Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Garkalnes kausa izcīņā regbijā 7 startēs deviņas komandas

Jānis Pārums

Garkalnes kausa izcīņā regbijā 7 startēs deviņas komandas
Foto: Zigismunds Zālmanis ("Nikon")

Sestdien Upesciema stadionā notiks Garkalnes kausa izcīņa regbijā 7, kas reizē būs arī Latvijas čempionāta otrā kārta, kurā startēs deviņas komandas – visas, kas piedalījās pirmajā kārtā, kam tagad pievienojušies "Piekūni".

Sacensību rīkotāji ir arī regbija klubs "Livonia" un Garkalnes novada dome. Garkalnes kausa izcīņa risināsies ceturto reizi. "Kurši/Livonia" uzvarēja pirmajā gadā, bet pēc tam divas reizes finālspēlē uzvarētājas bija RK "Miesnieki" komandas "LDE/Miesnieki" un "RE-Fort/Miesnieki".

Plānots, ka pirmā spēle priekšsacīkstēs startēs plkst. 11, bet finālspēles sākums paredzēts plkst. 15.54. Skatītājiem Upesciemā darbosies kafejnīca, notiks dažādi konkursi, bet bērniem būs uzstādītas piepūšamās atrakcijas. Ieeja brīva.

Par favorītiem tiek uzskatītas Latvijas čempionāta pirmā posma uzvarētāja "Autowelt/Livonia" un 2013. gada Latvijas kausa ieguvēja "RE-Fort/Miesnieki". Abos šāgada turnīros – Latvijas kausa izcīņā un čempionāta pirmajā posmā ceļā līdz fināliem abas komandas uzvarējušas visās spēlēs. "Autowelt/Livonia" ar kopējo rezultātu 260:10, "RE-Fort/Miesnieki" – ar 158:27. Tomēr "miesniekiem" šoreiz lielas problēmas rada tas, ka seši no šīs komandas spēlētājiem, kas gāja laukumā pirmās kārtas finālā – Raivis Kokins, Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Jānis Zālmanis, Ivars Eglis un rezultatīvākais spēlētājs Toms Asejevs šobrīd ar autobusu mēro ceļu mājup no Pasaules uniiversiādes Kazaņā. Turpretī "Autowelt/Livonia" studentu izlasē pārstāvju nav, jo Deivids Cjukša septiņniekā pārstāv RFC "Livonia" otru komandu "Garkalne/Livonia". Studentu izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks ir LLU "Telms" spēlējošais treneris un līderis, bet viņa palīgs Valters Raņķis – viens no vadošajiem "miesnieku" septiņniekā.

Deviņas komandas priekšsacīkstēs sadalītas trijās grupās. To uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja iekļūs pusfinālā, kura uzvarētājas sacentīsies par Garkalnes kausu, bet zaudētājas par trešo vietu jeb šķīvi. Pārējās komandas, izņemot sliktākā rezultāta īpašnieci no trešo vietu ieguvējām, spēlēs par piekto vietu jeb biķeri.
Latvijas čempionātā izšķirošā – trešā kārta risināsies 10. augustā Ventspilī un papildinās lielu sporta festivālu "Ghetto Games" programmā. Par uzvarētāju kopvērtējumā kļūs komanda, kurai trīs turnīros būs mazākā gūto vietu summa. Pašreizējie čempioni ir "LDE/Miesnieki".

Garkalnes kausa izcīņas fināli

2010 – "Kurši/Livonia" – RK "Baldone" 22:14
2011 – "Transact Pro" – "Kurši/Livonia" 31:5
2012 – "LDE/Miesnieki" – RK "Baldone" 24:5

Situācija LČ regbijā 7 pēc pirmās kārtas

1. "Autowelt/Livonia" – 1 punkts
2. "RE-Fort/Miesnieki" – 2
3. RK "Baldone"/LSPA – 3
4. RTU/"Miesnieki" – 4
5. "Garkalne/Livonia" – 5
6. LMT "Eži" – 6
7. LLU "Telms" – 7
8. "Beverīna/Fēnikss" – 8

Komandu sadalījums grupās Garkalnes kausa izcīņā

A grupa: "Autowelt/Livonia", LMT "Eži", LLU "Telms"
B grupa: "RE-Fort/Miesnieki", "Garkalne/Livonia", "Beverīna/Fēnikss"
C grupa: RK "Baldone"/LSPA, RTU/"Miesnieki", "Piekūni"

Projektētā spēļu kārtība

Priekšsacīkstes
11.00 – RTU/"Miesnieki" – "Piekūni"
11.20 – "Garkalne/Livonia" – "Beverīna/Fēnikss"
11.40 – LMT "Eži" – LLU "Telms"
11.58 – RK "Baldone"/LSPA – "Piekūni"
12.16 – "RE-Fort/Miesnieki" – "Beverīna/Fēnikss"
12.34 – "Autowelt/Livonia" – LLU "Telms"
12.52 – RK "Baldone"/LSPA – RTU/"Miesnieki"
13.10 – "RE-Fort/Miesnieki" – "Garkalne/Livonia"
13.28 – "Autowelt/Livonia" – LMT "Eži"

Pusfināli
13.55 – 8. vieta – 5. vieta
14.13 – 7. vieta – 6. vieta
14.21 – 4. vieta – 1.vieta
14.39 – 3.vieta – 2.vieta

Fināli
15.00 – par 7. vietu
15.18 – par 5. vietu (biķeris)
15.36 – par 3. vietu (šķīvis)
15.54 – par 1. vietu (kauss)

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, RFC "Livonia" preses sekretārs