Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Transact Pro" izcīna otro vietu Baltijas līgā regbijā 7

Jānis Celmiņš

"Transact Pro" izcīna otro vietu Baltijas līgā regbijā 7
“Transact Pro” regbisti

Trīs Latvijas komandas “Transact Pro”, “Transact Pro/Baldone” un “Kurši/Livonia” sestdien, 20. augustā, Panevēžā (Lietuva) piedalījās 2011. gada Baltijas līgas regbijā 7 sacensībās. Visaugstāko vietu – otro – izcīnīja “Transact Pro”, “Kurši/Livonia” ierindojās ceturtajā, bet “Transact Pro/Baldone” sestajā vietā.

Sacensībās piedalījās astoņas komandas no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Vispirms tās tika sadalītas divās grupās pa četrām vienībām katrā, kur aizvadīja viena apļa turnīrus. “Transact Pro” spēlēja B kvartetā, izcīnot trīs uzvaras trīs spēlēs: ar 31:7 tika pieveikta Tallinas “Lelo” (Igaunija), ar 43:0 Panevēžas “Klevas” (Lietuva) un ar 17:12 Jurbarkas “Lūšis” (Lietuva). Tādējādi Latvijas regbija 7 2010. gada čempioni un 2011. gada čempionāta pašreizējie līderi iekļuva finālā, kur sīvā cīņā ar 19:22 piekāpās Šauļu “Vairas” (Lietuva).

“Kurši/Livonia” un “Transact Pro/Baldone” spēlēja A grupā. “Kurši/Livonia” ar 10:29 zaudēja Šauļu “Vairas” (Lietuva), bet ar 52:0 uzvarēja Panevēžas “Ryšiu statyba” (Lietuva). Savukārt “Transact Pro/Baldone” ar 0:56 zaudēja “Vairas”, bet ar 53:0 lika trūkties “Ryšiu statyba”. Abu Latvijas komandu savstarpējā mačā pārāki ar 31:10 bija “Kurši/Livonia”, kas ierindojās A kvarteta otrajā vietā, bet “Transact Pro/Baldone” – trešajā. Finālos attiecīgi “Kurši/Livonia” spēlēja par trešo, bet “Transact Pro/Baldone” par piekto vietu. “Kurši/Livonia” sīvā un mazrezultatīvā cīņā ar 5:7 piekāpās “Lūšis” regbistiem, bet “Transact Pro/Baldone” ar 0:24 atzina “Klevas” pārākumu. Mačā par 7. vietu “Lelo” ar 28:5 uzvarēja “Ryšiu statyba”.

Galīgais vietu sadalījums: 1. “Vairas”, 2. “Transact Pro”, 3. “Lūšis”, 4. “Kurši/Livonia”, 5. “Klevas”, 6. “Transact Pro/Baldone”, 7. “Lelo”, 8. “Ryšiu statyba”.

Par labāko spēlētāju “Transact Pro” komandas sastāvā tika atzīts Matīss Batarāgs, “Kurši/Livonia” rindās Emīls Zerafims, bet “Transact Pro/Baldone” sastāvā – Elmārs Šafanovskis. Par visa turnīra labāko spēlētāju kļuva Donāts Vilimavičs (“Vairas”), bet par rezultatīvāko regbistu – Aurims Gedmins (“Lūšis”; 34 punkti). Rezultatīvākais no Latvijas komandu spēlētājiem bija Vigo Valdavs juniors (“Kurši/Livonia”; 29 punkti), bet Valters Raņķis (“Transact Pro”) iekrāja 26 punktus. Pa 20 punktiem guva Jānis Zālmans (“Transact Pro/Baldone”) un Mikus Ozols (“Transact Pro”).

“Transact Pro” galvenais treneris Uldis Bautris: Labākais šajā turnīrā bija tas, ka spējām radīt nopietnu konkurenci lietuviešu komandām. Finālā daudz netrūka, lai mēs izrautu uzvaru pār Šauļu “Vairas”. Sākumā gan viņi bija vadībā 5:0, tad 10:0, bet mēs atspēlējāmies līdz 5:10. Tomēr minimālu pārsvaru sāncenši saglabāja visa mača laikā. Pašās beigās, ja Andrejs Aleksandrovs būtu sekmīgāk nospēlējis ar kāju, Valteram Raņķim būtu iespēja gūt piezemējumu un izraut uzvaru, taču diemžēl uzbrukums nesanāca. “Vairas” spēlēja ar jaunu sastāvu, taču tajā visi bija Lietuvas izlases kandidāti. Ar izcīnīto otro vietu esmu apmierināts, jo mums pietrūka vairāku traumēto regbistu kā Jānis Priede un Viktors Silvoniks. Ceturto vietu turnīrā izcīnīja “Kurši/Livonia”, kas labi nocīnījās pirmo puslaiku pret “Vairas”, bet bronzas medaļu mačā viņiem tikai nedaudz pietrūka līdz uzvarai. Trešā Latvijas komanda “Transact Pro/Baldone”, lai arī tai neatbrauca vairāki spēlētāji, nocīnījās savā līmenī. Kopumā Baltijas līgas turnīrs bija interesants. No stiprākajām komandām nepiedalījās vienīgi Šauļu “Baltrex”. Savukārt Tallinas “Lelo” būtībā bija Igaunijas izlase.

“Kurši/Livonia” galvenais treneris Vilmārs Sokolovs: A grupā mums bija iespējas uzvarēt Šauļu “Vairas”. Pirmajā puslaikā izvirzījāmies vadībā 5:0. Tad tiesnesis noraidīja vienu mūsu spēlētāju, taču guvām vēl vienu piezemējumu – 10:0. Diemžēl sekoja vairāki nepareizi lēmumi, un lietuvieši atspēlējās, panākot 12:10 savā labā. Otrajā puslaikā jau vairs neizdevās koncentrēties un nācās atzīt sāncenšu pārākumu ar 10:29. Savukārt spēle par trešo vietu bija ļoti sīva. Pirmajā puslaikā mums bija pārsvars pār “Lūšis” regbistiem, uzbrukām ar lielu spiedienu, taču izdevās gūt tikai vienu piezemējumu. Mača otrajā daļā diemžēl izlaidām vienu sāncenšu uzbrukumu, kurš turklāt vēl tika papildināts ar precīzu realizācijas sitienu, un nācās piekāpties ar 5:7, lai arī vēl centāmies situāciju glābt. Kopumā jāsaka, ka komanda pēc sekmīgā turnīra Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā ir progresējusi. Cerams, ka to varēs redzēt arī Latvijas čempionāta pēdējā posmā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2011-08-21 20:08, pirms 13 gadiem
Ja Transact Pro sastāvā spēlētu attēlā redzamie Jānis Priede un Viktors Silvoniks, viņi izcīnītu pirmo vietu.