Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Māris Šmits: "Regbisti raksturā ir stiprāki"

Jānis Pārums

Aizvadītajā “Sporta studijā” otrdien 16.oktobrī LTV 7 viesojās pazīstamais regbija un futbola menedžeris Māris Šmits. Tika runāts gan par futbolu, gan par regbiju, kaut Šmita secinājums ir nepārprotams :”Abi sporta veidi ir seni un cienījami, gan futbols , gan regbijs ir komplicētas sporta spēles, kur nepieciešama ne tikai fiziska veiklība, bet arī domāšana, jo jāatrod argumenti pretinieku apspēlēšanai. Rakstura ziņā gan regbisti noteikti ir stiprāki.”

Analizējot iepriekšējo Latvijas futbola izlases spēli EURO 2008 atlases turnīrā Reikjavikā ar Islandi, raidījuma viesis atzina, ka beidzot mūsējie rādījuši acij tīkamu sniegumu un arī cīnītāju raksturu. “Mani pat pārsteidza komandas psiholoģiskā sagatavotība un pašatdeve šajā spēlē. Pretinieki jau nebija tik vāji, turklāt Latvija zaudēja pirmos vārtus, tomēr spēja saņemties un uzvarēt.”

Prognozējot iznākumu mūsu kvalifikācijas grupā, Māris Šmits bija pārliecināts , ka finālturnīrā iekļūs Zviedrija un Spānija, jo Ziemeļīrija savā meistarībā vēl atpaliekot. “Izbraukumā arī Latvijas zaudējums ziemeļīriem nemaz nebija tik loģisks, visu izšķīra viena kļūda aizsardzībā. Sākumā ziemeļīriem pavecās vairākās spēlēs, tagad jau veicas citām komandām.”

Šoreiz vairāk “Sporta studijā” tika runāts par Pasaules kausu izcīņu regbijā – par jau aizvadītajām izslēgšanas spēlēm un gaidāmo finālu Anglija pret Dienvidāfrikas Republiku. Regbija eksperts piekrita, ka turnīrā ir notikušas vairākas sensācijas, Jaunzēlande un Austrālija netika tālāk par ceturtdaļfinālu, tomēr viņu pretinieki spēlējuši saliedētāk. Regbijā vairāk nekā jebkurā citā sporta spēlē ir svarīga komandas saliedētība, turklāt komandā ir vajadzīgi dažāda ampluā spēlētāji. “ Nav jau tā , ka visi regbisti ir ļoti smagi un stipri, komandās ir arī spēlētāji, kas sver 70 un 80 kilogramus, ir ļoti ātri un izveicīgi, ar labu tehniku un domāšanu laukumā. Īsie, garie, resnie, tievie- visiem ir vieta komandā!”

Pasaules kausa izcīņā labākajās komandās gan visi ir profesionāļi, kamēr Latvijā regbijs pašlaik ir vairāk amatieru līmenī, jo spēlētāji katrs strādā savā pamatdarbā un regbiju spēlē tikai brīvajos brīžos. Izņēmums esot vienīgi Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte, kuri maizi pelna Krievijā. Raidījuma viesis domā, ka tik mazā valstī kā Latvija labākais ceļš uz spēcīgām sporta spēļu komandām ir spēlēšana atzītos Eiropas un pasaules līmeņa klubos, pat basketbolā. Labākais piemērs regbijā esot Gruzija, kuras spēlētāji maizi pelna Francijas regbija klubos pirmajā un otrajā līgā. Runājot par Pasaules kausa izcīņas gaidāmo finālu, M.Šmits atzina., ka favorīti esot DĀR regbisti, tomēr nedrīkst aizmirst Džonija Vilkinsona faktoru Anglijas izlasē. “Jā, varbūt viņš tagad arī aizsit kādu soda sitienu vai realizāciju garām (bumbas tālajos sitienos planējot), taču kopumā viņa nozīme komandā tieši psiholoģiskajā aspektā ir milzīga.”

  -1 [+] [-]

, 2007-10-17 10:13, pirms 17 gadiem
nu studija nebija no labaakajaam bet interesanti kaa jau vienmeer...

     [+] [-]

, 2007-10-17 10:19, pirms 17 gadiem
"Regbija eksperts piekrita, ka turnīrā ir notikušas vairākas sensācijas, Jaunzēlande un Argentīna netika tālāk par ceturtdaļfinālu, tomēr viņu pretinieki spēlējuši saliedētāk." - vai tik ne Jaunzēlande un Austrālija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-17 10:34, pirms 17 gadiem
Tā cita zālāja sporta pārstāvju tēlošana tiešām reizēm piegriežas... Arī makaronu ēdāju, par kuru iespējamo netikšanu uz eiro čempi daži aktiermākslas līdzjutēji ļoti pārdzīvo

  +5 [+] [-]

, 2007-10-17 10:52, pirms 17 gadiem
Patīk kā viņš (Māris Šmits) komentē regbiju- tā mierīgi, pozitīvi (pat labestīgi), zinoši, bez sakāpinātām emocijām. Īsts vīrs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-17 12:29, pirms 17 gadiem
jaa tieshaam paldies Maarim pirms tam par regbiju galiigi neintereseejos un kad reklameeja pasaules kausu domaaju: ta nu gan atradushi ko radiit..
tachu apskatoties jau grupu turniira speeles saaka iepatikties nemaz nerunaajot par paarsteigumiem bagaatajiem ceturtdaljfinaaliem..
Pat tagad ir mazliet zheel ka vairs tik divas speeles atlikushas jo speele LJOTI interesanta un daudziem paveersieniem pilna!
PALDIES MAARIM SHMITAM UN LTV7!!

     [+] [-]

, 2007-10-17 12:36, pirms 17 gadiem
tas ir tas kursh ar Riimeni vai Melderi kopa komEnte?

     [+] [-]

, 2007-10-17 12:49, pirms 17 gadiem
Ar Rīmeni kopā komentē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-17 16:43, pirms 17 gadiem
Jaa, man arii patika intervija un Maara attieksme he he