Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija pārspēj Papua Jaungvineju un bez problēmām iekļūst pusfinālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija pārspēj Papua Jaungvineju un bez problēmām iekļūst pusfinālā
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas regbija līgas izlase šorīt Pasaules kausa regbijā-13 ceturtdaļfinālā ar 36:6 pārspēja Papua Jaungvineju, garantējot sev vietu nākošajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Papua Jaungvineja, kā jau daudzas Klusā okeāna salu valstis, regbijā ir gana spēcīga, taču tieši regbijs-13 ir šīs valsts nacionālais sporta veids, tāpēc fakts, ka tā ir iesaistījusies Pasaules kausa organizēšanā, kā arī apstāklis, ka viņi ir tikuši līdz izslēgšanas mačiem, nav jāuztver kā kas ārkārtējs.

Tiesa, uz Anglijas izlases fona šī komanda nekotējās diez ko augstu, jo, lai arī Lielbritānijas izlase šobrīd ir izformēta un katra nācija spēlē pati par sevi, angļi ir vieni no spēles pamatlicējiem, kā arī vieni no galvenajiem pretendentiem uz Pola Barjē trofeju.

Pirmajā izslēgšanas maču kārtā gan angļiem nekādas lielās grūtības neradās, jo spēles ievadā Džermeins Makgilvarijs izcēlās ar diviem piezemējumiem, bet kopumā pirmajā puslaikā angļi guva 14 punktus, bet nezaudēja nevienu.

Otrajā puslaikā, kad rezultāts bija 20:0 par labu Anglijai, Jaungvinejas komanda sešus punktus atguva, kas bija neliels cerību stariņš ja ne uz uzvaru, tad cienījamu rezultātu mača beigās, taču tas, kā izrādījās vēlāk, bija vienīgais salinieku rezultatīvais uzbrukums šajā spēlē un tā beigu beigās noslēdzās ar rezultātu 36:6 par labu Anglijai.

Nevar gan teikt, ka Papua Jaungvineja spēlēja slikti, jo patiesībā daudzi viņu uzbrukumi bija bīstami, taču angļi vienkārši bija daudz pieredzējušāki un ar lielāku atbildīgo maču pieredzi, kā arī, nenoliedzami, viņu meistarība bija nedaudz augstāka, kas, sasummējot visus faktorus kopā, arī noteica atšķirību starp abām komandām.

Līdz ar šo maču ir noskaidrotas visas četras pusfinālu dalībnieces. Vakar jau ziņojām, ka tās ir Austrālija, Fidži, Tonga un nu arī Anglija. Ir arī zināmi pusfinālu pāri. Tā Austrālija mērosies spēkiem ar bīstamo Fidži izlasi, kuri jau ceturtdaļfinālā no turpmākās cīņas izslēdza Jaunzēlandi, bet Angļijai būs jācīnās ar Tongu, kas arī šajā turnīrā ir parūpējusies par pārsteigumu, grupu turnīrā apspēlējot to pašu Jaunzēlandi, kurai šis turnīrs bija ārkārtīgi neveiksmīgs.

Austrālijas un Fidži cīniņš notiks 24. novembrī, bet Tonga un Anglija spēkiem mērosies dienu vēlāk. Abu maču uzvarētājas tiksies finālā, kurš 2. decembrī tiks aizvadīts "Suncorp Stadium" arēnā, Austrālijas pilsētā Brisbenā.

Pasaules kauss regbijā-13, 1/4fināli

MājniekiViesiRezultāts
AustrālijaSamoa46:0
TongaLibāna24:22
JaunzēlandeFidži2:4
AnglijaPapua Jaungvineja36:6