Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbisti "European Bowl" titulu sāk aizstāvēt ar zaudējumu

Andrejs Siliņš

Piektdien "European Bowl" izcīņā regbijā atklāšanas spēlē Upesciemā pašreizējā titula īpašniece Latvijas valstsvienība ar rezultātu 6:40 piekāpās Ukrainas izlasei.

Bija redzams, ka Latvijai pietrūka spēļu prakses un pieredzes. Ukrainas savukārt parādīja nosvērtu, racionālu spēli, ko arī pārvērta punktu guvumā. Sergejs Romaņko izdarīja pirmo piezemējumu un pats arī izdarīja veiksmīgu realizāciju. Latvija, savu līdzjutēju atbalstīta, samazināja deficītu 10. minūtē – Vigo Valdavs juniors izdarīja rezultatīvu soda sitienu, panākot 2:6, bet Ukraina atbildēja ar piezemējumu - 2:10.

Latvijas izlase labi un asi spēlēja aizsardzībā - Valdavs juniors izdarīja brīnišķīgu tvērienu, kad viesi jau gandrīz bija izrāvuši līniju un būtu piezemējuši bumbu ieskaites laukumā, bet tomēr līdz puslaika beigām ukraiņiem izdevās veikt vēl divus piezemējumus un 2:18 pēc pirmā puslaika. Otrā puslaika sākumā Ukraina atjaunot teritoriālo pārākumu - Pāvels Kardakovs veica piezemējumu, bet Romaņko iesita realizāciju.

Latvija izlīdzināja spēles raksturu nākamajās desmit minūtēs, bet diemžēl nespēja to pārvērst punktu guvumos. Savukārt ukraiņi izdarīja vēl divus piezemējumus. Tomēr spēles beigās latvieši parādīja raksturu, asi un spēcīgi nospēlēja kā aizsardzībā, tā uzbrukumā un izdarīja labus, efektīvus un skatāmus tvērienus. Izpildot viena no uzbrukumiem pēdējo – sesto izspēli, Latvija izšķīrās nevis par parasto augsto kājas sitienu (sveci) uz ieskaites laukumu cīņā, bet gan mēģināja izsit līniju pa īso malu, kas arī Leno Bramanim izdevās. Tas bija skaists, skatāms piezemējums - 6:40.

Neskatoties uz diezgan lielo rezultātu un lielo starpību spēļu praksē, Latvija godam un līdzvērtīgi aizvadīja šo spēli, parādot atzīstamu sniegumu aizsardzībā (bumbas pārvaldījums 20/80) un izdarot patiešām skatāmus un asus aizsardzības tvērienus, kā arī parādot raksturu un veicot pēdējo piezemējumu spēlē.

European Bowl regbijā

Latvija - Ukraina 6:40 (2:18)
Latvija: Piezemējums: Bramanis (77') Sods: Valdavs Juniors
Ukraina: Piezemējumi: Romaņko (6', 62'), Martyrosjans (12'), Trojans (32', 67'), Kardakovs (47'), Ļubenskis (57'). Realizācijas: Romaņko 6/7

Labākie spēlētāji: Ainārs Bērziņš - Mihails Trojans

Nākamo spēli Latvija aizvadīs 8. augustā, izbraukumā tiekoties ar Igauniju. Igauņiem gan jau šodien mačs pret Ukrainu, arī savā laukumā.

     [+] [-]

, 2009-07-26 12:34, pirms 15 gadiem
Sodu neiesita Urmass?

     [+] [-]

, 2009-07-26 14:05, pirms 15 gadiem
nebija diez ko interesanta spēle, Ukrainai komanda bija saliedēta, sportiska, mūsējā izskatījās, kā tikko savākta, bet ar laiku jau progress nekur nepazudīs.