinoši vadībā ir “Livonia”, kas faktiski jau nodrošinājuši titulu. Attiecīgi stabilā otrajā un trešajā vietā ir “Mītava” un Eleja.

U12 grupā arī piedalījās sešas komandas, kuras bija sadalītas divās grupās, un arī šeit grupās uzvarēja “Livonia” un “Mītava”, sarūpējot tādu pašu finālu kā U14 grupā. Apakšgrupā livonieši ar 11:3 pārspēja “Ļaudonu” un 7:4 Eleju, bet mītavieši pieveica “Baldoni/ĶNSS” ar 8:2 un “Livonia” otro komandu “Livonia/Engure” ar 11:0. Šajā grupā fināls izvērtās ļoti līdzvērtīgs, beigās ar 5:3 uzvarot “Mītavai” un revanšējoties par zaudējumu U14 grupā. “Mītavai” līdz ar to trešo reizi pirmā vieta, bet “Livonia” ceturtā pēc kārtas otrā vieta. Spēlē par trešo vietu Eleja ar 13:0 pārspēja Baldoni.

Atšķirībā no U14 grupas U12 grupā ir izveidojusies ļoti interesanta situācija kopvērtējumā, kur par titulu pirms pēdējā posma cīnās trīs komandas. Vadībā ar 10 punktiem ir “Mītava”, kam ar 11 punktiem seko Eleja un 12 punktiem “Livonia”. Līdz ar to šajā grupā solās būt ļoti aizraujošs noslēdzošais sestais posms.

Jaunākajā U10 grupā arī turnīrs sākās ar grupu spēlēm, kur septiņas komandas bija sadalītas divās grupās, kur uzvarētāju starpā finālā ļoti spraigā spēlē RKĢ ar viena punkta starpību ar 2:1 pārspēja Eleju, izcīnot trešo panākumu šajā sezonā. Grupu otro vietu ieguvēji – abas “Livonia” komandas – savā starpā noskaidroja posma trešo vietu, ko ieguva “Livonia/Rīga”, kas pirms tam grupā pārspēja iepriekš divas otrās vietas izcīnījušo Baldoni un kas mazajā finālā ar 6:2 uzvarēja “Livonia/Enguri”.

“Livonia/Rīga” līdz ar to ar trešo vietu otro reizi šajā sezonā nopelnīja godalgu, bet “Livonia/Engure”, neskatoties uz zaudējumu, ar 4. vietu sasniedza šīs jaunās debijas sezonas labāko rezultātu. Kopvērtējumā vadībā atrodas RKĢ, kam cieši seko Eleja.

“Šis bija pirmais turnīrs pēc mūsu vasaras nometnes, nopietni gatavojoties šim posmam. Gribu teikt, ka livoniešiem ļoti labi sanāk. Ir parādījies jauns spēles zīmējums, ir jauna spēles disciplīna. Tas rādītājs, kas šodien bija, bija diezgan labs. Gribu veltīt labus vārdus arī par treneru sadarbību, pie kā tika piestrādāts, sadarbojoties jaunajiem un vecajiem treneriem. Man ir sajūta, ka ejam pareizo ceļu, uz pareizo pusi uz mērķi,” secina RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“Mums ir godalgotās vietas visās vecuma grupās. U14 grupas komandas nospēlēja vēl labāk nekā citas reizes. Atkal visas uzvaras, tādējādi uzvaru sērija nemainījās, kas ir ļoti pozitīvi. Turklāt pretiniekiem neļāvām ienest nevienu piezemējumu nevienā spēlē. Visi tika spēlēt, kā arī aizlienējām trīs spēlētājus “Ļaudonas” komandai. Spēlētāju resurss mums visu laiku aug, un man kā trenerim ir liels prieks par to,” atzīmē RK “Livonia” treneris Artūrs Baranovskis.

“U12 grupā uzvarējām visās grupas spēlēs, bet finālā zaudējām ar diviem punktiem. Ļoti žēl, ka šoreiz U12 grupā nebija dažu līderu, taču komanda arī bez līderiem parādīja ļoti jaudīgu spēli. Finālā nedaudz pietrūka, bet nav ko tur raudāt, jo vienmēr kāds būs pirmais, cits otrais vai trešais, bet kāds pēdējais. Izlikām arī “Livonia/Engure” komandu, kas bija izlikta ar domu, iespēlēt jaunos regbistus, kuri nesen sākuši spēlēt regbiju, lai arī viņiem būtu spēles laiks, gūtu to spēles azartu un garšu,” skaidro Baranovskis.

“U10 vecuma grupā arī izlikām divas komandas. Nebija visu iepriekšējo spēlētāju, bet kopumā ļoti labs sniegums, mūsu abām komandām šoreiz apmainoties vietām. Iespēlējām vairākus jaunos bērnus, tā kā visumā viss ļoti pozitīvi,” secina “Livonia” treneris.