Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Valdavs: ''Otrā vieta Baltijā ir liels sasniegums gan "Livonia", gan Latvijas regbijam''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Valdavs: ''Otrā vieta Baltijā ir liels sasniegums gan "Livonia", gan Latvijas regbijam''
Vigo Valdavs. Foto: RFC Livonia

"Livonia" sestdien Lietuvas pilsētā Šauļos izcīnītā otrā vieta Baltijas "Top" līg ir liels sasniegums gan "Livonia" klubam, gan visam Latvijas regbijam, pirmdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica kluba prezidents Vigo Valdavs.

Jau ziņots, ka sestdien Šauļos regbija klubs "Livonia" cieta zaudējumu Baltijas "Top" līgas finālā, ar 20:38 piekāpjoties Lietuvas vienībai no Šauļiem "Vairas-Kalvis-Jupoja".

Izšķirīgo pārsvaru 72.minūtē panāca Jons Mihalčus, kurš laukuma vidū izmantoja viesu kļūdu, nenoķerot bumbu, un pa kreiso laukuma malu aizskrēja līdz ieskaites laukumam. Brīdi vēlāk realizāciju iesita Donats Viļmavičs, panākdams 33:20 pārsvaru.

"Tas jebkurā gadījumā ir ļoti liels sasniegums gan "Livonia" klubam, gan visam Latvijas regbijam kopumā, jo sacensību līmenis Baltijas "Top" līgā ir ļoti augsts," saka Valdavs. "Vēl astoņas minūtes līdz spēles beigām bijām tikai viena piezemējuma attālumā no pretiniekiem."

"Otro vietu vērtēju kā optimālu sasniegumu šogad. Puiši nospēlēja maksimāli labi, kā mācēja, un izlika sevi laukumā pilnībā," apmierināts ar komandas paveikto Baltijas līgā ir Valdavs.

Viņš atklāj, ka mērķis pirms sezonas Baltijas līgā bija iekļūt pusfinālā. Tur izdevās līdzīgi nocīnīties un tikt finālā, divu spēļu summā ar 56:55 pārspējot Kauņas "Ažuolas".

"Domāju, ka pusfinālā pamatturnīra uzvarētāja "Ažuolas" bija labi sagatavojusies un nevar runāt par mūsu nenovērtēšanu. Augstākie spēki mums stāvēja klāt, jo laikam redzēja, ka mēs gribam uzvarēt mazliet vairāk," par pusfināla sēriju saka kluba prezidents. "Tāpēc arī lietuviešu kluba spēlētāja pēdējais soda sitiens mērķi nesasniedza. Tā parasti nenotiek."

Pamatturnīra līgas rezultatīvākais spēlētājs Eimants Bagarausks mača izskaņā ieguva tiesības izpildīt soda sitienu samērā ērtā pozīcijā metrus 18 no vārtiem, taču sita tiem garām.

Domājot jau par nākamo sezonu, Valdavs uzsver, ka svarīga būs kluba vietējo spēlētāju spēles prasmes paaugstināšana - gan "Livonia" pieaugušās komandas dalībniekiem, gan "Livonia" jauniešiem, kuri pāriet pieaugušo kārtā.

"Galvenais uzdevums nākamsezon būs uzvara katrā mačā. Tomēr gribētos arī pēc iespējas vairāk iztikt ar vietējiem spēlētājiem, bez "leģionāriem". Protams, vieglāk ir spēlēt ar "leģionāriem", bet savi spēlētāji ir ilgspēlējošs faktors," par nākamās sezonas darbiem saka "Livonia" prezidents.

Viņš arī akcentē, ka lielāka uzmanība jāvelta kluba bērnu un jauniešu sistēmai, kur vajadzīgs lielāks darbs, nekā tas ir bijis šogad.

"Livonia" finālā spēlēja pirmo reizi kluba vēsturē.

Izmantotie resursi:
LETA