Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu regbija-15 izlase sestdien aizvadīs savu vēsturē otro starptautisko spēli

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas sieviešu regbija-15 izlase sestdien aizvadīs savu vēsturē otro starptautisko spēli
Foto: Sanita Ieva Sparāne/LRF

LETA. Latvijas sieviešu regbija-15 izlase sestdien, 21. oktobrī, Helsinkos aizvadīs savu vēsturē otro starptautisko spēli, vēsta Latvijas Regbija federācija (LRF).

Sievietes Latvijā šo regbija formātu ir spēlējušas vien divas reizes, 2014. gadā aizvadot draudzības spēli pret Lietuvas valstsvienību un 2015. gadā aizvadot spēli, kurā piedalījās divas komandas, kas tika veidotas no pašmāju Latvijas klubu spēlētājām.

Latvijas sieviešu izlase ir aizvadījusi vairāku nedēļu sagatavošanās posmu, lai pielāgotu savas prasmes un izkoptu plašāku izpratni par regbiju-15.

Somija spēlē šobrīd Eiropas čempionāta Trofejas divīzijā jeb otrajā līmenī un pasaules rangā ieņem 38. vietu.

Latvijas izlases galvenais treneris Antoniu Žuāns de Karvāļu Abrēu uzsver, ka regbijs-15 ir iespēja pārstāvēta savu valsti tām spēlētājām, kuras neiekļuva regbija-7 izlasē. "Mēs ceram, ka šādā veidā mums izdosies piesaistīt šim sporta veidam vairāk spēlētāju, īpaši jaunietes, lai attīstītu sieviešu regbiju Latvijā, kā arī notiktu vairāk spēļu un sacensību. Komandas sagatavošanās pēdējās nedēļās noritēja veiksmīgi, jo dāmas zina, ka starp regbija-7 un regbija-15 formātiem ir liela atšķirība," stāsta Abrēu.

Sestdien turpat Helsinkos Latvijas un Somijas vīriešu regbija-15 izlases Eiropas čempionāta Konferences divīzijas spēli.