Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 regbistiem pret Lietuvu pietrūkst veiksmes

Krišs Upenieks

Latvijas U-18 regbistiem pret Lietuvu pietrūkst veiksmes
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas U-18 izlase trešdien, 23. martā Lisabonā ''European Trophy'' pusfinālā par 5.-8. vietu ar 13:28 zaudēja Lietuvai un sestdien par 7. vietu spēlēs ar Luksemburgas - Šveices spēles zaudētāju.

Piezemējumu Latvijas komandas labā otrā puslaika 5.minūtē starp vārtu stabiem izdarīja Andrejs Mantinieks, bet Džons Džeimss Davidsons iesita realizāciju un pirms tam pirmajā puslaikā - abus soda sitienus.
Anglijā dzīvojošie un spēlējošie Davidsoni pierādījuši, ka ir vērtīgs ieguvums izlasēm, jo vecākais brālis Roberts pagājušā gada rudenī palīdzēja Latvijas pieaugušo izlasei uzvarēt Ungāriju un Kipru. Tagad divās pieaugušo un divās U-18 spēlēs par abiem brāļi sasituši 40 punktus no komandu gūtajiem kopā 90.

Komanda bija atguvusies no sestdien piedzīvotā zaudējuma ar 7:74 pret potenciālo turnīra favorīti Poliju. ''Abas spēles bija kā diena pret nakti, taču pret lietuviešiem visvairāk pietrūka veiksmes, jo puiši aizsardzībā un uzbrukumā cīnījās lieliski,'' sacīja U-18 izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume.

Mača ceturtajā minūtē Lietuva izdarīja pirmo piezemējumu, kad latvieši nesadalīja pretinieku, bet ap 11-12 minūti jau saimniekoja lietuviešu 22 metru zonā. Lietuvieši pārkāpa noteikumus, taču soda sitieni netika izpildīti cenšoties izdarīt piezemējumu. 14. minūtē Davidsons realizēja patālu soda sitienu pa vidu un līdz ar svilpi par puslaika beigām - vēl vienu, kad rezultāts kļuva 6:15.

Otrā puslaika sākumā Mantinieks noslēdza uzbrukumu, kurā piedalījās visa komanda un panāca cerīgu 13:15, kas turējās līdz puslaika 14. minūtei, kad rezultāts kļuva 13:20. Astoņas minūtes vēlāk lietuvieši iesita sodu - 13:23, bet punktu pielika ar vēl vienu piezemējumu 29. minūtē - 13:28.

Atšķirībā no perfektā Davidsona, lietuvieši realizēja tikai trīs no astoņiem sitieniem pa vārtiem..

Straume norādīja uz četrām tiesnešu kļūdām sakot, ka ''tur arī palika tā veiksme''. Atsevišķi izcelt nevienu treneris nevēlējās, jo ''cīnījās visi, kuri bija kā viena dūre''.

Dzīves apstākļi un ēdināšana Portugālē ir labi, tikai nav iespējams apmeklēt citu ''Trophy'' komandu spēles. ''Tomēr otrdien bijām skatīties kā mazie portugāļi spēlēja pret masīvajiem gruzīniem. Pēc treniņa arī izpeldējāmies okeānā, Ūdens gan bija pavēss,'' atzina Straume.

Spēle par 7. vietu sestdien sāksies plkst. 13 pēc Latvijas laika, un tai būs iespējams sekot internetā ''Rugby Europe TV''.

Astoņas spēcīgākās Eiropas čempionāta komandas - Francija, Gruzija, Portugāle, Krievija, Beļģija, Vācija, Rumānija un Spānija līdzīgi izcīnīs Eiropas čempionu titulu (”Championship”), bet zem ''Trophy'' astoņnieka ir vēl divas konferences pa sešām komandām.

Pagājušajā gadā Francijā Latvijas U-18 izlase ieguva sesto vietu B divīzijā, kas ir komandas pēdējo gadu labākais sasniegums - 22. vieta kopvērtējumā. Šogad sacensību struktūra ir mazliet pārveidota, jo nav Elites grupas, kurā bija arī Anglija, Itālija, Velsa, Īrija un Skotija, kuru arī vairs nav turnīrā, kā arī Zviedrija, taču visas pārējās komandas, kuras pērn bija A un B divīzijās, sarindotas pēc pagājušā gada ranga, un Latvijai izdevies kā pēdējai iekļūt sešpadsmitniekā un ''Trophy'' divīzijā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:
Daniels Raugevičus, Kristaps Zvidris, Reinis Leitāns, Kristaps Alksnītis, Kristiāns Kalva, Georgs Kļaviņš, Andris Āboliņš, Indriķis Paiders, Arkādijs Remizovs, Ričards Iesalnieks, Arkādijs Smirnovs (visi ”Eži”), Markuss Krallišs, Roberts Brikmanis, Dāvids Bērtiņš (visi ”Livonia”), Georgijs Kirillovs (”Bulduri (Ovāls”)), Dāvis Jaunalksnis, Niks Voitečko, Jānis Matrozis (visi ”Jūrmala”), Andrejs Mantenieks, Vladislavs Karnickis, Mairis Grīva (visi ”Miesnieki”), Dāvis Bajārs (”Dover Shark Canterbury Academy”, Anglija), Artūrs Baranovskis (”Cheltenham Tigers RFC”, Anglija), Džonatans Džordžs Trede (”Diss RFC”, Anglija), Dans Gulbis (”Dungannon RFC”, Īrija), Džons Džeimss Davidsons (”Wharfedale RUFC”, Anglija).
Komandas menedžeris - Elviss Siliņš, galvenais treneris – Mārtiņš Straume, treneris - Juris Straume.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans
LRF preses sekretārs