Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija čempionātā ceturtdien pirmā stiprāko komandu spēle

Andrejs Siliņš

Latvijas regbija čempionātā ceturtdien pirmā stiprāko komandu spēle
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Pirmajā spēlē 2013. gada Latvijas regbija čempionātā ar spēcīgāko četrinieka komandu piedalīšanos laukuma saimnieki "Miesnieki" ceturtdien uzņems citu šajā gadā zaudējuma rūgtumu neizjutušu komandu - "Garkalne/Livonia", kas noskaņota pārspēt savus pretiniekus otro reizi pēc kārtas.

Spēles sākums 20. jūnijā būs plkst. 19.30, un tā notiks jaunizveidotajā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā, kas atrodas aiz mājām pretim tirdzniecības centram "Domina" Čaka ielas otrā pusē. Abu komandu sastāvos būs Latvijas valstsvienības spēlētāji, "Garkalne/Livonia" rindās arī vairāki Lietuvas izlases spēlētāji un pāris francūžu. Līdz šim čempionāta mačos nosacīti spēcīgākā gala četras komandas šogad savstarpēji vēl nav sacentušās, ja nerēķina kausa izcīņas ceturtdaļfinālu, kurā "Garkalne/Livonia" ar 27:0 uzvarēja "Kalvi".

Latvijas čempionātā četrās spēlēs visas uzvaras ir LMT/"Eži" un "Miesnieki" komandām, kas sakrājušas pa 20 punktiem. "Garkalne/Livonia" ir trīs uzvaras trīs spēlēs un 15 punkti. "Kalve" aizvadījusi divas spēles, taču mačā pret LLU komandu tai vēlāk tika piešķirts tehniskais zaudējums par nelicencēta spēlētāja izmantošanu tajā. Pa uzvarai, četriem zaudējumiem un pieciem punktiem ir arī RK "Baldone", Valmieras "Fēniksam" un LLU, bet Grobiņas "Vikingi" divās spēlēs cietuši divus zaudējumus. Pēc viena riņķa komandas dalīsies divos četriniekos, kur divreiz tiksies ar pārējām trim komandām.

Ceturtdienas pretinieces iepriekš laukumā tikušās astoņas reizes un septiņās pirmajās virsroku ņēma "Miesnieki". 2011. gada Latvijas kausa izcīņas pusfinālā "Garkalne/Livonia" zaudēja "Miesniekiem" ar 0:48. Čempionāta spēlēs – ar 7:38, 6:31, un mačā par trešo vietu ar 17:37.

Kad 2012. gadā komandu pārņēma velsietis Marks Allens, sezonas sākumā vēl viens zaudēkjums – ar 10:47 Latvijas kausa priekšsacīkšu grupā. Tomēr pirmā posma spēlē Anniņmuižā zaudējums tikai ar četru punktu starpību – 17:21, otrā posma pirmajā spēlē Upesciemā – ar septiņiem punktiem 12:19.

Toties 13. oktobra spēlē LU stadionā "Garkalne/Livonia" uzvarēja čempionus ar 13:5 sagādājot "Miesniekiem" vienīgo zaudējumu sezonā. Visus punktus uzvarētāju labā šajā spēlē guva francūzis Simons Fuko.

Informāciju sagatavoja
Valters Nikans, RFC "Livonia" preses sekretārs