Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jauniešu izlase gatavojas Eiropas čempionātam regbijā

Andrejs Siliņš

Jauniešu izlase gatavojas Eiropas čempionātam regbijā
Foto: Empics Sport/Scanpix

Gatavojoties nākamajā nedēļā paredzētajam Eiropas jauniešu (U20) čempionāta reģionālajam grupu turnīram, kas risināsies Lietuvas pilsētā Jurbarkā, Latvijas jauniešu izlase aizvadīja pārbaudes spēli pret “Livonia/Garkalne” komandu. U20 valstsvienība bija pārāka ar 42:10.

Latvijas U20 izlases treneris Kārlis Vents:

"Šī puišiem bija pirmā nopietna spēle, kad visi esam kopā. Lai arī pagājušajā nedēļā tika aizvadīta kopēja treniņnometne, tomēr daudziem sagādāja problēmas izbrīvēt divas brīvas dienas. Noteikti jāuzteic komandas kopējais cīņas spars un vēlēšanās uzvarēt. Taču lielākā daļa spēlētāju vēl mēģina spēlēt individuāli, jo katrs spēlē savā klubā un nav izveidojusies laba sapratne ar pārējiem komandas biedriem. Katram spēlētājam jāsaprot, ka ar individuālo meistarību nav iespējams uzvarēt spēcīgās Polijas un Lietuvas izlases. Tikai ar kopīgu un pašaizliedzīgu komandas spēli. Kā arī tika teikts spēlētājiem, tad kā treneri ar pārbaudes mača rezultātu esam apmierināti, bet ar komandas spēli – nē. Noteikti darīsim visu iespējamo, lai, jau atrodoties Lietuvā, puišus saliedētu, un cīnīsimies tikai un vienīgi par uzvarām. Jāatzīst, ka tikai retais tic, ka šai izlasei ir iespējas uzvarēt un tikt uz finālturnīru, taču, kā saka sens latviešu sakāmvārds: arī slota mēdz vienreiz mūžā izšaut. Tad arī mēs visi kopā mēģināsim to pierādīt. Galvenais ir ticēt tikai un vienīgi pašiem sev un ar pilnu pārliecību bezbailīgi iet laukumā."

Eiropas čempionāta reģionālajā grupu turnīrā Latvija Jurbarkā spēlēs kopā ar Polijas, Lietuvas un Somijas jauniešiem. Trešdien, 24. augustā, pulksten 13.00 pirmajā pusfinālā spēkiem mērosies Somijas un Lietuvas jaunie regbisti, bet pulksten 15.00 otrajā pusfinālā Polija un Latvija. Abu pusfināla spēļu uzvarētāji sestdien, 27. augustā, pulksten 15.00 izspēlēs pirmo vietu un vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru, bet zaudētāji pulksten 13.00 cīnīsies par trešo vietu.

Latvijas U20 izlases sastāvs: Toms Tenteris (dzimšanas gads – 1993; klubs – “Eži/LMT”), Elmārs Šefanovskis (92; “Baldone”), Mārtiņš Elksnis (93; “Miesnieki”), Ainārs Indriņš (92; Jelgavas “Alnis”), Armands Bukovskis (93; “Miesnieki”), Mārtiņš Logins (93; “Baldone”), Emīls Zerafims (92; “Remus”), Jānis Podiņš (93; “Eži/LMT), Vadims Galājevs (92; “Eži/LMT”), Matīss Batarāgs (91; “Miesnieki”), Ritvars Kinstlers (91; Jelgavas “Alnis”), Matīss Ždanovs (91; “Eži/LMT), Aleksejs Kuzņecovs (92; “Remus”), Deivids Cjukša (93; Jelgavas “Alnis”), Raivis Kokins (91; “Baldone”), Juris Pavlovs (92; “Miesnieki”), Ričards Silinieks (93; “Eži/LMT”), Jānis Gavars (92; “Eži/LMT”), Valters Vestmanis (93; “Eži/LMT”), Pēteris Lamaks (91; “Miesnieki”), Toms Grēviņš (91; “Miesnieki”), Salvis Stilbs (Valmieras “Fēnikss”), Jānis Zālmans (93; “Baldone”), Nameisis Zemītis (93; “Baldone”). Galvenais treneris: Kristaps Staņa. Treneris: Kārlis Vents.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2011-08-18 09:38, pirms 13 gadiem
heisā, hopsā - mans brālis ir čempions - REGBIJĀ!!! Čaļi turaties, jo viegli jums tur nemaz nebūs - bet patiešām visi kopā LAT-VI-JA, LAT-VI-JA, LAT-VI-JA UZVARA! es gan jums ticu!!!

     [+] [-]

, 2011-08-18 12:05, pirms 13 gadiem
Es jau arī ticu šai komandai, tomēr, reāli vērtējot, galvenais uzdevums, šķiet, būs nezaudēt Somijai cīņā par trešo vietu...

     [+] [-]

, 2011-08-18 16:49, pirms 13 gadiem
skatos, ka u20 komandā lielākā daļa ir tikai 93 un 92 gadā dzimušie, tad pat sanāk, ka mūsējiem ir tada kā U19/U18 ilzase!!! ui, smagi!