Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia/Rīga" nepārspēti arī Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā U18

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia/Rīga" nepārspēti arī Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā U18
Uzvarētāji "Livonia" U18 komanda. Foto: Zigismunds Zālmanis/RK "Livonia".

“Livonia/Rīga” regbija komanda, neskatoties uz dažu vadošo spēlētāju iztrūkumu, turpināja rādīt labu sniegumu un izcīnīja pirmo vietu arī Latvijas čempionāta trešajā posmā, kas norisinājās Rīgas Tehniskās koledžas stadionā. Līdz ar to livonieši ir nepārspēti visos trijos posmos un pirms pēdējā 4. posmā gandrīz simtprocentīgi nodrošinājuši kopvērtējuma titulu.

Iepriekšējos divos posmos “Livonia/Rīga” regbija kluba U18 jaunieši bija izcīnījuši pirmās vietas, un arī trešais posms nebija izņēmums, jo atkal par posma uzvarētājiem kļuva livonieši. Tiesa, šoreiz nesanāca dominēt kā iepriekšējā reizē, uzvarām nākot grūtās un līdzīgās spēles, jo “Livonia/Rīga” šoreiz nespēlēja spēcīgākajā sastāvā.

Trešajā posmā sacentās četras komandas, kas ir par divām mazāk nekā pirmajā un par vienu mazāk nekā otrajā posmā. Ja otrajā posmā nepiedalījās “Livonia” otrā komanda “Livonia/Engure”, tad šoreiz nebija arī “Mītaviešu”. Taču katrā posmā trijniekā iekļuvušās un kopvērtējuma trīs līderkomandas – “Livonia”, Baldone, Eleja – bija ierindā, kā arī vēl Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS)/Griežņi/RTK.

“Livonia/Rīga” vieglākā uzvara ar 35:10 sanāca pret ĶNSS/Griežņi/RTK, bet pārējās divās spēles Top3 komandām sanāca ļoti līdzvērtīgas, rezultātam esot gandrīz identiskam un abās spēles ar dažu punktu pārsvaru uzvarot livoniešiem.

Gūstot 19 punktus un pretiniekam ļaujot iekrāt 12 punktus, “Livonia/Rīga” ar septiņu punktu starpību pārspēja Eleju JNSC. Vēl spraigāka cīņa livoniešiem sanāca par pirmo vietu posmā ar Baldoni/ĶNSS, kuri ar 31:0 bija uzveikuši griežņus un ar 26:12 vieglāk bija tikuši galā ar elejiešiem. Izšķirošā spēle bija tika līdzīga, ka izskaņā rezultāts bija neizšķirts, līdz pašās beigās Ruslans Sosnars ienesa piezemējumu, nodrošinot “Livonia” uzvaru spēlē un arī posmā.

Līdz ar to “Livonia/Rīga” komanda ir uzvarējusi visos posmos un atrodas pārliecinošā vadībā kopvērtējumā. Lai nosargātu līderpozīcijas, pēdējā trešajā posmā pietiek ar trešo vietu. Visos posmos otrie ir bijuši baldonieši, bet trešie – elejieši.

“Startējām eksperimentālā sastāvā, jo četri spēlētāji no pamatsastāva dažādu iemeslu dēļ – gan traumas, gan vasaras ceļojumi – nevarēja ierasties. Līdz ar to bija iespēja pārbaudīt sastāva dziļumu, kā tad mēs izskatāmies bez šiem līderiem. Visumā izskatījāmies labi, un finālspēlē puiši izvilka uz raksturu šo spēli, kaut arī man vienā brīdī šķita, ka laikam būs pirmais tā kā zaudējums šogad, bet puiši, it īpaši Ruslans, kurš ienesa pēdējo piezemējumu, pārsteidza ar to, ka ne tikai māk spēlēt, bet ir arī stingrs raksturs,” uzslavē RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“Trešais posms bija ļoti grūts sakarā ar to, ka komandas līderis Gļebs Vorobjovs bija traumēts, spēlējot izlases komandā, un daži spēlētāji ir izbraukuši atvaļinājumā, lai pirms skolas sākuma atpūstos,” skaidro “Livonia” U18 komandas treneris Jegors Alimovs.

“Pirmo spēli pret Eleju nospēlējām diezgan labi, vinnējām. Otrajā spēlē pret “Griežņiem” arī uzvarējām, bet visi saprata, ka būs ļoti grūti vinnēt finālspēli pret Baldoni, bet uz sava sporta raksturu mēs uzvarējām arī Baldoni, Sosnaram uztaisot piezemējumu,” stāsta Alimovs un piebilst: “Trešajā posmā iegūtā pirmā vieta principā gandrīz nodrošina mums čempionu titulu. Liels paldies visiem un arī atsevišķi U16 grupas spēlētājiem, kuri ļoti palīdzēja komandai.”