Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sestdien Baltijas regbija klasika: Latvija pret Lietuvu

Andrejs Siliņš

Sestdien Baltijas regbija klasika: Latvija pret Lietuvu
Latvijas regbija valstsvienība
Foto: Zigismunds Zālmanis "Nikon"

28. aprīlī pulksten 17:00 “Daugavas” stadionā sāksies Eiropas Nāciju kausa izcīņas priekšpēdējās kārtas spēle starp Latvijas un Lietuvas valstsvienībām. Latvijai, lai varētu cerēt uz palikšanu 2A divīzijā, noteikti jāizcīna uzvara.

Vēl 28. aprīlī mūsu grupā Horvātija uzņems Maltas izlasi. Savukārt 5. maijā Latvija viesosies pie zviedriem, bet Lietuva uzņems horvātus. Starptautiskās Regbija padomes (IRB) rangu tabulā Latvija šobrīd ieņem 69., bet Lietuva – 39. vietu.
Līdz šim ar Lietuvas ovālās bumbas meistariem Latvija ir tikusies astoņas reizes. Piecās no tām Latvija izcīnījusi uzvaras, bet trīsreiz piedzīvojusi zaudējumus.

1993. gadā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Šauļos Latvija pieveica dienvidu kaimiņus ar 7:6, 1994. gadā FIRA Eiropas čempionātā Rīgā izcīnīja uzvaru 28:10, 1996. gadā šajās pašās sacensībās Latvija Rīgā bija pārāka ar 34:20, 1997. gadā Viļņā mūsu regbisti piekāpās ar 23:25, 1999. gadā turpat Viļņā mūsējie revanšējās ar 30:10, 2005. gadā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra sacensībās Rīgā Latvija uzvarēja ar 19:12, bet 2008. gadā pārbaudes spēlē Klaipēdā atzina sāncenšu pārākumu ar 17:43. Savukārt šīs Eiropas Nāciju kausa izcīņas sacensību ietvaros 2011. gada pavasarī Kauņā Latvija piedzīvoja lielāko zaudējumu savstarpējos mačos ar 3:57.

Šī gada pavasarī 2A divīzijā viena spēle jau aizvadīta. Malta 21. aprīlī savā laukumā ar 22:14 pieveica grupas līderus Zviedriju. Savukārt Latvijai, lai nepaliktu pēdējā vietā, jāuzvar atlikušajos divos mačos pret Lietuvu un Zviedriju un jācer, ka bez punktiem savā laukumā pret Maltu un izbraukumā pret Lietuvu paliks Horvātijas regbisti.

Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A divīzija

Tabula: V, Komanda, S, U, N, Z, BP, PK
1., Zviedrija, 7, 5, 1, 1, 2, 24
2., Malta, 7, 4, 0, 3, 4, 20
3., Lietuva, 6 3, 1, 2, 5, 19
4., Horvātija, 6, 2, 0, 4, 3, 11
5., Latvija, 6, 1, 0, 5, 3, 7

Spēli starp Latviju un Lietuvu tiešraidē varēs redzēt interaktīvajā televīzijā portālā Sportacentrs.com un Latvijas Regbija federācijas interneta mājas lapā Rugby.lv

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs:

"Spēles rezultāts būs vienlīdz svarīgs gan Lietuvas, gan Latvijas izlasēm, jo turnīra tabulā komandas izvietojušās ļoti blīvi, un pašlaik ir grūti prognozēt, kurš pakāpsies augstāk, bet kurš izkritīs uz zemāku līmeni. Ar Lietuvu vienmēr ir principiālas spēles, neraugoties uz vietām pasaules rangā. “Vecie buki” izlasē pulveri jau izšāvuši un nākamajā spēļu ciklā jālūko veikt plašu paaudžu maiņu. Tomēr veterānu vidū ir izņēmumi, un Jānis Skuja varētu būt ideāls paraugs jaunajiem."

Latvijas izlases treneris Juris Straume:

"Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte pašlaik ir fiziski labā formā, un viņu līdzdalība komandai būs kā motors, kas vilks līdzi arī visus pārējos. Nedaudz bažījos par abu leģionāru psiholoģisko gatavību, taču paļaujos, ka abi izlases līderi sezonas laikā nebūs atēdušies regbiju, tādēļ emocionāli cīņai būs gatavi par simts procentiem. Pašlaik valstsvienībā nav vairāku līdzjutējiem labi zināmu spēlētāju, taču sastāvā ir iekļauti tie, kas grib cīnīties un dara to no sirds. Savukārt tie, kam ambīcijas neatbilst rādītajai spēlei, sastāvā vairs netika. Pērn novembrī man vilšanos spēlē pret Horvātiju (8:34) sagādāja vairāki spēlētāji, kam formastērpiem uz muguras bijuši Latvijas regbijam skaļi uzvārdi, taču gaidītā atdeve izpalika. Izlasē ir veselīga vide. Spēlēsim bez tiem, kas ceļ pretenzijas, bet laiž muļķi."

Latvijas izlases sastāvs.

Jānis Skuja (komandas kapteinis, “Miesnieki”), Edgars Cīrulis (“Miesnieki”), Āris Andersons (“Miesnieki”), Jānis Podiņš (“Eži/LMT”), Vjačeslavs Tiško (“Kalve”), Santis Podāns (“Kalve”), Aigars Muzikants (“Eži/LMT”), Uldis Saulīte (Jeņiseja, Krievija), Raimonds Krūmiņš (“Eži/LMT”) Jurijs Baranovs (Jeņiseja, Krievija), Ingus Aivars (“Eži/LMT”), Matīss Zalcmanis (“Kalve”), Gunārs Grīnvalds (“Eži/LMT”), Mihails Tumins (“Kalve”), Ruslans Kotļevs (“Eži/LMT”), Elmārs Imbrass (Kalve), Sandris Jauntēvs (“Kalve”), Māris Streikišs (“Eži/LMT”), Mareks Larionovs (“Eži/LMT”), Andrejs Borisovs (“Kalve”), Mikus Ozols (“Miesnieki”), Sergejs Avdejevs (“Kalve”), Kārlis Buševics (“Eži/LMT”), Daniels Bakirovs (“Kalve”). Komandas galvenais treneris. Vladimirs Ņikonovs. Treneris. Juris Straume. Ārsts. Uģis Kreitenbergs. Menedžeris. Māris Zeltiņš.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2012-04-27 09:01, pirms 12 gadiem
izskatās ka ar katru gadu latvija salidzinajumā ar lietuvu kļūst vājāka((

     [+] [-]

, 2012-04-27 12:16, pirms 12 gadiem
mūsējiem ir jāuzvar šoreiz! jāiet skatīties spēli un atbalstīt, bet vai ieeja būs bezmaksas Daugavas stadionā?

     [+] [-]

, 2012-04-27 12:48, pirms 12 gadiem
smags grūdiens būs!

     [+] [-]

, 2012-04-27 17:01, pirms 12 gadiem
Un kur tad mūsu trešais profesionālis - Nauris Bērziņš?

     [+] [-]

, 2012-04-27 18:04, pirms 12 gadiem
Ieeja ir bezmaksas. Nākat droši. Spēlei jābūt interesantai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja