Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"LDE/Miesnieki" pieveic "Garkalne/Livonia"

Andrejs Siliņš

"LDE/Miesnieki" pieveic "Garkalne/Livonia"
Latvijas kausa ieguvēji “LDE/Miesnieki”

Latvijas kausa izcīņas priekšsacīkšu A grupas pirmajā spēlē Ķekavas novada “LDE/Miesnieki” Anniņmuižas regbija laukumā samērā pārliecinoši ar 47:10 (15:0) pieveica “Garkalne/Livonia”.

Mača pirmajā puslaikā iniciatīva lielākoties bija ķekavnieku pusē. Jānis Skuja ar piezemējumu atklāja rezultātu – 5:0. Atlikušajā laikā rezultatīvi nospēlēja Valters Raņķis, gūstot piezemējumu, precīzi izpildot realizācijas sitienu un vēl iesitot soda sitienu, panākot savas komandas pārākumu 15:0.

Otrajā puslaikā lieliski turpināja spēlēt Skuja, gūstot vēl trīs piezemējumus. Pa pieciem punktiem nopelnīja arī Viktors Silvoniks un Raivis Kokins, bet precīzs realizācijas sitiens padevās Artūram Andersonam. “Garkalne/Livonia” komandas labā punktus ar piezemējumiem guva Jānis Ķēniņš un Artis Jurkovskis. Galaiznākums – 47:10 “Miesnieku” labā.

“Garkalne/Livonia” kluba prezidents Vigo Valdavs:

"Negribas žēloties, taču pēc visiem sākuma kalendāriem šai spēlei bija jānotiek sestdien. Tagad uz maču darba dēļ netika trīs mūsu pamatsastāva spēlētāji. Ja viņi būtu laukumā, cīņa sānu izspēlēs būtu krietni vien labāka. Citādi, kā pirmā spēle, šis mačs nebija no sliktākajiem. Bija labi redzams, pie kā vēl jāpiestrādā, lai nākotnē varētu cīnīties par uzvaru."

“LDE/Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris:

"Spēle sanāca vieglāka, nekā gaidījām. Viņu uzbrucēji bija lielāki un masīvāki, bet mēs pretī likām savstarpējo sadarbību. Puiši labi nospēlēja autos, iegūstot savā kontrolē vairākus sāncenšu iemetienus. Līderis bija Jānis Skuja, kurš ne tikai guva četrus piezemējumus, bet brīžiem bija ātrākais spēlētājs uz laukuma. Mača sākumā mēs darbojāmies nedaudz rezervēti, bet otrajā puslaikā puiši atraisījās un nospēlēja daudz labāk, ar daudzām piespēlēm.
Rīt, 19. aprīlī, pulksten 19.00 Latvijas kausa izcīņas turpinājumā Anniņmuižā spēkiem mērosies B grupas komandas LMT RK “Eži/EK sistēmas” un “Miesnieki 2”."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs