Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija atstāj Skotiju bez piezemējumiem un uzvar ar 27:3

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija atstāj Skotiju bez piezemējumiem un uzvar ar 27:3
Tadžs Furlongs pēc gūtā piezemējuma
Foto: PA Images/Scanpix

Šodien Tokijā tika aizvadīta sestā 2019. gada Pasaules kausa spēle, kurā tikās divas A grupas favorītes, Īrija un Skotija. Nodemonstrējot kā lielisku spēles disciplīnu un aizsardzību, tā labu uzbrukumu, Īrija izcīnīja uzvaru ar 27:3.

2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnrnīra trešās dienas centrālajā cīņā tikās Īrija un Skotija. Īri uz Pasaules kausu ir ieradušies kā Pasaules ranga līderi, tāpēc, protams, arī šajā mačā tika uzskatīti par favorītiem. Tiesa, lai arī skotus daudzi redz kā galvenos Japānas izlases konkurentus uz vietu izslēgšanas mačiem, viņi paši sevi uztver kā vienus no turnīra favorītiem un, jāatzīst, iemesli optimismam ir, tiesa, pirmā spēle pret Īriju skotiem noteikti kalpo kā "realitātes pārbaude", kas parādīs komandas īsto gatavības līmeni lielajiem sasniegumiem.

Nevar arī nepieminēt to apstāklis, ka šajā spēlē, iespējams, tiek izšķirts tas, kurai komandai būs priekšrocības ceturtdaļfināla pretinieku "izvēlē", proti, ja nenotiek nekādi lieli brīnumi, tad abas šīs komandas varētu spēlēt pret Jaunzēlandi un DĀR, kas ir B apakšgrupas favorītes. Tā kā jaunzēlandieši vakardien pārspēja dienvidāfrikāņus, tad, protams, A grupas otrajai komandai, visdrīzāk – šīsdienas mača zaudētājiem, izslēgšanas mači varētu sākties ar spēli pret "All Blacks".

Īrijas komandai, jāsaka, paveicās jau spēles sākumā, kad neuzmanīgi aizsardzībā nospēlēja viņu pretinieki, kas ļāva izrauties Aienam Hendersonam, kurš arī guva gana daudz teritorijas, taču tika apturēts pirms ieskaites zonas. Tas gan neapturēja Īrijas uzbrukumu, jo beigu beigās viņi, mazliet ilgāku laiku pavadot skotu piecu metru zonā, prata pārvelt bumbu pār ieskaites zonas līniju, kad to izdarīja Džeimss Raiens.

Kamēr skoti mēģināja pārsteigt īrus, vērpjot savas uzbrukuma kombinācijas, īri spēlēja diezgan vienkārši, precīzāk, neskatoties uz favorītu statusu, īri skatījās ko skoti viņiem piedāvā un pie katras kļūdas arī mēģināja savus kaimiņus sodīt.

Nākamā rezultatīvā epizode radās mazliet mazāk kā desmit minūtes pēc pirmā piezemējuma, kad īri, dabūjuši iespēju izspēlēt autu pie Skotijas ieskaites zonas, ātri noformēja molu, ar to nonāca ieskaites zonā, bet komandas kapteinis Rorijs Bests, parādot savu veiklību un lokanību, piespieda bumbu ieskaites zonā. Jāpiebilst, ka Džonatana Sekstona realizācijas sitiens gan lidoja garām vārtiem.

Skotijas "dadži" gan mēģināja spēlēt savu spēli, kas viņiem īsti nevedās, jo bija problēmas gan ar bumbas apstrādi, gan ar pašu taktiku, taču vienā no epizodēm īri, atrodoties savā laukuma pusē, pārkāpa noteikumus, kas Greigam Leidlo gūt pirmos punktus savas izlases labā.

Īrijas komanda arī nemainīja spēles stilu un gaidīja pretinieku kļūdas un noteikumu pārkāpumus, kas arī notika gana bieži. Arī trešais piezemējums tika izveidots pēc vienas no šādām skotu kļūdām, jo Tadžs Furlongs bumbu ieskaites zonā nogādāja pēc tam kā uz piecu metru līnijas norisinājās grupcīņa.

Īriem, jāsaka, bija arī iespējas jau pirmajā puslaikā gan nodrošināt bonusa punktu, gan arī palielināt spēles rezultātu, taču tas netika izdarīts.

Kas netika izdarīts pirmajā puslaikā, tika pabeigts otrajā, proti, otrā puslaika vidū Endrjū Konvejs, pēc kārtējā izrāviena, saņēma bumbu laukuma malā un pārspējot divus skotu aizsargus, nogādāja bumbu ieskaites zonā, garantējot īriem bonusa punktu, bet rezultāta starpība kļuva 21 punkts.

Džeks Kārtijs, kurš ir Pasaules kausa finālturnīra debitants, rezultāta starpību palielināja vēl par trim punktiem, bet Skotijas izlasei, spēles laikam ejot uz beigām, uzdevumi arī mainījās un no uzvaras izcīnīšanas, nu komanda vēlējās vienkārši gūt piezemējumu, turklāt, iespējas parādījās pēc Tadža Bērnija nopelnītās dzeltenās kartītes 70. minūtē. Iespējas, protams, parādījās, taču īri, kā jau visā mača garumā, lieliski spēlēja aizsardzībā un tas dzēsa visas skotu cerības uz kaut cik pieklājīgu rezultātu.

Īrija - Skotija 27:3 (19:3)

Piezemējumi: Dž.Raiens (6), R.Bests (14), T. Futlongs (25) A.Konvejs (56)- NAV
Realizācijas: Dž. Sekstons (8), K.Marejs (27) - NAV
Soda sitieni: Dž.Kārtijs (68) - G.Leidlo (21)

A grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija110027:35
2.Japāna110030:105
3.Samoa00000:00
4.Krievija100110:300
5.Skotija10013:270