Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija dominē, gūst astoņus piezemējumus un pārspēj Īriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija dominē, gūst astoņus piezemējumus un pārspēj Īriju
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadītas kārtējās iesildīšanās spēles pirms 2019. gada Pasaules kausa regbijā un vienā no tā m Anglija, nodemonstrējot ļoti pārliecinošu sniegumu, ar 57:15 pārspēja Īriju.

Īrijas un Anglijas regbija mači, protams, ir gana principiāli, pat, ja tā ir parasta pārbaudes spēle, jeb, kā saka pirms PK finālturnīriem, "iesildīšanās mačs". Vēl jo vairāk šī spēle kļuva īriem svarīga pēc tam, kad 2019. gada Sešu nāciju čempionātā, laikā, kad viņi paši atradās otrajā vietā pasaules reitingā, viņi savās mājās, Dublinā, piekāpās angļiem. Pirms šsdienas spēles īru komandas kapteinis Rorijs Bests solīja, ka tāda nevarīga spēle, kāda bija agrā 2019. gada pavasarī, no īriem vairs netiks redzēta, tiesa, šodienas mača iznākums gan kapteinim, gan galvenajam trenerim Džo Šmitam ir devis jaunu vielu pārdomām.

Sākums gan Tvikenhemas stadionā notikušajam mačam bija pat diezgan pozitīvs priekš viesu komandas, jo, lai arī viņi pirmie zaudēja punktus, kad Ovens Farels bija precīzs soda sitienā, Džordans Larmūrs, izmantojot Anglijas izlases kļūdu virkni aizsargājoties, guva mača pirmo piezemējumu, izvirzot īrus vadībā.

Tālākais gan jau nebija tik pozitīvi – Džo Kokanasiga divreiz, bet Eliots Deilijs, Manu Tuilagi, Maro Itodže, Džordžs Kruiss, Toms Karijs un Luks Kovans-Dikijs pa reizei katrs ienesa bumbu ieskaites zonā, tādējādi reizi pēc reizes sitot savu "naglu" īru "zārkā" un arī kopumā viņu pārsvars uz laukuma bija vairāk nekā pārliecinošs par ko liecina ne tikai rezultāts, bet arī tas vieglums ar kuru viņi reizi pēc reizes uzlauza viesu aizsardzības līniju.

Īru komanda uz šādu ofensīvu spēja atbildēt ar Bandī Aki piezemējumu, taču tas jau bija vājš mierinājums.

Savukārt citā šīsdienaas starptautiskā regbija spēlē Skotija savās mājās uzņēma Franciju. Abas šīs vienības pirms nedēļas jau bija tikušās Parīzē un toreiz mājnieki izcīnīja ļoti pārliecinošu panākumu.

Šoreiz, kā jau tas bija gaidāms, vārdu salikums "viegls panākums" tika svītrots no mača komentētāju leksikas, jo Edinburgā cīņa notika punkts punktā.

Pirmajā puslaikā, pateicoties Damjena Peno diviem piezemējumiem, Francija izvirzījās vadībā un arī pārtraukumā devās pie rezultāta 14:10, taču otrajā puslaikā vienīgo rezultatīvo uzbrukumu noorganizēja mājnieki, veiksmīgākam par visiem esot Krisam Harisam, un tāpēc svinēja panākumu ar 17:14.

Visām četrām šodien spēlējušajām izlasē priekšā ir vēl viens pārbaudes mačs – Francija un Anglija spēlēs pret Itāliju, Skotija tiksies ar Gruziju, bet īru pretinieki pēdējā pārbaudes mačā pirms došanās uz Japānu būs pasaules ranga pašreizējie līderi, Velsas izlase.

     [+] [-]

, 2019-08-25 00:28, pirms 5 gadiem
Cik saprotu, tas pasaules rangs ir pupu mizas un joprojām tieši angļi ir stabili favorīti nr1 no Ziemeļu puslodes.

     [+] [-]

, 2019-08-25 08:43, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Cik saprotu, tas pasaules rangs ir pupu mizas un joprojām tieši angļi ir stabili favorīti nr1 no Ziemeļu puslodes.
Jebkurš rangs ir pupu mizas, jo tas komandas ranžē retrospektīvā veidā, t.i., balstoties uz pagātnes rezultātiem tiek noteikts tas cik kura komanda ir stipra.

Tomēr, manuprāt, regbijā šis rangs ir puslīdz up-to-date, jo tur tā reitinga aprēķina formula ir vairāk pietuvināta "svaigajiem" rezultātiem.

Protams, ka neviens neiedomājās, ka, piemēram, Velsa, lai arī tika pirmajā vietā (un uzvaras gadījumā arī Īrija varēja tikt) ir planētas stiprākā komanda. Nu, nav, taču viņu pēdējā gada rezultāti liecina, ka komanda ir vinnējusi visus, ko jāvinnē un tikusi tai pirmajā vietā.

Anglija? Visus četrus gadus viņi bija pretendentu kārtā. Bija, protams, gan kāpumi (2016.-2017.), gan kritumi (2018.), taču angļi Edija Džonsa vadībā ir labi. Īri nav slikti, taču viņiem jātiek galā pašiem pie sevis, kas un kā tur šamiem sanāk vai nesanāk, Velsa - ar viņu spēles stilu, kā šur un tur saka, var uzvarēt atsevišķus mačus vai īsus turnīrus, bet PK ir kaut kas nopietnāks. Ta jau redzēs kas un kā sanāks.