Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase pret Horvātiju spēlēs savā spēcīgākajā sastāvā

Rolands Eliņš

Latvijas izlase pret Horvātiju spēlēs savā spēcīgākajā sastāvā
Uldis Saulīte
Foto: Romualds Vambuts

Pēc piektdienas treniņa ir kļuvis zināms Latvijas izlases sastāvs sestdienas spēlei pret Horvātiju, kurā Latvija cīnīsies par vietu līmeni augstākā Eiropas Nāciju kausa 2A divīzijā nākamajā divu gadu ciklā. Mača sākums 18:00 RFS stadionā.

Šajā spēlē Latvija laukumā dosies savā pašreiz spēcīgākajā iespējamajā sastāvā ar abiem profesionālajiem spēlētājiem no pašreizējās Krievijas vicečempiones Krasnojarskas ''Jeņisej-STM'' Uldi Saulīti un Juriju Baranovu, kuriem iepriekšējā spēle izlases tērpā bija pagājušā gada rudenī Jelgavā pret Andoru, kurā tika piedzīvots pēdējais zaudējums pirms uzvarām šogad pavasarī pret Izraēlu un Dāniju, kas pavēra ceļu uz šo maču pret 2A divīzijas priekšpēdējo komandu. Taču pret Andoru Saulīte un Baranovs nespēlēja savās ierastajās pozīcijās, kurās katrs no viņiem ir pieradis spēlēt klubā.

"Pēdējo posmu Nāciju kausa 2B divīzijā nospēlējām ļoti veiksmīgi. Aizvadījām ļoti labu spēli ar Izraēlu, kura iedvesmoja arī nākamajai uzvarai pār Dāniju," pirmsspēles preses konferencē norādīja komandas galvenais treneris, Krievijas speciālists Sergejs Lisko, kurš Latvijas valstsvienību sāka vadīt aizvadītā cikla sākumā – 2012. gada rudenī. Treneris piebilda, ka pret Horvātiju ir izstrādāta īpaša stratēģija, kuru atklāt viņš nevēlējās.

"Trīsreiz esmu Latvijas izlases sastāvā spēlējis pret Horvātiju un trīsreiz izcīnījis uzvaru," sacīja Uldis Saulīte. "Ceru, ka tāpat būs arī šoreiz. Šis stadions, kurā esmu spēlējis ļoti daudz, mums ir bijis veiksmīgs. To var saukt par Latvijas regbija īsto stadionu."

Abas komandas līdz šim ir aizvadījušas septiņas oficiālas savstarpējas spēles, kurās labāk klājies Horvātijai. Latvijas izlase ir izcīnījusi divas uzvaras, bet piecos mačos nācies zaudēt. Pēdējo reizi Latvijas izlase šajā stadionā spēlēja 2008. gada maijā, kad pretiniekos bija tieši Horvātija, un tika izcīnīta uzvara ar 20:8.

IRB jeb pasaules ranga tabulā abas komandas šķir tikai sešas vietas: Horvātija ieņem 56. vietu, bet Latvija – 62.
Savukārt Nāciju kausa 2A divīzijā spēlē komandas, kuras nosacītā Eiropas rangā ieņem 19. līdz 23. vietu. Visaugstākais līmenis Eiropā ir Sešu nāciju turnīrs ar pastāvīgām elites komandām, kam seko 1A un 2A divīzijas, kurās arī ir pa sešām komandām.

Spēles sākums RFS stadionā (Krišjāņa Barona ielā 116a) plkst. 18:00.

Latvijas izlases plānotais sākumsastāvs

#Vārds UzvārdsKomanda
1.Jānis SkujaMiesnieki
2.Edgars Cīrulis(iesnieki
3.Māris RobežnieksMiesnieki
4.Uldis SaulīteKrasnojarskas Jeņisej-STM
5.Māris StreikišsLMT/Eži
6.Viktors SilvoniksMiesnieki
7.Emīls BalodisMiesnieki
8.Leno BramanisMiesnieki
9.Jurijs BaranovsKrasnojarskas Jeņisej-STM
10.Valters RaņķisMiesnieki
11.Dāvis ZagorskisLSPA
12.Vigo Valdavs jnrFC Livonia
13.Matīss ZalcmanisRK Ovāls
14.Kristaps BērziņšRFC Livonia
15.Nauris BērziņšRK Ovāls

Rezervē: Elmārs Imbras, Sandris Jauntēvs (abi RK 1964), Guntis Cirša (RK Ovāls), Kārlis Garokalns (Miesnieki), Ainārs Bērziņš (RFC Livonia), Ingus Aivars, Ruslans Kotļevs (abi Eži/LMT), Maksims Batrakovs (Miesnieki)

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 00:43, pirms 10 gadiem
Kopš kura laika LU stadions pārtapis par RFS?