Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausā triumfē Krievijas komandas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Baltijas kausā triumfē Krievijas komandas
Foto: Empics Sport/Scanpix

Rīgā, Juglas un Upesciema stadionos, no 23. līdz 25. jūlijam risinājās izšķirīgās cīņas Baltijas kausa izcīņā regbijā 2. un 3. divīzijā.

2. divīzijā pusfinālā Šauļu „Šiauliai” (Lietuva) ar 5:22 piekāpās Maskavas „Marino” (Krievija), bet Rīgas SK „Ovāls” (Latvija) ar 22:0 uzvarēja Kaļiņingradas „Atlant” (Krievija). Spēlē par 3. vietu „Šiauliai” ar 100:0 sagrāva „Atlant”, bet finālā „Marino” ar 57:7 pieveica „Ovālu”. Galarezultātā 2. divīzijas vienības sarindojās šādā secībā: „Marino”, „Ovāls”, „Šiauliai” un „Atlant”.

3. divīzijā pusfinālā Rīgas „Eži/LMT” (Latvija) ar 15:29 piekāpās Maskavas MAI (Krievija), bet „Garkalne/Livonia” (Latvija) ar 10:38 atzina Panevēžas „Ryšiu statyba” (Lietuva) pārākumu. Turpinājumā cīņā par 3. vietu „Eži/LMT” ar 34:24 uzvarēja „Garkalne/Livonia”, bet finālā MAI ar 20:14 pieveica „Ryšiu statyba”. 3. divīzijas vietu izkārtojums: MAI, „Ryšiu statyba”, „Eži/LMT” un „Garkalne/Livonia”.

Baltijas kausa 1. divīzijas vienības spēkiem mērojās jūlija sākumā Smoļenskā (Krievija). Pirmo vietu izcīnīja Maskavas „Slava” (Krievija), otro Šauļu „Baltrex” (Lietuva), trešo „Stats/Ķekava” (Latvija), bet ceturtā palika Šauļu „Vairas-Jupoja” (Lietuva). Baltijas kausa izcīņas sacensību nolikums paredz, ka otrās un trešās divīzijas pirmās vietas ieguvēji nākamajā gadā spēlē augstākā divīzijā, bet pirmās un otrās divīzijas pēdējo vietu ieguvēji izkrīt uz zemāko grupu. Tiesa, vienā divīzijā nedrīkst būt vairāk par trim komandām no vienas valsts.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs