Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Prezidenta kausu regbijā izcīna "LDE/Miesnieki"

Andrejs Siliņš

Prezidenta kausu regbijā izcīna "LDE/Miesnieki"
Foto: Romualds Vambuts

Sestdien, 17. oktobrī, RFS (LU) stadionā notika šīs sezonas “Livland” Latvijas meistarsacīkšu priekšpēdējā spēle starp “LDE/Miesnieki” un “Eži/LMT” komandām, kas vienlaikus bija arī jaundibinātā Prezidenta kausa izcīņa. Latvijas čempioni “Miesnieki” izcīnīja visnotaļ pārliecinošu uzvaru pār Latvijas kausa ieguvējiem “Ežiem” ar 39:7 (27:7).

Pirmos punktus šajā mačā guva “LDE/Miesnieki”. Jānis Skuja piezemēja bumbu “Eži/LMT” ieskaites laukumā, bet Gunārs Andersons ar precīzu realizācijas sitienu panāca 7:0 “Livland” Latvijas čempionu labā. Arī spēles turpinājumā labāk veicās “Miesniekiem” – Jānis Priede ar piezemējumu panāca 12:0. Tad ar asu izrāvienu atbildēja “Eži”. Ruslans Kotļevs piezemēja bumbu, bet Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 7:12. Tiesa, atlikušajā laikā punktus guva vairs tikai “LDE/Miesnieki”. Pa piezemējumam izdarīja Edgars Cīrulis, Valters Raņķis un Priede, kopumā ļaujot “Miesniekiem” noslēgt pirmo puslaiku ar 27:7 savā labā.

Mača otrajā daļā “LDE/Miesnieki” turpināja dominēt. Vispirms vēlreiz izcēlās Raņķis, bet Andersons bija precīzs, sitot realizāciju – 34:7. Visbeidzot spēles izskaņā vēlreiz piecus punktus nopelnīja Skuja, liekot punktu Prezidenta kausa izcīņai ar 39:7.

LDE kompānijas pārstāvis Edgars Puķītis:

"Šī sezona mūs iepriecināja, jo izcīnījām čempionu titulus gan septītniekā, gan klasiskajā regbijā. Nākamgad noteikti turpināsim sadarbību ar “Miesniekiem”. Galvenais uzdevums, pie kā strādāsim, būs kluba bāzes izveide. Arī nosaukums komandai droši vien paliks tas pats. Kopīgu valodu ar “Miesniekiem” atradām caur jauno paaudzi – mans dēls spēlē kluba U12 vecuma komandā. Tā arī iepazināmies ar Uldi Bautri, kas ir ļoti liels regbija fanātiķis. Viņš ir arī visas komandas balsts."

“LDE/Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris:

"Man patika spēle kopumā, jo tā bija interesanta, ar mazu pārkāpumu skaitu. Prieks, ka vinnējām, kaut arī pirmajā puslaikā varēja būt mazāk brāķa. Prieks arī par komandas veterāniem – Jānis Priede izdarīja divus piezemējumus, tāpat arī Jānis Skuja un Valters Raņķis. Žēl, ka satraumējās Emīls Balodis, kuru atzinām par labāko spēlētāju mūsu rindās. Sezonas beigas mums bija labas. Veterāni rādīja labāko sniegumu, arī daži jaunie. Turklāt jāpiemin, ka Prezidenta kausa izcīņu aizvadījām bez četriem, pieciem pamatsastāva spēlētājiem."

“Eži/LMT” treneris Juris Straume:

"Apsveicu “Miesniekus” ar uzvaru. Sezonas beigās mūsu principiālie sāncenši bija stiprāki. Mums savukārt bija problēmas ar sastāvu. Nebijām labākajā virknējumā. Pirmajā puslaikā sāncenši spēlēja ar spēka spēlētājiem, kur viņiem šoreiz bija izteikts pārsvars. Tas arī noteica mača gala iznākumu. Mūsu spēlētāji, kas spēlē Latvijas izlasē, šoreiz vairāk spēlēja, nevis mīcījās. Tas ir valstsvienības galvenā trenera Sergeja Lisko nopelns. Kopumā ar spēli varētu būt apmierināti, jo mačs notika uz ļoti laba laukuma un spēlētāji centās parādīt, ko katrs spēj."

Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs