Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunie regbisti turpina gatavoties Eiropas čempionātam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jaunie regbisti turpina gatavoties Eiropas čempionātam
Foto:F64/Scanpix

Svētdien “Skonto” olimpiskajā hallē gatavošanos Eiropas čempionātam U18 vecuma grupā turpināja Latvijas izlases kandidāti. Šoreiz uz testa spēli bija pulcējušies 27 jaunie regbisti.

Kā jau rakstījām iepriekš, Latvija marta beigās un aprīļa sākumā piedalīsies Eiropas čempionātā U18 komandām. B grupā kopā ar mūsu regbistiem vēl spēlēs Polija, Ukraina, Nīderlande, Serbija, Šveice, Ungārija un Luksemburga. 31. martā Spānijas galvaspilsētā Madridē Latvijas jauno ovālās bumbas meistaru meistarību eksaminēs spēcīgā Polijas valstsvienība. Pēc tam otrajā spēlē, atkarībā no pirmā mača iznākuma, būs jāmērojas spēkiem ar Serbijas un Šveices pāra uzvarētājiem vai zaudētājiem. Visbeidzot Latvijas juniorus sagaidīs spēle par galīgo vietu B divīzijā.

Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume: "Šoreiz testa spēle nesanāca tik sekmīga kā pirmajā reizē 12. februārī. Spēlētāji bija nedaudz inerti, baidījās no kļūdām. Neviens negribēja uzņemties iniciatīvu. Izcelt var vienīgi Janeku Taškānu no "Imantas"."

Latvijas izlases treneris Juris Straume: "Pirms došanās laukumā pusotru stundu visiem testa spēles dalībniekiem pie tāfeles stāstījām regbija spēles teoriju. Varbūt tās bija mazliet par daudz, bet laukumā bija uzskatāmi redzams, ka spēlētājiem doma netika līdzi kājām. Tā gan bija jau otrā nodarbība mūsu treniņu ciklā, kurā klāstījām teoriju, taču izskatījās, ka jaunie regbisti baidās nokļūdīties. Ir gan tāds teiciens, ka nekļūdās tikai tas, kas nekā nedara... Daži spēlētāji bija apslimuši, bet no citiem gribētos labāku attieksmi treniņu apmeklētībā. Acīmredzot daži kandidāti jau ir sajutuši, ka netiks sastāvā, tāpēc vairs nodarbības neapmeklē. Gribu pateikt, ka vēl ir pāragri spriest par galīgo sastāvu, kas dosies uz Madridi. Turklāt priekšroka būs tiem, kas apmeklējuši visus treniņus."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs