Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Imantas" regbistēm Baltijas līgas sudrabs

Jānis Pārums

Spraigā cīņā ar Marijampoles "Sūduvis" uzvaru noslēgušās Baltijas sieviešu regbija 7 līgas sacensības. Tālākajās godalgotajās vietās ierindojušās Latvijas komandas "Imanta" un "Selena".

Pirmajā posmā, kas sezonas sākumā norisinājās Latvijā, uzvaru izcīnīja SK „Imanta”, izšķirīgajā cīņā pieveicot Marijampoles vienību ar 10:5. Līdz ar to, lai uzvarētu līgas kopvērtējumā, otrajā posmā, kas norisinājās 17. septembrī Marijampolē, nedrīkstēja ieņemt zemāku vietu par otro un zaudēt lietuvietēm ar vairāk kā četru punktu pārsvaru.

Diemžēl, dažādu iemeslu dēļ, uz izšķirīgo posmu nevarēja ierasties daudzas „Imantas” vadošās spēlētājas, līdz ar to komanda uz Lietuvu devās tikai ar divām Latvijas izlases spēlētājām sastāvā, bet iespēja sevi parādīt tika dota vairākām gados ļoti jaunām spēlētājām. Jaunā maiņa cīnījās slavējami, vispirms ar 26:10 pārspējot otro Latvijas komandu „Selena”, bet pēc tam ar 36:0 Lietuvas komandu „Kalmarija”.

Arī izšķirīgajā cīņā pret Lietuvas izlases bāzes komandu „Sūduvis” rīdzinieces padoties nedomāja. Jau pirmajā minūtē nonākot zaudētāju lomā 0:5, mača turpmāko daļu „Imantas” meitenes pavadīja uzbrukumā, un tikai pieredzes trūkums neļāva kādu no izdevībām noslēgt ar rezultatīvu uzbrukumu. To izmantoja pieredzējušās lietuvietes, neilgi pirms spēles beigām pretuzbrukumā izdarot otro piezemējumu, pirms tam gan, sāncenšu uzbrucējai izdarot visai asu grūdienu mūsu spēlētājas sejā, ko tiesnesis šoreiz novērtēja kā noteikumiem atbilstošu. Arī pašās beigās mūsējām bija iespēja panākt sev vēlamo punktu starpību, tomēr pietrūka veiksmes. Zaudējums ar 0:10, un otrā vieta gan posmā, gan līgas kopvērtējumā. Par komandas labāko spēlētāju „Imantas” komandā tika atzīta Lūcija Ciekure, jāatzīmē arī komandas kapteines Lienes Freibergas loma komandas spēles sakārtošanā. Par „Imantas” rezultatīvāko spēlētāju šajā turnīrā, izdarot četrus piezemējumus, kļuva 15 gadus vecā šāda līmeņa sacensību debitante Alise Mitkus. Divi piezemējumi 14 gadus vecās Vinetas Siliņas rēķinā.

Veiksmīgi Baltijas līgas sezonu noslēdza arī otras spēcīgākās Latvijas komandas „Selena” regbistes, kas pēc zaudējuma „Imantai” sīvi spēkojās ar Marijampoles komandu, pēc pirmā puslaika noturot 0:0, un piekāpjoties tikai cīņas izskaņā – 0:19. Pēdējā mačā bez problēmām ar 37:0 tika pieveikta „Kalmarija”, un izcīnīta trešā vieta Baltijas līgā. Par labāko spēlētāju vienībā tika atzīta Zane Sirsniņa.

2011. gada Baltijas sieviešu regbija 7 līgas kopvērtējums

VietaKomandaPilsēta/ValstsPunkti
1.ŽSM SūduvisMarijampole/Lietuva)8
2.SK ImantaRīga/Latvija8
3.RK SelenaRīga/Latvija5
4.RK MiesniekiRīga/Latvija2
5.KalmarijaKalmarija/Lietuva1
6.FM AžuolasKauņa/Lietuva1

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

  -4 [+] [-]

, 2011-09-20 21:14, pirms 13 gadiem
ja veči nevar, tad jau sievieties visu labāk darīs. malaces. veči mīkstie

  +2 [+] [-]

, 2011-09-20 22:49, pirms 13 gadiem
melnāpanteraņiživijs rakstīja: ja veči nevar, tad jau sievieties visu labāk darīs. malaces. veči mīkstie
"Transact Pro" izcīna otro vietu Baltijas līgā...
es teiktu, ka tas pats vien sanāk!