Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts regbijā: "Livonia/Garkalne" uzveic "Fēniksu"

Andrejs Siliņš

Latvijas čempionāts regbijā: "Livonia/Garkalne" uzveic "Fēniksu"
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Vaidavas stadionā notika 20. "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa septītās kārtas trešā spēle starp Valmieras "Fēnikss" un "Livonia/Garkalne" regbistiem. "Livonia/Garkalne" izcīnīja uzvaru ar 36:15 (22:3), gūstot ceturto panākumu divpadsmit spēlēs un regulārā čempionāta turnīra tabulā ar 20 punktiem paceļoties uz piekto vietu.

Savukārt valmieriešiem tā bija vienpadsmitā neveiksme vienpadsmit mačos, un viņi ieņem turnīra tabulas pēdējo (septīto) ailīti. Jāpiebilst, ka abas komandas spēli sāka ar klusuma brīdi, godinot aizsaulē aizgājušā LMT Regbija kluba “Eži” vecākā trenera Jāņa Graumaņa piemiņu, bet laukumā devās ar sēru lentītēm.

Valmieras “Fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa:

"Mačs bija saspringts. Jāsaka, ka tā īsti spēles pavediens nerisinājās nedz vieniem, nedz arī otriem. Maču sākām labi, taču tad izlaidām cauri vairākus sāncenšu uzbrukumus, un viņi izvirzījās vadībā. Otrajā puslaikā izdevās nostabilizēt savu sniegumu un gūt vairākus punktus. Pēdējās minūtēs mums padevās arī viens piezemējums. Jāsecina, ka spēlēt mēs protam, tikai biežāk jāspēlē. Arī sāncenši parādīja labu sniegumu. Kopumā par savas komandas sniegumu esmu priecīgs, jāsāk tikai būvēt stabilāks un vienmērīgāks uzbrukums."

"Livonia/Garkalne" galvenais treneris Aivars Krūmiņš:

"Kopumā spēli aizvadījām normāli. Mums bija pārsvars spēka cīņās, pēc kurām lielākoties arī guvām punktus ar piezemējumiem. Daudz palīdzēja vienības treneris Marks Alens, kurš devās arī laukumā un sekmīgi nospēlēja. Valmierieši labi nocīnījās otrajā puslaikā. Galvenais uzdevums – gūt piecus punktus – ir izpildīts. Tagad jāgaida, kā atlikušās spēles aizvadīs LLU un jāgatavojas izslēgšanas mačiem."

“Livland” Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa noslēgumā jāaizvada vairs tikai atlikušās pārceltās spēles. Otrdien, 20. septembrī, pulksten 18.30 Ozolnieku vidusskolā LLU uzņems RK “Baldone”, bet svētdien, 25. septembrī, pulksten 13.00 Valdlaučos “Miesnieki/Ķekava” spēlēs pret LLU.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs