Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U-18 regbija izlase saglabā 16. vietu Eiropas čempionāta rangā

Andrejs Siliņš

U-18 regbija izlase saglabā 16. vietu Eiropas čempionāta rangā
Mārtiņš Straume
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas U-18 regbija izlase sestdien Lisabonā ar 3:32 zaudēja Šveices vienaudžiem spēlē par septīto vietu ''European Trophy'' un kopējā rangā palika 16. vietā, kas joprojām ir komandas visu laiku augstākā pozīcija, kādu tā ieņēma arī pirms šī Eiropas čempionāta.

Spēli latvieši sāka ļoti cerīgi un pirmās minūtes saimniekoja pretinieku zonā, taču jau piektajā minūtē tika savainots viens no komandas spēles veidotājiem un vilcējspēkiem, Anglijā spēlējošais Džonatans Trede - viņam salauza degunu. Džons Džeimss Davidsons realizēja soda sitienu.

''Izvirzījāmuies vadībā ar 3:0, taču tālāk spēle vairs tik skaisti negāja. Varbūt pārējos ietekmēja šī trauma,'' sacīja komandas galvenais treneris Mārtiņš Straume. Līdz puslaika beigām Šveice panāca 14:3 savā labā. ''Arī tad vēl viss bija kārtībā, pārtraukumā uzmundrinājām un otrā puslaika sākumā arī vēl viss bija labi, taču spēlēs beigām tuvojoties, šveicieši sanesa tos piezemējumus.''

20 minūtes līdz spēles beigām rezultāts vēl bija 3:17, bet pēdējās desmit minūtēs šveicieši izdarīja trīs piezemējumus.

Straume pauda atzinību par komandas spēli aizsardzībā, taču uzbrukumos puiši centušies pārāk ātri atbrīvoties no bumbas. ''Ar katru spēli sniegums uzlabojās. Piemērs ir arī iepriekšējā spēle pret Lietuvu, kurā līdz otrā puslaika vidum vēl nebija skaidrs, kurš uzvarēs.''

Lietuva sestdien spēlē par piekto vietu ar 6:14 zaudēja Luksemburgai. Vēlāk par uzvaru ''European Trophy'' divīzijā Polija spēlēs ar Nīderlandi. Par uzvaru ''European Championship'' Francija spēkosies ar Gruziju.

''Paliekam astotajā vietā savā divīzijā, kādā bijām arī turnīru sākot. Vispār jau mums vajadzēja spēlēt zemākā divīzijā, taču tikām augstāk pateicoties zviedriem, kuri šogad no spēlēšanas atteicās. Tāpēc pretiniekos tagad bija spēcīgākas komandas pret kurām spēlējot var iegūt tik milzīgu pieredzi, kādu Latvijas mačos neiegūsi pusē, bet varbūt pat visā sezonā,'' norāda galvenais treneris.

''European Trophy'' pirmajās spēlēs - ceturtdaļfinālā Latvija ar 7:74 zaudēja Polijai un pusfinālā par piekto vietu - Lietuvai ar 13:28.

Pagājušajā gadā Francijā Latvijas U-18 izlase ieguva sesto vietu B divīzijā, kas bija komandas pēdējo gadu labākais sasniegums - 22. vieta kopvērtējumā. Šogad sacensību struktūra ir mazliet pārveidota, jo nav Elites grupas, kurā bija arī Anglija, Itālija, Velsa, Īrija un Skotija, kuru arī vairs nav turnīrā, kā arī Zviedrija, taču visas pārējās komandas, kuras pērn bija A un B divīzijās, sarindotas pēc pagājušā gada ranga, un Latvijai bija izdevies kā pēdējai iekļūt sešpadsmitniekā un ''Trophy'' divīzijā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Daniels Raugevičus, Kristaps Zvidris, Reinis Leitāns, Kristaps Alksnītis, Kristiāns Kalva, Georgs Kļaviņš, Andris Āboliņš, Indriķis Paiders, Arkādijs Remizovs, Ričards Iesalnieks, Arkādijs Smirnovs (visi ”Eži”), Markuss Krallišs, Roberts Brikmanis, Dāvids Bērtiņš (visi ”Livonia”), Georgijs Kirillovs (”Bulduri (Ovāls”)), Dāvis Jaunalksnis, Niks Voitečko, Jānis Matrozis (visi ”Jūrmala”), Andrejs Mantenieks, Vladislavs Karnickis, Mairis Grīva (visi ”Miesnieki”), Dāvis Bajārs (”Dover Shark Canterbury Academy”, Anglija), Artūrs Baranovskis (”Cheltenham Tigers RFC”, Anglija), Džonatans Džordžs Trede (”Diss RFC”, Anglija), Dans Gulbis (”Dungannon RFC”, Īrija), Džons Džeimss Davidsons (”Wharfedale RUFC”, Anglija).

Komandas menedžeris - Elviss Siliņš, galvenais treneris – Mārtiņš Straume, treneris - Juris Straume.

Informāciju sagatavoja
Valters Nikans, LRF preses sekretārs