Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 nedēļas nogalē startē Eiropas čempionātā

Krišs Upenieks

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 sestdien un svētdien Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā aizvadīs Eiropas čempionāta turnīru ''Rugby Europe Sevens Women Conference 1'' divīzijā ar mērķi tikt augstākā līmenī.

Turnīrā, kas notiks stadionā, kur risinājās 1984. gada ziemas olimpisko spēļu atklāšana, sacentīsies 16 komandas, kas priekšsacīkstēs sadalītas četrās grupās. A grupā spēlēs Gruzija, Luksemburga, Slovēnija un Balkānu izlase, B grupā – Lietuva, Bulgārija, Serbija, Slovākija, C grupā – Horvātija, Malta, Austrija, Andora, D grupā – Latvija, Turcija, Bosnija/Hercegovina un Melnkalne.

Pēc grupu turnīra pa divām labākajām komandām no katra četrinieka iekļūs ceturtdaļfinālā, kur A-D un B-C grupu komandas sacentīsies pēc krusta principa, lai noteiktu pusfinālistes. Līdzīgi risināsies arī spēles par 9.-16. vietu.

Sestdien Latvijai pirmā spēle būs pret Melnkalni, otrā pret Bosniju/Hercegovinu un trešā pret Turciju.

Komandas treneri ir Ģirts Sirsniņš un Uldis Bautris. Sastāvā – gandrīz visas tās pašas spēlētājas, kuras maijā uzvarēja divos pludmales regbija turnīros Spānijā: Guna Limmane, Liene Lēvalde, Zane Sirsniņa (komandas kapteine), Madara Vaivode, Elīna Pīrāga-Berjoza (visas RK ''Selena''), Sindija Širaka, Līga Svetlova, Madara Miķelsone, Anda Kaģe (visas LSPA), Liene Vāciete, Liene Freiberga (abas SK ''Imanta''), kā arī kopš gada sākumā Jaunzēlandes klubā ''Ponsonby Fillies'' spēlējošā par pagājušā gada labāko Latvijas regbisti atzītā Anete Skrastiņa, kura tāpēc uz Spānijas pludmalēm nebrauca.

Kā pastāstīja komandas menedžeris Dins Sirsniņš, komanda aizvadījusi treniņus – laukums esot pie pašas viesnīcas, taču tas ir treniņlaukums, jo spēles laukums, līdz kuram ir pusstundas brauciens, vēl nav izmēģināts. Sarajevā valda karstums – piektdien pa dienu bijis 31 grāds.

''Conference 1'' divīzija ir nākamā aiz abām augstākajām - ''Women Sevens Grand Prix'' un ''Women Trophy'', kur katrā ir pa 12 komandām, tātad ''Conference 1'' spēlē komandas, kuras var ierindot sākot no 25. vietas.

Uz ''Trophy'' divīziju 2017. gadā pacelsies abas turnīra finālistes. Pagājušajā gadā Zagrebā toreizējā B divīzijā Latvijas regbistes palika ceturtās uzreiz aiz Horvātijas. Augstāk pacēlās Dānija un Izraēla, kuras šogad nomainījušas Gruzija un Lietuva.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, LRF preses sekretārs