Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" šosezon lolo augstus mērķus

Andrejs Siliņš

"Livonia" šosezon lolo augstus mērķus
“Livonia/Garkalne” regbisti
Foto: livonia-rugby.lv

Pagājušajā gadā Latvijas čempionātā regbijā 15 “Livonia/Garkalne” komanda izcīnīja ceturto vietu, bet Latvijas čempionātā regbijā 7 “Kurši/Livonia” bija otrie. Šogad abām regbija kluba “Livonia” vienībām izvirzīti augstāki mērķi – Latvijas čempionātā piecpadsmitniekā jāiekļūst trijniekā, bet septiņniekā jāizcīna pirmā vieta gan kausā, gan čempionātā.

RFC “Livonia” prezidents Vigo Valdavs:

"Šosezon patiešām esam izvirzījuši augstus mērķus, un attiecīgā līmenī arī tiem gatavojamies. Trenējamies ļoti nikni – pat pa sešiem treniņiem nedēļā. Varu apgalvot, ka sagatavošanās process rit ļoti nopietni gan regbijā 15, gan regbijā 7. Piecpadsmitniekā pie trenera darba ir ķēries mūsu kluba biedrs Marks Allens un īsā laika posmā viņam izdevies radīt kardināli citādu pieeju treniņu procesam. Ir panākts ļoti labs nodarbību apmeklējums. Tagad mums marta beigās plānā ir testa un treniņu spēles ar Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas klubu “Attila Rugby”. Tajās ceram ieraudzīt, ko kurš spēlētājs ziemā treniņos ir panācis. Jāsaka, ka piecpadsmitniekā tas mūsu klubam būs pirmais nopietnais izbrauciens ārpus Latvijas robežām.

Vēl šosezon plānojam piedalīties nopietnās septiņnieka sacensībās Īrijā un Skotijā. Esam atraduši augsta līmeņa turnīrus. Jaunums mūsu sastāvā ir francūzis Simons Fuko, kurš ir ļoti tehnisks puisis, kas spēlē desmitā numura pozīcijā. Viņš jau tagad ir izmainījis uz labo pusi visu mūsu vienības saspēli. Esam izstrādājuši arī kluba junioru programmu. Vasarā notiks pāris treniņnometnes jaunajiem regbistiem, bet rudenī – septembrī – ceram būt pārstāvēti ar komandām visās vecuma grupās Latvijas jaunatnes čempionātā. Jāatzīst, ka ir problēmas ar treneriem, taču esam tās daļēji atrisinājuši."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs