Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Brīnumi nenotiek – Pasaules kausa finālā spēlēs Austrālija un Anglija

Juris Miņins
Juris Miņins

Brīnumi nenotiek – Pasaules kausa finālā spēlēs Austrālija un Anglija
Valentins Holmss (ar bumbu)
Foto: imago/Uk Sports Pics Ltd/Scanpix

Vakar un šodien tika aizvadīti regbija līgas Pasaules kausa pusfinālu mači, kuros gan iztika bez pārsteigumiem un tika noskaidrots, ka par Pola Barjē balvu cīnīsies Austrālijas un Anglijas izlases.

Austrālija jau vakardien tikās ar vienu no lielākajām regbija līgas sensāciju autorēm, Fidži izlasi. Par sensāciju Fidži sakarā runāja tāpēc, ka šī izlase ceturtdaļfinālā tika galā ar vienu no turnīra favorītēm, Jaunzēlandi. Pusfinālā gan "Bati" komanda nespēja konkurēt ar mājniekiem un bija spiesta atzīt "Kangaroos" pārākumu ar 6:54.

Fidžieši bija pirmie, kas izvirzījās vadībā, realizējot soda sitienu, taču viss tālākais mača scenārijs tika rakstīts pēc Austrālijas diktāta. Interesanti, ka Fidži labā vienīgo piezemējumu guva Suliasi Vunivula, kurš ilgu laiku bija produktīvākais piezemējumu guvējs visā Pasaules kausā, taču nu viņu apsteidza Valentins Holmss, turklāt, izdarīja to faktiski divās izslēgšanas spēlēs.

Ja pirmajā izslēgšanas mačā, kurā Austrālija ar 46:0 sagrāva Samoa, Holmss uzstādīja Pasaules kausa rezultativitātes rekordu, vienā mačā gūstot piecus piezemējumus, savukārt pusfināla cīņā viņš šo rezultātu uzlaboja un nu Pasaules kausa vienā mačā gūto piezemējumu rekords ir apstājies pie sešiem mēģinājumiem.

Otrajā mačā, kurā tikās Tonga un Anglija, gan intrigas bija vairāk. Precīzāk, tongieši varēja paveikt vēl vienu brīnumu, pēdējās minūtēs pieveicot angļus, jo, lai arī mača lielāko daļu Anglijas izlase bija līderos, bet spēles 72. minūtē rezultāts uz tablo vēstīja jebkādu intrigu "nokaujošo" 20:0 par labu Eiropas izlasei, Tongas komanda parādīja regbija-13 neatkārtojamo burvību, proti, mača pēdējās septiņās minūtēs guva trīs piezemējumus un samazināja rezultāta starpību teju līdz minimumam (18:20), taču pēdējā uzbrukumā viņiem pietrūka laika, lai realizētu visu iecerēto un Anglijas izlase, jāsaka godīgi, piedzīvoja atvieglojumu, jo izglābās no kaunpilna zaudējuma.

Pasaules kausa fināls norisināsies 2. decembrī, Austrālijas pilsētas Brisbenas "Suncorp Stadium" arēnā, 11:00 pēc Latvijas laika.