Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija junioru izlase zaudē un paliek ceturtā

Andrejs Siliņš

Latvijas regbija junioru izlase zaudē un paliek ceturtā
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Francijas pilsētā Monteskērā Latvijas junioru (U18) izlase aizvadīja pēdējo spēli Eiropas čempionāta 3. divīzijā. Mūsu jaunajiem regbistiem mačā par 3. vietu pretī stājās Luksemburgas vienaudži. Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 7:12 (0:5) un meistarsacīkšu noslēgumā ierindojās ceturtajā vietā.

Nākamgad Eiropas junioru čempionāts risināsies septembrī, Spānijas galvaspilsētā Madridē. Pirmais puslaiks aizritēja ar sāncenšu pārsvaru. Jaunie Luksemburgas regbisti vienreiz piezemēja bumbu Latvijas ieskaites laukumā, taču neko vairāk nespēja – 5:0.

Mača otrajā daļā 20. minūtē mūsu ovālās bumbas censoņi nopelnīja dzelteno kartīti, bet Luksemburgas juniori piezemēja bumbu un precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot jau 12:0. Savukārt pēdējās 15 minūtēs jaunie latvieši saņēmās, sāka vairāk spēlēt ar cīņu palīdzību, un Gatis Ramats piecus punktus ar piezemējumu atguva. Jānis Podiņš “piebalsoja” ar precīzu realizācijas sitienu, panākot 7:12. Spēles pēdējie mirkļi aizritēja Latvijas valstsvienības uzbrukumos. Pēdējās sekundēs mūsu juniori bija dažus sprīžus no sāncenšu ieskaites laukuma, taču neveiksmīgi izspēlēja bumbu un rezultātā nācās samierināties ar zaudējumu 7:12.

Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume:
"Pirmajā puslaikā puiši bija pārāk sanervozējušies. Gribējām par katru cenu uzvarēt, bet psiholoģiskā spriedze lika bieži kļūdīties vienkāršās situācijās. Savukārt otrajā puslaikā mēs vairāk diktējām uz laukuma savus noteikumus. Spēlējām ar cīņām, tādējādi gūstot pirmos punktus. Diemžēl beigās, kā mēdz teikt, pietrūka laika, lai panāktu vēl ko vairāk."

Eiropas čempionāta 3. divīzija junioriem

Luksemburga – Latvija 12:7 (5:0)

Latvijas punktu guvēji: Gatis Ramats 5 (piezemējums), Jānis Podiņš 2 (realizācijas sitiens).

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2011-04-22 20:17, pirms 13 gadiem
Žēl... Es tā cerēju uz pirmo vietu un ceļazīmi uz otro divīziju!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-22 20:19, pirms 13 gadiem
Nākamgad Eiropas junioru čempionāts risināsies septembrī, Spānijas galvaspilsētā Madridē. Pirmais puslaiks aizritēja ar sāncenšu pārsvaru.

njaa loti sakariigs teksts
to pirmo teikumu vispaar vajadzeeja likt raksta beigaas

     [+] [-]

, 2011-04-22 20:47, pirms 13 gadiem
kopā iznāk 24. vieta Eiropā