Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulītes un Baranova "Enisey-STM" zaudē Krievijas regbija čempionāta finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulītes un Baranova "Enisey-STM" zaudē Krievijas regbija čempionāta finālā
Uldis Saulīte (ar bumbu) abu komandu vienā no šīs sezonas tikšanās reizēm.
Foto: enisei-stm.ru

Ar zaudējumu Krasnojarskas "Krasny Yar" (13:18) Krievijas profesionālās regbija līgas finālā vietējo čempionātu noslēdza Krasnojarskas "Enisey-STM", kuru rindās spēlē arī divi Latvijas regbisti – Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs.

Jau rakstījām, ka Krievijas čempionāta fināla pirmajā spēlē "Enisey-STM" ar 21:18 bija svinējis uzvaru pār saviem kaimiņiem, taču šis pārsvars bija minimāls, tāpēc otrais finālmačs solījās būt ne mazāk interesants.

Šajā cīņā "Krasny Yar" revanšējās, turklāt uzvaru izcīnīja ar piecu punktu pārsvaru, kas viņiem arī deva uzvaru divu spēļu summā ar 34:36. Tādējādi "Krasny Yar" kļuva par Krievijas čempioniem. Komandai šī bija 12. uzvara Krievijas čempionātā.

Tiesa, "Enisey-STM" ar Krievijas čempionāta finālu sezona nebeigsies, bet var teikt, ka sāksies no jauna, jo viņi šovasar, divos mačos apspēlējot Rumānijas komandu "CSM Baia Mare", ir izcīnījuši tiesības spēlēt Eiropas izaicinājuma kausā, kas ir pēc spēka otrais spēcīgākais klubu turnīrs Eiropā (aiz Eiropas čempionu kausa).

Krasnojarskas klubam, tāpat kā visam Krievijas regbijam kopumā, šī būs pirmā sezona Eirokausos, tāpēc jau iepriekš komandas vadība ir izteikusi visai piesardzīgas prognozes par šī mēģinājuma iznākumu, taču ir skaidrs, ka iegūto izdevību Sibīrijas regbisti vienkārši tāpat neizniekos.

"Enisey-STM" ir ielozēti pirmajā grupā un viņiem būs jāspēlē ar īru "Connacht" no "Pro 12" čempionāta, Brivas regbistiem no Francijas "Top 14" un Anglijas Premjerlīgas klubu Ņūkāslas "Falcons". Savus startus prestižajā turnīrā Krasnojarskas klubs sāks novembra padsmitajos datumos, savās mājās uzņemot "Connacht" vienību.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...